Odvolat ministra Daniela Hermana

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#419

2016-10-27 18:14

Asi těžko může dnes rozhodnout, zda ministr Herman mluví o rozhovoru se presidentem Zemanem na Slovensku pravdu, protože prakticky nejsou o tom svědci. Ale osobně se divím, že se Hermana nikdo nezeptal, co na údajnou podmínku Zemana, že vyznamenání strýci potvrdí, pokud se on s dalajlámou nesejde, odpověděl. Podle mne jsou tyto možnosti:
1. Pokud by řekl, že se přesto s dalajlámou sejde, tak by normální člověk tu podmínku ihned zveřejnil a taky by svému strýce jasně sdělil, že vyznamenání nedostane, a tedy nemá cenu, aby pro ně letěl.
2. Pokud by mlčel, tak by se Zeman asi zeptal, a pokud by mu Herman přesto nezodpověděl, tak platí bod 1.
3. Pokud by Zemanovi slíbil, že se s dalajlámou nesetká a svůj slib nesplní, tak nemá morální právo komukoliv cokoliv vyčítat. Pak je pochopitelné, že kancelář presidenta zařadila Bradyho na seznam kandidátů, kancléř mu volal v rámci šetření kandidátů atd. Neumím posoudit, zda by president stihl, po zjištění, že Herman slib nedodržel, ho se se seznamu odvolat ( jednání s kanadskou ambasádou apod.)
4. Poslední varianta je, že se o tom nehovořilo, a že Herman fabuloval.

Z těchto důvodů se mi zdá jako nejpravděpodobnější varianta č. 4, že si to celé asi Herman vymyslel, poněvadž si to mohl on i jeho spojenci zrežírovat současnou aféru bez ohledu na stanovisko Zemana.
Navíc je osobní přímluva za svého příbuzného, i když by si jinak vyznamenání zasloužil, něco jako protekce, a asi více odsouzení schopná, než případná podmínka Zemanova, který jednal v zájmu státu.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#432 Re:

2016-10-27 19:40:17

#419: -  

 Ano. tady kavárna rozjíždí obrkampaň proti prezidentovi za to, že hájí zájmy našeho státu, ale nikdo se vůbec nepozastavuje nad tím, jak Herman zneužil svého chudáka strýce ve svém politickém pletichaření. To mi naprotsto hlava nebere.