Češi proti putinovým Nočním vlkům (otevřený dopis vládě ČR)

Quoted post

Jawa

#6 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-15 08:04

Odpovědi

Jiri Vanek

#7 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-15 08:14:08

#6: Jawa - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Někteří z polských odpůrců dokonce založili i facebookové stránky "Nie dla przejazdu bandytów z Rosji przez Polskę!", kde vyzývají k blokádě ruských motorkářů. Alespoň na této stránce se k účasti na protestní akci hlásí přes 8,5 tisíce lidí. 

Autoři petice se obracejí na polského ministra zahraničí Schetynu, jehož vyzývají k tomu, aby ruským motorkářům nebyl umožněn průjezd přes polské území dále do Česka, neboť nelze vyloučit, že se zapojovali i do okupace Krymu. Hlavní představitel gangu proto figuruje na seznamu osob nežádoucích v USA. Kdyby snad Polsko umožnilo průjezd motorkářů přes své území, nelze podle autorů petice vyloučit některé provokace ze strany projíždějících, které mohou být později zneužity v ruské propagandistické válce.

„Proto požadujeme, aby vůdci gangu Alexanderovi Zoldostanovi ani jeho následovníkům nebyla vydána víza k cestě přes polské území. Pokud už byla vydána, požadujeme jejich zrušení a vysvětlení, kdo je vydal a proč,“ stojí v úvodním textu v petici, kterou v elektronické podobě podepsaly přes dva tisíce lidí, přesněji 2 111.