Petice za přímou volbu ředitele České televize

Quoted post

Dan Mach

#10 Re: Re: Krajně nedůvěryhodná petice

2016-07-01 16:32

#8: ČThnus - Re: Krajně nedůvěryhodná petice 

ČT nemůže lhát jen na základě toho, že uvádí informace, které se vám nelíbí. To ještě není lež.Pokud vím, tak to byl případ TV Prima, nikoli ČT, že redaktoři museli podávat informace tak, jak si to přáli majitelé televize. A byť je to soukromé médium, tak je takový postup špatný. ČT má mediální radu a spoustu dalších mechanismů, které uvádění lží účinně brání.

Jestliže někde uvedli lživé informace, upozorněte na to radu České televize. Pokud by se to stalo, myslím, že by se pan ředitel rychle poroučel. A ostatně i mě by zajímalo, které lživé informace tam uvádějí. Rozhodně nejde o nějakou EU nebo USA propagandu, jak se tady v diskusi objevuje. To jsou zase brebty přepsané z Aeronetu nebo z Parlamentních listů.

Ale jak jsem již uvedl - v této petici nejde o pravdu nebo lež, tady jde o politické a finanční zájmy pánů Okamůry a Veleby.

Odpovědi

Sigma040

#11 Re: Re: Re: Krajně nedůvěryhodná petice

2016-07-01 16:51:55

#10: Dan Mach - Re: Re: Krajně nedůvěryhodná petice 

 Vyjádřete se prosím ještě k tomu, že zástupci SPD vyřvávali u budovy dávno zavřené a kde nikdo nesídlí. Tím ukázal Okamura totální neschonost si zjistit fakta. A u této petice je to stejně tak.

ČThnus

#92 Re: Re: Re: Krajně nedůvěryhodná petice

2016-07-07 14:53:08

#10: Dan Mach - Re: Re: Krajně nedůvěryhodná petice 

Tip: No tak můžeme začít třeba tím, že se některých akcí osobně účastníme a nebo se podíváme na přímý přenos z akce, který vysílají třeba mikro.tv, Česká nezávislá televize, Svobodné rádio, apod. Posloucháme co se říká, kolik je účastníků, atd. a potom použijeme to, co asi DanMach postrádá - tedy svůj vlastní rozum - a provedeme srovnání jak informuje ČT (pro úplnost si to můžeme srovnat i s tím, co hlásí alternativní média) s tím co jsme viděli na vlastní oči.  K tomuto vůbec nepotřebuju Aeronet nebo Parlamentní listy, k tomu bohatě stačí ten selský rozum uvažujícího člověka a udělat si čas a osobně se akcí účastnit. ČT právě cílí na typicky konzumního diváka, který není schopen (a ochoten) si informace hledat jinde a udělat si vlastní analýzu a úsudek.

A aby lži, manipulace s fakty, vnucování toho jediného "správného" názoru od ČT diváci typu Dana Macha hned neprokoukli, je potřeba vše něčím podložit, resp. citovat z médií, kde totéž divák dostane naservírované i z druhé strany, neb stokrát opakovaná lež se stává pravdou -  k tomu jim ochodně slouží služebníčci jako např. ČTK, Bakalova nebo Babišova média.  A potom nějaké to vhodné systříhání, vysříhání, použití nesouvisejících záběrů, vhodně okomentovat, sestavit ke spokojenosti svých zadavatelů - USA & Brusel, konsultace s TOP09, vyjádření Kalouska, vylít kybl špíny na Zemana  a můžeme vysílat...