MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#62173 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je velmi zvláštní, že totality a to nejen ty komunistické....

2015-10-22 18:59

#62170: - Re: Re: Re: Re: Re: Je velmi zvláštní, že totality a to nejen ty komunistické.... 

 To se velmi mýlíte. Velmi dobře si vzpomenete, že nekomunisté a to dokonce ne zdaleka antikomunisté nemohli studovat v podstatě na žádné vysoké škole a na celé řadě středních včetně logicky gymnázií a to ještě v semdesátých letech, co se týče středních škol a po většinu času osmdesátých let co se týče škol vysokých. 

Typickým příkladem je komunista Keller, který dle vlastních slov vstoupil v 18-ti letech do KSČ právě proto, aby mohl studovat (komunistickou) sociologii, která se reálnou sociologií asi neměla vůbec nic společného. 

USA především nijak vzdělání nikomu neodpírá a dokonce má systém na získání finančních zdrojů, které studium umožní každému nadanému občanovi USA. Dokonce je systém tak liberální, že daný občan ani nemusí mít formální střední vzdělání, aby mohl studovat na škole vysoké (ve smyslu evropském tedy na univerzitě). 

Co si vlastně představujete pod souslovím - hospodaří demokratický imperialismus. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#62185 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je velmi zvláštní, že totality a to nejen ty komunistické....

2015-10-22 19:14:36

#62173: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je velmi zvláštní, že totality a to nejen ty komunistické.... 

 Chcete tvrdit, že za socializmu musel mít každý vysokoškolák stranickou knížku? Pravda většinou byli všichni v SSM, ale k partajnímu průkazu KSČ to automaticky vést nemuselo. Přirozeně u bezpečnostních složek to byla otázka jiná. Běžný středoškolák civilních oborů z marxizmu neznal téměř nic, vysokoškolák rovněž málo.

Nemusel jsem psát demokratický imperializmus, imperializmus vlastně bohatě stačí. Demokracie je ideový pojem, vlastně reálně nikde neexistuje.