Češi proti putinovým Nočním vlkům (otevřený dopis vládě ČR)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#146 Re: Re: Re: Nejste vitani!!

2015-04-17 23:24

#36: - Re: Re: Nejste vitani!!  

 Bandera ti nevadí, ale ruští motorkáři ano. Nejsi náhodou placen z USA velvyslanectví v Praze anebo jsi kyjevský fašista ?!!!  Pokud ano tak táhni do USA a vem sebou toho Shapiróóóó a nebo táhni za vrahem Porošenkem do Kyjeva ukrajinsko majdanský Vasile!!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#154 Re: Re: Re: Re: Nejste vitani!!

2015-04-18 01:10:03

#146: - Re: Re: Re: Nejste vitani!!  

 A co stalinovci a jejich gulagy?Přes 6000000 mrtvých


Nepřihlášený uživatel

#156 Re: Re: Re: Re: Nejste vitani!!

2015-04-18 01:33:38

#146: - Re: Re: Re: Nejste vitani!!  

 Stepan Bandera měl svoji představu svobodné Ukrajiny a tu si vynucoval za každou cenu proti všem, a tak nakonec jeho Ukrajinská povstalecká armáda (UPA, často nazývaná podle něj banderovci) bojovala s Němci, rudými Rusy také proti Polákům z Armije Krajovej (Zemské armády). Stálo to životy desetitisíců nevinných lidí, Poláků, Židů i volyňských Čechů. Po obsazení Ukrajiny Rudou armádou v roce 1944 pak trvala válka mezi bolševiky a UPA až do padesátých let. Zahynulo při ní asi 155 tisíc lidí, z toho minimálně 110 tisíc z nich vinou sovětských komunistických represivních orgánů.

Tyto údaje uvedl v Reflexu č. 6 Jaroslav Šajtar, který také připomněl přísahu bojovníků UPA. „Jsme pro úplné osvobození ukrajinského lidu od moskevsko-bolševického a německého jařma. Jsme pro vytvoření nezávislé sněmovní mocnosti bez pánů, statkářů kapitalistů, bez bolševických komisařů….“ To ovšem připomíná spíš levicové anarchisty a nikoliv fašistické hnutí. Banderovcům nelze v žádném případě odpustit vraždy nevinných civilistů a účast na protižidovských pogromech a to i přesto, že i ruští bolševici páchali podobná zvěrstva.

Je ale fakt, že Bandera se jich osobně nezúčastnil, protože byl v letech 1941-1944 vězněn německými nacisty v koncentračním táboře Sachsenhausen a to kvůli tomu, že po útoku Německa na Sovětský svaz si dovolil vyhlásit nezávislou Ukrajinu. S tím ovšem Adolf Hitler jaksi nepočítal, a tak ukrajinský vůdce skončil v železech.

 

On jen chtěl, svobodnou a samostatnou Ukrajinu.Rusko mu ji po válce nedopřálo.Stéjně jako dnes ji nedopřává ukrajincům.