MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#125400 Re: Prostě Ruska, co k tomu dodat? Nic, jen trochu tolerance.

2018-02-13 10:18

#125375: - Prostě Ruska, co k tomu dodat..... 

No tentokrát bych to nesváděl na to, že je Russka. Oni to dělají i jiní sportovci, jen o tom tak otevřeně nemluví. V rámci biatlonu to byla třeba Dorothea Wierer, které v Anterselvě také tímto způsobem blokovala dotírající Domračevu, a na předloňském mistrovství světa v Oslu to zkloušel i Šlesinger, ale ten si naběhl a spadl. Měl dojem, že ho tam také neprávem blokují. V rámci těchto kontaktních sportů se tomu nedá úplně vyvarovat. Hezky se to kritizuje, ale člověk neví, jak by se v takové chvíli zachoval sám, protože v tom momentě se neřídíte žádným klidným rozumem. Vždyť v hokeji a ve fotbale je také sposta drobných faulů, které se přehlížejí.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#125403 Re: Re: Prostě Ruska, co k tomu dodat? Nic, jen trochu tolerance.

2018-02-13 10:43:33

#125400: Evropan - Re: Prostě Ruska, co k tomu dodat? Nic, jen trochu tolerance. 

Jistě je v mém příspěvku jistá dávka předpojatosti či obezřetnosti. Presun ruského sportovce do země EU ve mne vždy vzbuzuje velké pochybnosti obzvláště, když jeji brat zůstal v russákově. 

Na druhou stranu Nastěnka přesně věděla co dělá, když to komentovala a co horší záměrně tím ničí fair play. Jasně to popsala a dělá z takového nepěkného jednání věc možnou - přijatelnou - čistila si "svědomí" tím, že z toho udělá věc veřejnou. 

Je to relativizace hodnot, které sport má a je to stejná relativizace hodnot, kterou tady předvádí Miloš Zeman, Okamura, Babiš kteří jsou nepochybně na komunisticko-nacistický růssácký způsob myšlení a jednání přímo napojeni. 

S Nastěnkou tedy nejsem příliš schopen sdílet její nadšení z medaile, naprosto férově získal stříbro Švéd Samuelsson a jeho závod byl opravdu velkým zážitkem stejně jako závod Fourcada i Dolla a stejně tak našich, kteří velmi špatně stříleli a přesto závod nijak nevypouštěli. 

------

Plně respektuji tvůj názor a jsem si také vědom, že sport je právě o tom, jak kdo zvládá stav vyčerpání, jak dokáže udržet techniku sportu i fair play když už síly dochází a že se to ve vrcholovém sportu jede opravdu na doraz, to je jasné, to je na sportu vlastně to úžasné to tvoří obrovskou hodnotu sportu a emoce s ním spojené.