Proti výstavbě AFI Karlín Business Centre

Quoted post

karlíňák

#75 Karlín

2012-04-17 20:14

Výstavby podobných center v katastru Karlín jsou již dnes zcela nevhodné. Karlín by si měl zachovat svoji secesní tvář. Parkování v Karlíně je nutné do budoucna řešit jedině modrými zónami jako na P1, P2, P3, P7 apod. Jinak se z Karlína stává parkoviště pro satelitní městečka v okolí Prahy. Je to jen zájem developerů a majitelů kanceláří oddalovat zony. Protože by museli zajistit svým klientům náhradní placené parkování anebo slevit na nájmu. Je to také zájem lidí kteří své domy zbavily nájemníků a udělali zde kanceláře. Více jak 50 % aut, která v Karlíně přes den parkují ovšem nejsou auta ani nájemců kanceláří v Karlíně či obyvatel, ale vozy které zde lidé zdarma nechají a do centra dál jedou metrem či tramvají.

Karlín potřebuje pro svoji budoucnost regulovat vhodně výstavbu na svém území, rozšíření zelených ploch, školek a zavedení modrých residenčních zon pro své obyvatele ,kteří zde trvale bydlí a jsou to voliči  Prahy 8 , kteří budou rozhodovat o další podobě radnice a radních v dalších letech.

Odpovědi

vybrat přezdívku

#94 Re: Karlín

2012-05-05 14:11:56

#75: karlíňák - Karlín Milý Karlíňáku, bydlím v Karlíně též. Narozdíl od Tebe modré zóny zásadně odmítám z důvodů, které uvádím výše. Co je to za logiku, separovat od sebe jednotlivé čtvrti, modré zóny jsou pouhým vysavačem peněz z lidí, kteří nezaparkují už nikde jinde, než ve své čtvrti před svýn domem a to ještě s velmi nejistým výsledkem. Provoz na komunikacích je řešen silničním zákonem, modré zóny jsou redundantní komplikací a mají diskutabilní opodstatnění snad jen v historickém centru Prahy.