MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#62170 Re: Re: Re: Re: Re: Je velmi zvláštní, že totality a to nejen ty komunistické....

2015-10-22 18:51

#62166: - Re: Re: Re: Re: Je velmi zvláštní, že totality a to nejen ty komunistické.... 

   Nikoli, v Imperializmu se dobrého vzdělání dnes dostává hlavně dětem občanů majetných. Tituly a postavení se v Imperializmu rovněž dobře prodávají, nemusíme chodit daleko, stačí se podívat do Plzně. Ale na prestižní univerzity se děti nemajetných téměř nedostanou. Od doby, kdy tady hospodaří demokratický imperializmus i samotní sociologové naznávají, že český národ hloupne. Ekonomicky jsou lidé manipulováni daleko železobetonovějšími mantinely, než je jakákoli psychologická manipulace. 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#62173 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je velmi zvláštní, že totality a to nejen ty komunistické....

2015-10-22 18:59:36

#62170: - Re: Re: Re: Re: Re: Je velmi zvláštní, že totality a to nejen ty komunistické.... 

 To se velmi mýlíte. Velmi dobře si vzpomenete, že nekomunisté a to dokonce ne zdaleka antikomunisté nemohli studovat v podstatě na žádné vysoké škole a na celé řadě středních včetně logicky gymnázií a to ještě v semdesátých letech, co se týče středních škol a po většinu času osmdesátých let co se týče škol vysokých. 

Typickým příkladem je komunista Keller, který dle vlastních slov vstoupil v 18-ti letech do KSČ právě proto, aby mohl studovat (komunistickou) sociologii, která se reálnou sociologií asi neměla vůbec nic společného. 

USA především nijak vzdělání nikomu neodpírá a dokonce má systém na získání finančních zdrojů, které studium umožní každému nadanému občanovi USA. Dokonce je systém tak liberální, že daný občan ani nemusí mít formální střední vzdělání, aby mohl studovat na škole vysoké (ve smyslu evropském tedy na univerzitě). 

Co si vlastně představujete pod souslovím - hospodaří demokratický imperialismus. 


Nepřihlášený uživatel

#62176 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je velmi zvláštní, že totality a to nejen ty komunistické....

2015-10-22 19:01:58

#62170: - Re: Re: Re: Re: Re: Je velmi zvláštní, že totality a to nejen ty komunistické.... 

 Proto je USA země, kam lidé dokonce již vzdělaní přicházejí a proto je Rusko země, odkud lidí se vzděláním masivně emigrují v počtech statisíců ročně. 

Myslíte, že vám humanitní vzdělání v životě nebo v práci nějak pomohlo?
Ano, udělalo to ze mě šťastnějšího a spokojenějšího člověka. V životě je nutné mít udržet nějakou rovnováhu. Vědecká práce je tak intenzivní, že čas od času je nutné se od ní odpoutat. Přečíst si nějaký román, dojít na koncert, do divadla nebo do kina. Ale nejde jen o osobní pocit a spokojenost, podle mého názoru z vás také dělá lepšího občana. Protože dobré humanitní vzdělání by nás mělo naučit myslet kriticky. A kdybychom všichni uměli myslet kritičtěji, nedostávali by se do volených úřadů lidé, kteří nehájí zájem veřejnosti jednoduše proto, že málo rozumí problémům, se kterými se potýkáme. Tak málo, že nedokážou hlasovat ani ve svém nejlepším zájmu.

Ale na druhou stranu by mělo platit, že i absolventi humanitních oborů by měli mít dobré povědomí o vědě. Protože řada politických a společenských otázek má vědecký kontext. Veřejnost má o vědě v mnoha ohledech velmi zkreslené představy, bez dobrého povědomí o vědě se občané mnohdy mohou rozhodovat špatně.