Petice za záchranu porodnic v ČR
Quoted post
Mab |
#39 Re: Perte do mě ať je po mě :D2011-12-04 13:06#22: Beast - Perte do mě ať je po mě :D Beast, ale tady nejde jen o mimořádné případy, které potřebují akutně pomoci, ale o tisíce žen, které mají fyziologické těhotenství, fyziologický porod a fyziologického novorozence. Tyto ženy chtějí rodit v blízkém okolí a ne jet hodinu do porodnice (už teď se někde hodina dojezdu považuje za normu), chtějí rodit přirozeně v klidu a bez urychlování a hlavně chtějí individuální přístup, chtějí podporu bondingu, kojení apod. Tedy to co je v zahraničí standard a ne nesmyslná přání alternativních matek, jak to tady v čr občas někdo prezentuje. Velké porodnice jedou často na úkor kvality na kvantitu, individuální přístup se vytrácí, což je jasné, pokud má jedna PA na starost 5 rodiček. Takže rušení malých porodnice není cesta jak uštětřit a dopřát lepší péči, bohužel naopak. Ve velké porodnice je větší spotřeba analgetik, oxytocinu, vyšší procento císařských řezů, vyšší procento nástřihů, vyšší spotřeba dokrmů pro novorozence. Právě proto, že je to jednodušší řešení pro zdravotníky, hl. časově, než vyčkávací individuální přístup s individuální poradou, která vyžaduje hlavně čas, ale ne finance. |
Odpovědi
Nepřihlášený uživatel |
#291 Re: Re: Perte do mě ať je po mě :D2012-01-13 19:22:20#39: Mab - Re: Perte do mě ať je po mě :D Napsala jste to moc hezky, je to přesně tak.Já jsem přenášela týden, malej nechtěl ven. Jelikož jsem měla po termínu byla jsem hospitalizována v malé porodnici - Vyškov, kde jsem byla celodenně pod lékařským dohledem. Jelikož jsme oba byli v pořádku porod se zbytečně nevyvolával a pěkně se počkalo až se to spustí samo. Nakonec se vše rozběhlo samo, porodila jsem o 11 dní později, já i malej sme byli naprosto v pořádku. Mám několik známých, které rodily v Brně v Bohunicích a je pravdou, že máš-li 5 dnů po termínu okamžitě se jde na vyvolávání. Vyskytne-li se sebemenší problém - okamžitě se volí císařský řez. Hospitalizace po porodu pouze 2dny, ve Vyškově 5dnů. Velké porodnice se rovnají opravdu továrnám na děti. Mimo jiné i malé porodnice mají spostu odborníků ve svém oboru. Konkrétně gynekologicko-porodnické oddělení ve Vyškově, kde dělá primáře Mudr. Eim, který je uznávanou kapacitou . |
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
PETICE za přejmenování Moskevské ulice v Karlových Varech na počest Jiřího Bartošky
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Výzva Radě ČT k odvolání generálního ředitele ČT Jana Součka
Sky Shield pro Ukrajinu - otevřený dopis předsedovi vlády České republiky
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Deklarace zastání se srnčí zvěře
Petice za zabavení majetku ruského teroristického státu v ČR
Petice za ochranu Kunratického lesa pro lidi
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
SAVE STALIN
2663 Vytvořeno: 2025-06-24
PETICE ZA DOŠETŘENÍ ZMIZENÍ ALEXE BURKOVA
573 Vytvořeno: 2025-06-26
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
132599 Vytvořeno: 2025-02-11
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
26715 Vytvořeno: 2021-12-22
Petice za zachování kulturního prostoru STALIN na Letenské pláni
243 Vytvořeno: 2025-06-25
Otevřený dopis adresovaný vedení Slovanského gymnázia Olomouc na podporu Mgr. Silvie Langerové
157 Vytvořeno: 2025-06-25
Petice za záchranu rozjetého projektu zubní kliniky v Lokti
100 Vytvořeno: 2025-06-25
PETICE ZA ZLEPŠENÍ PODMÍNEK NA WORKOUTOVÉM HŘIŠTI V HABARTOVĚ
62 Vytvořeno: 2025-06-29
Deklarace zastání se srnčí zvěře
2878 Vytvořeno: 2024-08-23
„Pomozte nám zajistit bezpečný přechod pro zrakově postižené v centru města.“
44 Vytvořeno: 2025-06-29
PETICE ZA UZAVŘENÍ SMLUVNÍHO VZTAHU - NEUROLOGIE MIŠTRÍKOVÁ - PACIENTI
35 Vytvořeno: 2025-06-27
Petice za zachování sdílených elektrických koloběžek v Praze a nastavení vhodné regulace
345 Vytvořeno: 2025-04-30
Petice proti výstavbě soustavy větrných elektráren na Žulovsku a Javornicku.
2031 Vytvořeno: 2025-05-15
Vraťte Rosťu!
32 Vytvořeno: 2025-07-01
Petice za zachování Paní učitelky Šamonilové Moniky, která učí ES 2 na Střední odborné škole Třineckých železáren
31 Vytvořeno: 2025-06-28
Petice za zpřísnění podmínek pro podmíněné propuštění pachatelů zvlášť závažných trestných činů
759 Vytvořeno: 2025-05-04
Požadujeme odstranění nadměrného a dlouhodobého znečišťování ovzduší společností SAGE ve Strakonicích
346 Vytvořeno: 2025-04-29
Voda pro zubry a divoké koně
20207 Vytvořeno: 2023-06-06
Petice za zrušení povinnosti platit poplatky České televizi a Českému rozhlasu a za ukončení jejich veřejnoprávního statusu
21 Vytvořeno: 2025-07-01
Petice za návrat šesti dětí z Plesné domů – proti rozhodnutí OSPOD a soudu v Cheb
21 Vytvořeno: 2025-06-27