OTŘESNÝ PŘÍPAD ŠIKANY - SPŠ TŘEBEŠÍN, PRAHA 10

Quoted post

učitel

#132 mobily

2016-02-19 17:28

Co by mělo MŠMT nutně řešit, je používání mobilů ve škole ... !!! Zastat se škol a vydat celoplošnou podporu zákazu tahání mobilů do škol. Myslím, že spoustu zla se děje hlavně z důvodů, že se chtějí děcka předvádět. Natáčejí a fotí si každou pytlovinu ... a kolikrát překročí hranici jen z důvodů, aby měli co dát na FB či Twitter apod. Možná by to nedošlo tak daleko, kdyby neměli důvod se předvádět.

Jinak o odpovědnosti vedení nelze pochybovat. Je to jejich zodpovědnost co se děje na škole ... i kdyby to nevěděli (což pochybuju) ... z toho se prostě vyvléct nejde ...

... jinak je hodně smutné, že se nikdo nezajímá o její kolegy, kteří museli být na chodbách svědky této šikany a museli o šikaně učitelky vědět třeba daleko víc než vedení školy ... to se jí nikdo nezastal? Styďte se!

Odpovědi

Karels

#133 Re: mobily

2016-02-19 17:53:23

#132: učitel - mobily

 

nejenom mobilů, ale i tabletů a notebooků

seděl jsem vzadu na jisté vysokoškolské hodině a viděl jsem, že si tam studenti vůbec nedělají do notebooku zápis, ale hrají hry, nebo koukalil na hokej (zvuk byl vyplý); pravda,  přednášky jsou na vysoké škole nepovinné

Nevím, jak je to s notbooky na základních a středních školách, ale někde jsou povolené. Pochopitelně učitel nevidí, když stojí u tabule, co s notebookem jejich studenti dělají.

Mike

#163 Re: mobily

2016-02-20 12:20:26

#132: učitel - mobily 

No, šikanovalo se i v době, kdy mobil mohl být maximálně součástí auta a do kapsy se nevešel. Jistě, nepopírám, mobily můžou mít částečný vliv, agresoři se mohou "vytáhnout" nejen před spolužáky, ale před celým YouTube. Ale bez mobilů se to dělo taky a dělo by se to i dnes, ani náhodou se nedá říct, že pochlubit se na internetu je primární důvod šikany. A jen díky tomu, že se otřesné chování na mobil natočilo, máme taky nevyvratitelné důkazy, jen díky jejich zveřejnění se taky o celé záležitosti ví. Jen díky tomu, že s nějakým videem bylo vedení školy seznámeno už dřív (to o kterém se vyjádřili, že nebylo tak strašné) můžeme bezpečně říct, že důkazy o šikaně zcela ignorovalo, nic nepodniklo, má lví podíl na vyhrocení celé situace a veřejnost má legitimní důvod požadovat jeho odstoupení. Takže já bych ty mobily zas tak neodsuzoval.