PLATY VYSOKOŠKOLSKY VZDĚLANÝCH UČITELŮ MŠ

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#3

2011-12-18 23:13

Dvacettři let praxe, vysokoškolské vzdělání - za to se u nás asi trestá. Možnost kariéry když nechci být ředitelkou? = žádná.
Zvyšujeme status naší profese, která byla v našem státě vždy v pozadí. Přitom všichni mají plné pusy slov, že nejrozhodnějším, časem pro výchovu a vzdělávání dítěte a jeho život je věk do šesti let. My s rodinou máme největší možnost dítě ovlivnit na celý život.
Zruště tedy Bílou knihu, která doporučuje vysokoškolské vzdělání, tato kniha nemá žádný význam, byla psaná jen tak, aby bylo něco napsáno.
Proč ve zdravotnictví záleží na vzdělání? Proč má vysokoškolák více než středoškolák? Kdo tvrdil v petici středoškoláků, že tomu tak nikde není, asi nezná situaci. Úředníci mají mít také titul, také jsou za něho placni. Učitel MŠ je něco méně.

Odpovědi

ranka

#16 Re:

2011-12-23 19:48:28

#3: -

Souhlasím. Nemá to nic společného s praxí. Pokud porovnám mladé nastupující učitelky, jedny se středoškolským vzdělání, druhé s vysokoškolským vzdělání, všechny bez praxe, tak je vysokoškolské vzdělání ohodnoceno rozdílem 300 Kč. U učitelek s třicetiletou praxí je to obdobné. Kde je ohodnocena 30 -letá praxe a k tomu VŠ? Proč některé "starší"učitelky šly studovat a nevymlouvaly se, že nejsou vysoké školy a jiné to zvládly a na VŠ se dostaly i    přes svůj pokročilý věk? Stát v nových tabulkách vyhověl "fňukajícím"učitelkám, které pro to nic neudělaly. Kde je odpovědnost za svoje rozhodování a snahu? Nové platové tabulky jsou postavené na tom, co tady bylo v dobách hluboké totality. Pro odpovědné učitelky z toho vyplývá: studujte, studia nahrazujte dovolenou(protože ředitelky středoškolačky s vámi nesepíší dohodu o studiu).  Buďte vyčerpané, neboť vám nezbyde dovolená na odpočinek. Navíc si připravte tučné peníze, které studia stojí. Odměnou vám za to  bude, že se vám vaše snaha nikdy nevrátí. Není lepší pobírat peníze,aniž by jste studovaly?

pepik

#31 Re:

2011-12-29 10:31:27

#3: -

a jakou jinou kariéru byste si (když ani nestojíte o místo ředitelky) asi tak v mateřské školce představovala?? pokud chcete dělat kariéru, tak to bude chtít změnit obor.)