PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post

AndyO

#1350 Re: Re: Petici NE, Kláře a Klubu ANO, PATERČATŮM a RODINĚ ANO

2015-02-26 13:04

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1351 Re: Re: Re: Petici NE, Kláře a Klubu ANO, PATERČATŮM a RODINĚ ANO

2015-02-26 14:15:00

#1350: AndyO - Re: Re: Petici NE, Kláře a Klubu ANO, PATERČATŮM a RODINĚ ANO 

 V čem selhala obec?

Aktualizováno 29.5. 2013 09:01

Budoucí rodiče paterčat Alexandra Kiňová a Antonín Krosčen dostanou v Milovicích už za dva měsíce větší byt, aby se ze svého současného jedna plus jedna mohli odstěhovat a měli s dětmi větší prostor.

Paterčata, která by vůbec poprvé v Česku měla přijít na svět v neděli, se se svými rodiči a starším bráškou nebudou muset tísnit v malém bytě 1+1. Od města Milovice totiž dostanou větší podnájemní byt.

 "Na to prádlo to bude supr. Já jsem si představovala že to bude mnohem menší, jak se tam namáčkenem, ale do té doby než začnou ťapat to je skvělý," usmívá se supermáma Saša. "Hodně se mi líbí. Zprvu to bude dobrý," doplnil tatínek Antonín.

Byt má 112 metrů čtverečních, tři pokoje, samostatnou kuchyň, chodbu a oddělený záchod od koupelny. Do nového domova rodina nebude muset vysoko. Je to jen pár schodů do přízemí. No a navíc se mamince budou hodit tři balkony, které lemují byt. "Je větší než standardní byty 3+1 v Milovicích," uvedla místostarostka Milovic Marcela Říhová.
 Jak ale bude rodina nájem a poplatky za energie platit, si zatím nedokážou partneři moc dobře představit. Podle místostarostky by měli platit asi jedenáct až dvanáct tisíc měsíčně. "Nevím, jak to zvládneme. To přítel ani nevydělá," říká Saša. Antonín přikyvuje a slibuje, že to začne řešit a pokusí se sehnat lépe placenou práci.

-------------------------

Pokud tedy chcete mladé dvojici nabídnout kočárek, oblečení na holčičky i chlapečky, autosedačku, zkrátka výbavičku pro miminka nebo nějakou jinou pomoc, pište na e-mailovou adresu dvojcata..........která patří Českomoravské asociaci Klubu dvojčat a vícerčat, jež mladé rodině pomáhá.

 


Nepřihlášený uživatel

#1352 Re: Re: Re: Petici NE, Kláře a Klubu ANO, PATERČATŮM a RODINĚ ANO

2015-02-26 14:15:35

#1350: AndyO - Re: Re: Petici NE, Kláře a Klubu ANO, PATERČATŮM a RODINĚ ANO 

 V Kláře rozhodně není,

o druhé a další možnosti se dá diskutovat

 Usuzuji tak podle vyvyšování nad jiné.


Nepřihlášený uživatel

#1356 Re: Re: Re: Petici NE, Kláře a Klubu ANO, PATERČATŮM a RODINĚ ANO

2015-02-26 14:54:32

#1350: AndyO - Re: Re: Petici NE, Kláře a Klubu ANO, PATERČATŮM a RODINĚ ANO 

Petice NE:

Za zcela neodůvodnitelné z hlediska etického i lidského však považujeme zveřejnění předběžné informace o chystaném propuštění Kláry Vítkové - Rulíkové, a to aniž by o tomto záměru MPSV byla zpravena nejprve ona sama.

Nic takového nebylo zveřejněno oficiálně.

Ostatní ANO:

Neprofesionální placená pomoc státu. O děti do 3 let věku pečují dětské nebo zdravotní sestry, což nebylo zajištěno. Domnívám se, že by se to opravdu dalo nazvat sociálním experimentem s neblahými následky. Říká se, že vše zlé je k něčemu dobré, tak se pokusme aby to vše bylo k dobru všech dětí, argumenty na to máme.

Peníze na péči rodinám a ty si sami zajistí péči.

Určit pouze kolik pracovníků při vícerčatech může být zaplaceno ze státních peněz a výši příspěvků na pracovníka.

Celý zákon se nyní chystá a má začít platit za 2 roky.

A také požadovat porodné, přídavky na všechny děti a porody. Změna v zákoně, která byla několikrát udělána v neprospěch rodin a dětí je ten pravý důvod selhání a rozepří.