MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#115930 Re: Nejsou to spíše organizovaní zločinci podporující daňové úniky?

2017-09-23 10:30

#115926: - Nejsou to spíše organizovaní zločinci podporující daňové úniky? 

 EET je z principu hloupost. Daňové úniky jsou tam, kde se kupující dohodne předem s prodávajícím, že žádné doklady se vystavovat nebudou. 

Tedy se ani takové doklady logicky nemohou dostat do EET a tedy takové jednání postihovat. Na tom se nezměnilo vůbec nic. 

Tedy EET je holý nesmysl díky nákladům, které jsou na něj v celé společnosti vynaloženy. Nikdy ani v nejbujnější fantazii šíleného Babiše se totiž náklady vráti nemohou. 

Pokud např. 200 000 živnostníků mělo najak zaplatit 2 mld. nákladů, znamenalo by to, že by jejich přínos státu pro každého z nich musel ročně někde vygenerovat o 10 000 korun více daní, přičem 2 mld. jsou jen náklady státu nikoliv živnostníků. 

EET nepostihuje nic, páruje doklady, všichni to vědí a tedy pokud chtějí krást do EET samozřejmě nic nevloží. Co je na tom tam složitého k pochopení? Tedy EET za celou existenci našlo jen chyby díky lidského faktoru, tedy omyly, kterými se teď "baví" úředníci FS, místo aby se odehrávala skutečně analytická práce, vytipovávaly se podezřelé provozy a v nich se dělala kontrola na místě. 

Dokonce přesně EET jen potvrzuje jediné, že vystavený účet byl skutečně vystaven, to je vše. Párování dokladů dělá druhý Babišův nesmysl - kontrolní hlášení k DPH, tedy další miliardový náklad. 

EET  i kontrolní hlášení k DPH je projekce Babišovy idiocie do státní správy, bohužel. Nic jiného v tom opravdu nenajdeš. 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#115966 Re: Re: Nejsou to spíše organizovaní zločinci podporující daňové úniky?

2017-09-23 22:12:17

#115930: - Re: Nejsou to spíše organizovaní zločinci podporující daňové úniky? 

 Ale hovno, ty kundo zlodějská!

 

Překvapuji hospodské jako Pohlreich, po mé návštěvě tržby zázračně stoupnou, říká kontrolor EET

 

Deset případů okrádání státu

 

  1. V hospodě se třemi zaměstnanci "na place" se mi podařilo doložit krácení příjmů o 150 tisíc korun za 6 kalendářních dnů.

  2. V další hospodě, opět s třemi číšníky, byla za jeden den dle EET vykázána tržba jen 15 tisíc korun, skutečnost ale byla 40 tisíc korun, došlo tedy zkrácení o 25 tisíc korun.

  3. Větší restaurace, s pěti obsluhujícími, zkrátila za 3 měsíce tržby o zhruba 1,5 milionu korun.

  4. V menší hospůdce byla během oběda vykázána tržba 5500 Kč a mně se podařilo prokázat skutečnou tržbu přes 12 tisíc korun.

  5. V dalším podobném podniku jsem zjistil, že současné měsíční tržby činí kolem 200 tisíc korun, což značí roční obrat 2,5 milionu. Ta hospoda takto funguje už 7 let, přitom ale není dodnes plátcem DPH, tedy 7 let vykazovala roční tržby nižší než 1 milion korun.

  6. V jiné nejmenované provozovně se mi podařilo prokázat roční obrat kolem 6 milionů korun, přitom vykazovala pouze 2 miliony.

  7. Jeden malý vesnický motorest vykazoval několik let roční obrat kolem 800 tisíc korun - tedy opět pod jeden milion, aby nebyl plátcem DPH. Ovšem po zavedení EET činí jeho měsíční obrat v průměru 130 tisíc korun měsíčně, což ročně dělá 1,5 milionu.

  8. V jedné prodejně se nám podařilo prokázat zkrácení tržeb za 45 dnů o 1,5 milionu korun. V den naší návštěvy byla skrze systém EET zaevidována tržba 15 tisíc korun, skutečná byla ale 95 tisíc.

  9. Podařilo se nám také prokázat, že jeden kemp vůbec nepřiznával příjmy za ubytování a ani neměl EET-pokladnu.

  10. Kapitola sama pro sebe je vietnamská obchodnická komunita. Zrovna včera jsem načapal jednoho Vietnamce prodávajícího potraviny, který již dříve jednu pokutu dostal, a přesto nezaevidoval během půl hodiny 8 zákazníků. Podruhé to už bude mít samozřejmě dražší…