Petice za přímou volbu ředitele České televize

Quoted post

ČThnus

#92 Re: Re: Re: Krajně nedůvěryhodná petice

2016-07-07 14:53

#10: Dan Mach - Re: Re: Krajně nedůvěryhodná petice 

Tip: No tak můžeme začít třeba tím, že se některých akcí osobně účastníme a nebo se podíváme na přímý přenos z akce, který vysílají třeba mikro.tv, Česká nezávislá televize, Svobodné rádio, apod. Posloucháme co se říká, kolik je účastníků, atd. a potom použijeme to, co asi DanMach postrádá - tedy svůj vlastní rozum - a provedeme srovnání jak informuje ČT (pro úplnost si to můžeme srovnat i s tím, co hlásí alternativní média) s tím co jsme viděli na vlastní oči.  K tomuto vůbec nepotřebuju Aeronet nebo Parlamentní listy, k tomu bohatě stačí ten selský rozum uvažujícího člověka a udělat si čas a osobně se akcí účastnit. ČT právě cílí na typicky konzumního diváka, který není schopen (a ochoten) si informace hledat jinde a udělat si vlastní analýzu a úsudek.

A aby lži, manipulace s fakty, vnucování toho jediného "správného" názoru od ČT diváci typu Dana Macha hned neprokoukli, je potřeba vše něčím podložit, resp. citovat z médií, kde totéž divák dostane naservírované i z druhé strany, neb stokrát opakovaná lež se stává pravdou -  k tomu jim ochodně slouží služebníčci jako např. ČTK, Bakalova nebo Babišova média.  A potom nějaké to vhodné systříhání, vysříhání, použití nesouvisejících záběrů, vhodně okomentovat, sestavit ke spokojenosti svých zadavatelů - USA & Brusel, konsultace s TOP09, vyjádření Kalouska, vylít kybl špíny na Zemana  a můžeme vysílat...

Odpovědi

Tomáš

#100 Re: Re: Re: Re: Krajně nedůvěryhodná petice

2016-07-10 21:07:42

#92: ČThnus - Re: Re: Re: Krajně nedůvěryhodná petice 

 Pod to se podepisuji, sám mám více než dost zkušeností s úmyslnou manipulací (nejen ČT, ale prakticky celého mainstreamu) ze všech akcí, jichž jsem se doposud účastnil. Praktiky typu, že udělají reportáž nebo dají fotky půl hodiny před začátkem demonstrace, kdy tam postává jen malý hlouček lidí, nebo že z celého davu, kde je spousta běžných rodin s dětmi, studenti, důchodci apod., zkrátka pestrý vzorek společnosti, záměrně vyberou jen pár opodál postávajících plešek nebo kdovíjaká nevzhledná individua, aby je dali na titulní stranu a demonstraci označili za sešlost extrémistů a podivínů a tím ji v očích zbytku veřejnosti co nejvíce zdiskreditovali, se stávají již koloritem naší zaručeně objektivní novinařiny. Od dnešních demagogů by se mohli komanči leccos přiučit. Ale tak proč ne. Když jsou lidi natolik tupí, že jim tohle primitivní zastírání pravdy stále žerou, tak si to asi jako národ zasloužíme.