Petice za domácí porody a poskytování péče porodními asistentkami

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#37 Re:

2012-03-01 14:50

#21: -

Tak nevím, mám pocit, že jsem porodila na nějaké jiné planetě..... rodila jsem poměrně nedávno a nikdo mi nenutil žádnou "chemii", "ustrašený systém" jsem kolem sebe také nepozorovala. Tatínek našich miminek byl u mytí i vážení (proč "zbytečné"?), právě narozené miminko mi položili na břicho a počkali, dokud pupečník nepřestal "tepat"....  Myslím, že jsem byla při smyslech, a přece si nejsem vědoma "vnucování lékařských zásahů do průběhu porodu". Na druhou stranu je fakt, že jsem si v průběhu těhotenství vybrala porodnici i perzonál (PA i lékař), byli jsme se s manželem podívat a "představit". Osobně si myslím, že je nutné komunikovat - my s lékaři a perzonálem a oni s námi.

K té petici: Je to o zodpovědnosti, nikoliv o právu na svobodnou volbu. A dále samozřejmě o financích, i když ty se při domácím porodu šetří. to ano. Kdo však bude zodpovědný za nezdařený porod? Kdo bude platit zvýšené náklady na léčbu miminka či rodičky? PA? Lékař(ka)? Rodička? Pojišťovna?

Netvrdím, že v nemocnicích není co zlepšovat. Pacienti - klienti se prostě musí zajímat, ptát, ... komunikovat. Domácí porod však nemůže být alternativou porodu v moderní porodnici s odborným personálem. Pokud je domácí prostředí pro někoho tak velmi důležité, pak prosím i s tou zodpovědností.... (měli byste vidět ten "šrumec", který nastal kolem sousední rodičky, když se mimiko přestalo ozývat....).

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#38 Re: Re:

2012-03-01 16:20:54

#37: - Re:  

 Souhlasim a podepisuji v plnem rozsahu :-)

Ne petici, ale prispevak #37