Petice za zachování Artkina Centrál

Quoted post

Vojtěch Sedláček

#34

2012-04-03 08:32

Co je k nepochopení na významu petice? V prvé řadě jde o to zachránit kino, aby se nepřestalo promítat. Pokud bude veškeré vybavení kina (jehož součástí je velice drahá technika - 4K projektor, Dolby, 3D) prodáno po bankrotu, tak za méně než bude následně stát koupě techniky nové. A pokud všechny strany oficiálně tvrdí, že chtějí v Hradci zachovat jednosálové kino, tak se prostě nová technika koupit bude muset. A to ve stejném rozsahu jako je nyní zařízené, aby mohlo konkurovat multiplexu v obchodním centru. Není tedy již vůbec podstatné, kdo kino bude provozovat, ale provozovat kino dále bez přerušení, které by bylo výrazně dražší variantou.

A to je zřejmě důvod proč někteří lidé sepsali petici. Já si myslím, že kino je unikátní jak dramaturgií, tak celkovou atmosférou a přináší tolik potřebný život do polomrtvého večerního centra Hradce Králové. Když porovnám návštěvnost, význam kina a celkové roční průměrné náklady (včetně dluhu), tak si stále myslím, že se nejedná velkou částku v porovnání toho, co jde třeba na sport (nic proti fotbalu, hokeji atd.).

Také prosím neodvádět pozornost na to, kdo petici organizuje. Není podstatné, zda někdo zná lidi kolem současného provozovatele kina, stejně jako není podstatné, zda někdo z diskutujících zná jednotlivce z vedení města, které si přejí krach kina či provozovatele konkurenčního multikina.

Pro upřesnění uvádím, že Leoše Kučeru znám, současnou provozní Lucii Farkovou také a zcela upřímně se přiznávám, že před pár lety jsem jednou zahlédl i pana promítače. Dokonce nežiji v Hradci Králové a pouze tam jezdím studovat.

Jádro pudla není, že kino má dluh, ale že pan Kučera šel do politiky, přesněji řečeno do politiky za špatnou stranu a tím si sám naběhl na vidle (nepořádek v účetnictví je munice, kterou stačí sebrat).

Odpovědi

Marcel Žaluda

#37 Re:

2012-04-03 08:48:36

#34: Vojtěch Sedláček -

Dobrý den pane Sedláčku, máte ve spoustě věcí pravdu, hlavně ohledně politiky a sebírání munice. Nebýt dluhu, tak tu žádná munice není a pak Kučera mohl v pohodě sedět na radnici a dělat nějakou záslužnou práci, pokud tedy radniční zastupitel něco takového jako záslužná práce může dělat :-)

Nemáte ale pravdu s technikou. Technika nesmí být dle smluv prodána, neboť nepatří provozovateli.

Už bych diskusi asi ukončil, já nebojuji proti Centrálu, jsem pro jeho záchranu a věřím v ní, ale jsem zásadně proti způsobu a způsobům, jaké byly zatím na zastupitelstvu diskutovány a navrhovány sdružením Pro-Centrál.

Osobně jsem pro odchod sdružení Pro-Centrál z kina, převodu techniky, která patří de facto městu, na město a vyhlášení výběrového řízení na nového provozovatele kina Centrál.