Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#9760 Re: Proslov Jaroslava Vodičky ku příležitosti terezínské tryzny

2016-06-01 07:20

#9624: Nekorektně - Proslov Jaroslava Vodičky ku příležitosti terezínské tryzny 

Vodička: Sebral jsem odvahu a řekl, co si o uprchlících myslí celý národ

Můj projev nebyl xenofobní, řekl jsem jen to, co si myslí většina národa, prohlásil v rozhovoru pro deník Právo předseda Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslav Vodička. Na pietním shromáždění v Terezíně v polovině května označil současnou migraci za invazi a řekl, že uprchlíci neutíkají před válkou. Podle něj „prchají, aby vytěžili náš, léta a prací generací před námi budovaný evropský sociální ekonomický systém”.

Pane předsedo, na terezínské tryzně jste vystoupil se silně protiuprchlickým projevem. Čekal jste, že vzbudíte tak odmítavé reakce?

Záleží na tom, jak to vezmete. Dostal jsem asi šedesát e-mailů a z toho bylo jen pět nesouhlasných. Ostatní mi píšou, že konečně někdo řekl pravdu. Někteří o mně řekli, že jsem xenofobní. Xenofobie je strach z cizího. Přiznám se. Já mám strach o své děti a vnoučata, o celé budoucí pokolení. To, co se teď děje, musíme pravdivě nazývat a pravdivě vykládat národu, jak to ve skutečnosti je.

Proč jste se rozhodl na pietní akci přednést takovýto politický projev?

Na takovýchto akcích by se nemělo hovořit pouze o tom, co bylo, ale i o tom, co je a co nás čeká. To neměl být politický projev. V tom jsem byl špatně pochopen. Prostě jsem popsal stav skutečností, jak si to myslí většina národa.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#9824 Re: Re: Proslov Jaroslava Vodičky ku příležitosti terezínské tryzny

2016-06-03 12:04:56

#9760: - Re: Proslov Jaroslava Vodičky ku příležitosti terezínské tryzny 

 Jste velmi statečný a čestný člověk, pane Vodičko, přesně jste vystihl, co si myslí opravdu většina národa, to ,že vás za to kritizuje vláda a ostaní jednici, nepatří do demokracie, zrovna tak jako přijímání uprchlíků a nesmyslné starání se o ně. naši lidé potřebují zvednout životní úroveň, a ne to cpát do uprchlíků, kteří přesně jak říkáte, mají doma bojovat za svou vlast a ne hromadně utíkat z boje, obzvlášť ti silní mladí jedinci, způsobí akorát kolaps naší ekonomiky a ekonimiky okolních států,co je přijímají, naši lidé, matky s dětmi ,bezdomovci a lidé na hranici chudoby a sociálnív nouzi potřebují pomoct, tamti si mají pomáhat ve svých zemích a ne utíkat.

Olda666

#10015 Re: Re: Proslov Jaroslava Vodičky ku příležitosti terezínské tryzny

2016-06-21 14:29:20

#9760: - Re: Proslov Jaroslava Vodičky ku příležitosti terezínské tryzny 

 Mezi tou bandou farizejských sraček jeden z mála lidí, kteří mají vlastní hrdost a vysloví veřejně svůj názor, za což má moje sympatie. Jenže říkat skutečnou pravdu se nesmí, to kavárenské spodině nejde pod nos. Jen oni mají přece patent na svoji "pravdu a lásku", proto lžou jak když rudé právo tiskne a šíří kolem sebe nenávist ke všemu českému, potažmo evropskému. Víc takových charakterních lidí, kteří vystupují proti falešnosti a morální malosti naší pseudointelektuální havlistické spodiny. A židovská obec by si to měla napřed probrat s židovskou obcí Německa nebo Francie, které bijí před nebezpečně rostoucí islamizací na poplach, než zase vypustí z huby další jed, ale asi došel příkaz z Tel Avivu a ten se neodmítá.