PETICE proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#255 Re:

2015-09-24 09:29

#17: -  

1) Bůh není, dle vědy je nutné dokázat že něco je, čehož nejste schopen. Podle stejné logiky prosím osvětlete, kde najdu hastrmany, víly, trpajzlíky nebo nějakou dlaší pohádkovou havěť

2) netradiční sexuální chování je poměrně běžné i v přírodě, zejména u některých savců, ale i například plazy (některé druhy ještěrů mohou uvolňovat vajíčka jen ve skupině samic. Není to běžné, ale vyskytuje se (dokonce v sobě přenáší i samčí spermie - od narození, ve výsledku nepotřebují samce)

3) mořský koník kupříkladu vychovává mladé sám - samec.

4) homosexuallita není věcí výchovy, může se objevit homosexuální chování, nikoliv orientace - typicky staré Řecko kdy mladí muži často žili část života sexuálně mezi sebou.

Je to o lidech, nikoliv jejich orientaci. U každé adopce očekávám dohled po nějakou dobu, tedy možnost vše případně zastavit. Navíc jsem si procesem adopce prošel (nakonec jim to trvalo, tak jsme si pořídili druhé vlastní, chtěli jsme k vlastnímu adoptované a nakonec jsme tedy, když se ozvali že ano, odmítli že je již pozdě) a je to poměrně komplexní věc včetněpsychologického vyšetření. Pokud jsem viděl nešťastné zoufalce kteří neměli jiné cíle než dítě a páry jinak nefungovaly, nechápu proč by to nezvládli homosexuálové. Opakuji, my měli již dávno vlastní.

Shrnu to. Nemáte pravdu.

Odpovědi

Jan Kubalcik

#266 Re: Re:

2015-09-24 21:48:00

#255: - Re:  

Pěkný večer.

Vaše body 2 a 3 jsou irelevantní. V této debatě je důležitá lidská přirozenost - nikoli přirozenost jiných živočišných druhů. Ani bod 4 nemá žádnou váhu. Snad bych jen poznamenal, že daným konstatováním jen potvrzujete, že homosexuální chování se objevuje frekventovaněji v případě, že "přijde do módy". Uvažte prosím sám, zda společnost, která se vydá tímto směrem, činí dobře.

Tedy jen k Vašemu bodu 1, byť nevidím bezprostřední souvislost s tématem, které je zde hlavní. Rád bych nabídl Vaší pozornosti důkaz existence První příčiny prostřednictvím principu kauzality (viz např. několikadílná monografie z pera Jiřího Fuchse... ze příslušný čtvrtý díl, ale předchozí tři jsou k pochopení v zásadě nezbytné...). Následně lze dokázat, že tato existující První příčina je Dobro, Krása, Pravda, Láska... čili, i když to není důkaz existence biblického Boha, kterému věříme my křesťané, vykazuje tato dokázaná První příčina řadu vlastností, které jsou shodné s vlastnostmi zjeveného Boha (Já jsem, který jsem.) - a žádnou, která by byla se zjevením v rozporu. Přeji příjemný intelektuální zážitek.

S přátelským pozdravem

Jan Kubalčík


Nepřihlášený uživatel

#269 Re: Re:

2015-09-25 07:45:47

#255: - Re:  

1. Tak dokažte, že Bůh není. Zatím se to nikomu nepodařilo.... Ani vědcům.

2. Netradiční sexuální chování je běžné v přírodě, ale ne mezi lidmi (pokud tedy netrpí anomálií)

3. Vy srovnáváte mořského koníka s člověkem??? 

4. Netvrdím, že je homosexualita špatná, ale rozhodně není normální. Kdyby všichni byli homosexuálové, vymřeli bychom. Normální je otec muž a matka žena, respektive, normální je otec a matka, jedině to zajistí vznik rodiny a početí dítěte - ovšem pokud tedy homosexuál nechce styk s opačným pohlavím jen kvůli početí... no vzhledem k tomu, že je homosexuál, tak mu to zřejmě bude nepříjemné a určitě to nebude z lásky.

Pro dítě je důležitá matka a otec, protože každý jim dá do vínku přirozenost typickou pro jeho pohlaví, navíc matka - mateřskou lásku a otec otcovskou lásku - tyto nemůžete srovnávat.

To, že se ustupuje homosexuálům a povoluje se jim adopce, to jen vypovídá o zvrácenosti dnešní doby. Stále se bude povolovat a povolovat, až svět nebude vědět, co je vlastně správné a co není. Jsou určité zákony, které by se zkrátka měli dodržovat pro zachování přirozenosti.