Petice proti rušení praktických škol

Quoted post

Mamina

#107

2012-10-22 16:20

Dobrý den, sama mám v blízké rodině chlapce, který navštěvoval praktickou školu - tehdy ještě zvláštní. Ze základní školy byl přeřazen na praktickou v páté třídě (ve čtvrté propadl)a to z důvodů nezvládání učiva, problémi s řečí (zadrhávání). Na této škole se vše obrátilo k lepšímu. Chlapec za podpory rodičů učivo zvládal, dodělal si výuční list v doporučeném oboru a dnes již má svoji rodinu, řemeslo a i práci. Kdyby zůstal na běžné ZŠ, pravděpodobně by vyšel ze sedmé třídy a rozšířil by naše řady nezaměstnaných!!!
Nejhorší na tom všem je, že se plánuje tyto děti jednoduše nastrkat do základních škol, na asistenty pedagoga či speciální pedagogy a psychology hned zapomeňte - na to nebude, ale vše bude vlastně v pořádku, neboť "Sejde z očí - sejde z mysli".

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#108 Re:

2012-10-22 17:10:59

#107: Mamina -

Pravdu díte vážená, přesně tak jak píšete, proto se to všechno chystá tak rychle a tajně, aby nebyl čas na to, aby se lidé vzpamatovali. Pak už se bude jenom rozkládat rukama a vymlouvat se na to, že finance opravdu nejsou, bohužel. To je taktika mocných, ušetřit bez ohledu na škody tím napáchané. A navíc se to svede na neschopnost učitelů, kteří nejsou dostatečně kreativní, flexibilní a kdovíco ještě vymyslí....