NE pro Plavební stupeň Děčín

Quoted post

Dodlinka

#29 Re:

2012-03-15 18:34

#14: - Co tou lodní dopravou chcete převážet? Dejme tomu že posílám něco do Hamburku. Naložím to v Plzni do kontejneru. Pak to odvezu kamionem k Labi do přístavu. Pak to přeložím na říční lodˇ. Pak čekám týden nebo dva než to dopluje do Hamburku. Tam to zase přeložím na kamion a ten to odveze k záoceánské lodi. A nebo mám logičtější možnost to ráno naložit do kontejneru na kamionu a večer to z kamionu přeložit na záoceánskou loď. Kterou možnost myslíte že zvolím? A nejen já? Tak co na těch lodích za ty utracené miliardy chcete vozit?

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#31 Re: Re:

2012-03-15 20:38:03

#14:  - Co tou lodní dopravou chcete převážet? Dejme tomu že posílám něco do Hamburku. Naložím to v Plzni do kontejneru. Pak to odvezu kamionem k Labi do přístavu. Pak to přeložím na říční lodˇ. Pak čekám týden nebo dva než to dopluje do Hamburku. Tam to zase přeložím na kamion a ten to odveze k záoceánské lodi. A nebo mám logičtější možnost to ráno naložit do kontejneru na kamionu a večer to z kamionu přeložit na záoceánskou loď. Kterou možnost myslíte že zvolím? A nejen já? Tak co na těch lodích za ty utracené miliardy chcete vozit?

Člověče vy jste demagog! Nebo pitomec? Chtěl bych vidět ten kamion, co za 12 hodin dojede z Plzně do Hamburku. A taky jste nejspíš chyběl ve škole na zeměpisu, protože jinak byste věděl, že Hamburk je mořský přístav, takže se překládá z lodi do lodi nebo na vlečku. Doporučuji trochu používat hlavu!


Nepřihlášený uživatel

#32 Re: Re:

2012-03-15 23:57:24

#29: Dodlinka - Re:

Lodní dopravou lze převážet cokoliv. A nevím nevím betonárka která potřebuje 8 tisíc tun písku měsíčně si radši nechá 1x týdně poslat jednu loď která přiveze 2 tisíce tun až k nim než X stovek kamionu, nevím co je pro vás ekologičtější a levnější varianta ale pro mě určitě jedna loď než sto kamionů na silnici :) na vodě se může náklad převážet jak chce a nikomu to nevadí, na silnici to pak vypadá tak jak to vypadá... furt samé nehody atd... a nehledě na to z toho dělate jak kdyby tady měli postavit přehradu jak Slapy :)) ... ma to být malá přehrada, žádná ohromná vodní stavba

M. Páleník

#47 Re: Re:

2012-03-21 22:23:37

#29: Dodlinka - Re: Co tou lodní dopravou chcete převážet? Dejme tomu že posílám něco do Hamburku. Naložím to v Plzni do kontejneru. Pak to odvezu kamionem k Labi do přístavu. Pak to přeložím na říční lodˇ. Pak čekám týden nebo dva než to dopluje do Hamburku. Tam to zase přeložím na kamion a ten to odveze k záoceánské lodi. A nebo mám logičtější možnost to ráno naložit do kontejneru na kamionu a večer to z kamionu přeložit na záoceánskou loď. Kterou možnost myslíte že zvolím? A nejen já? Tak co na těch lodích za ty utracené miliardy chcete vozit?

Loďmi je co vozit - např. hromadné substráty. V Hamburku se to překládá z lodě do lodě. Nicméně lodní dopravě lze na Labi pomoci levněji a bez jezu. O tom to je.