MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#44852 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-02 04:35

#44815: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Váš příspěvek do diskuze, že v r. 1968 nás v podstatě obsadili Ukrajinci, by nestál za odpověď, kdyby nebyl propagandou, které mohou někteří nepamětníci uvěřit. Buďto jste mlaďoch nebo demagogický stařec.

Takže: "co nejrychlejší přesun do ČSR mohli stihnout pouze Ukrajinci, protože byli ve svém vojenském okruhu nejblíž". Haha a LOL.

V květnu r. 1968 bylo na území ČSSR zahájeno velitelsko-štábní cvičení vojsk Varšavské smlouvy. Mělo trvat 3 týdny. Po oficiálním ukončení cvičení, jsme tyto jednotky nemohli dostat z našeho území. 3 týdny jim bylo málo na přípravu  invaze. Odjížděli až koncem června, resp. v červenci r. 1968.

Všechny jednotky byly rozmístěny bezprostředně za našimi hranicemi. Pro vojáky cvičení pokračovalo. Vojáci, kteří byli na našem území byli vystřídáni novými vojáky, kteří neměli potuchy o co jde. Žádní Ukrajinci. Většinou to byli vojáci, kteří ani neuměli pořádně rusky.

Toto cvičení (za našimi hranicemi) spočívalo v udržování jednotek v bojové pohotovosti, vyzbrojení ostrou municí (žádné takové cvičení se s ostrou municí nedělá), ve výměně vojáků a jejich politickém školení.

To je zatím vše. Musel bych napsat mnoho stran.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#44890 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-02 14:45:03

#44852: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

    Nešlo mi o to vyvolat protiukrajinskou propagandu, ale tu hystericky protiruskou nevítám. Přesun materiálu a personálu na zmíněné cvičení bylo ovšem i tak snažší provést z vojenských okruhů na Ukrajině, v Bělorusku nebo v Litvě, než například od čínských hranic. Jak sám píšete, mnoho z nich ani rusky pořádně neumělo, nebo mluvit nechtělo, protože to povětšinou nebyli etničtí Rusové. Nemá smysl soustavně svalovat okupaci v roce 68 hlavně na etnické Rusy, což ovšem "antíci" dělají z chorobnou zarputilostí. Potom to mnohdy nakonec vypadá, jako by tu nešlo o svržení Zemana, ale o šíření protiruských nálad, když už nakonec od ledna ten přírustek hlasů na petici poněkud zamrznul a Zemana do voleb nejspíš z křesla "antíci" nevystrnadí.