MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#115926 Nejsou to spíše organizovaní zločinci podporující daňové úniky?

2017-09-23 10:02

Politici, kteří nesouhlasí s EET, jsou odtrženi od reality

"Konečně máme v rukou nástroj, který je opravdu účinný. Dříve jsme byli odkázáni pouze na to, co nám o sobě řekli sami podnikatelé. Evidence tržeb se kontrolovala jen zpětně a nebyli jsme schopni někoho usvědčit, že podvádí. Když vám totiž hospodský po uzavření zdaňovacího období předložil ke kontrole krásně namalovanou knihu tržeb za předešlý rok - třeba jen sešit či excelovou tabulku -, tak jste měl pramalou šanci mu doložit, že je to celé fabulace. Teď ten nástroj máme - vše se eviduje on-line a také může být okamžitě kontrolováno a případně i okamžitě trestáno."

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#115930 Re: Nejsou to spíše organizovaní zločinci podporující daňové úniky?

2017-09-23 10:30:02

#115926: - Nejsou to spíše organizovaní zločinci podporující daňové úniky? 

 EET je z principu hloupost. Daňové úniky jsou tam, kde se kupující dohodne předem s prodávajícím, že žádné doklady se vystavovat nebudou. 

Tedy se ani takové doklady logicky nemohou dostat do EET a tedy takové jednání postihovat. Na tom se nezměnilo vůbec nic. 

Tedy EET je holý nesmysl díky nákladům, které jsou na něj v celé společnosti vynaloženy. Nikdy ani v nejbujnější fantazii šíleného Babiše se totiž náklady vráti nemohou. 

Pokud např. 200 000 živnostníků mělo najak zaplatit 2 mld. nákladů, znamenalo by to, že by jejich přínos státu pro každého z nich musel ročně někde vygenerovat o 10 000 korun více daní, přičem 2 mld. jsou jen náklady státu nikoliv živnostníků. 

EET nepostihuje nic, páruje doklady, všichni to vědí a tedy pokud chtějí krást do EET samozřejmě nic nevloží. Co je na tom tam složitého k pochopení? Tedy EET za celou existenci našlo jen chyby díky lidského faktoru, tedy omyly, kterými se teď "baví" úředníci FS, místo aby se odehrávala skutečně analytická práce, vytipovávaly se podezřelé provozy a v nich se dělala kontrola na místě. 

Dokonce přesně EET jen potvrzuje jediné, že vystavený účet byl skutečně vystaven, to je vše. Párování dokladů dělá druhý Babišův nesmysl - kontrolní hlášení k DPH, tedy další miliardový náklad. 

EET  i kontrolní hlášení k DPH je projekce Babišovy idiocie do státní správy, bohužel. Nic jiného v tom opravdu nenajdeš.