PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#1327 Re: PETICI NE

2015-02-25 19:23

#1321: - PETICI NE 

V současné době paní Kiňová nemá ani s Asociací ani s jejími zaměstnankyněmi uzavřenou jakoukoliv smlouvu, a to přes to, že tyto osoby mají volný přístup do její domácnosti a k jejím dětem

 

Zmínila jste se o tom, že vám paní Vítková-Rulíková neprodloužila smlouvu. Byla jste na to připravená?

Petra Dobiasova

PD: Byla jsem v šoku. Měla jsem pracovní smlouvu formou Dohody o pracovní činnosti do konce roku 2014. Pokud by mě Klára nadále nechtěla zaměstnávat, předpokládala jsem, že by mi dala aspoň s předstihem vědět, že končím. Rok předtím mi smlouvu prodloužila, počítala jsem proto, že tomu tak bude i po novém roce 2015

 

Postup paní Vítkové-Rulíkové tedy neschvalujete, ani kdyby to mělo pro rodinu znamenat ukončení spolupráce s Klubem dvojčat a paterčat?

PD: Vím, že Sašu samotnou by hrozně mrzelo, kdyby muselo dojít k ukončení spolupráce i s oběma dalšími pracovnicemi, ale další vybírání peněz z transparentního účtu určeného paterčatům může do budoucna znamenat, že budou chybět v mnohem důležitějších chvílích. V současné době odešly další peníze na platy pracovnic. Přesto zbylé dvě zaměstnankyně dodnes neví, jak to s nimi bude dál, kdy a zda bude schválen grant na MPSV na jejich platy. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1328 Re: Re: PETICI NE

2015-02-25 20:05:19

#1327: - Re: PETICI NE 

 A jsme opět u p. Dobiášové. Už jsem tu psala, že zrovna o tento článek bych se neopírala. Dvě rádoby "reportérky" se snažily o "jakýs, takýs"rozhovor a jaksi se nepovedl.

K prvnímu odstavci - p.Dobiášová má smlouvu dohodou do konce roku 2014 a očekává že ji zaměstnavatel osloví zda míní pracovat i v roce 2015 ? Nežijeme v socialismu, tohle je zájem a snaha zaměstnance. Není povinností zaměstnavatele oznamovat či se tázat zaměstnance. Neznám žádného ředitele podniku, či vedoucího, mistra apod., že by obcházel své zaměstnance a ptal se jich, či za nimi jezdil, zda chtějí pracovat. Tady velice pochybila p. Dobiášová a pak se diví. Ona neměla s ničím počítat, ale měla se ptát či žádat, takže její blbost. Ano, může ji omlouvat snad neznalost že byla 11(či kolik let) doma, ale nemůže svoji neschopnost svalovat na někoho jiného.

Druhý odstavec - Sašu by moc mrzelo, kdyby došlo k ukončení spolupráce s pracovnicemi pokud by se musely platit z TÚ. TÚ byl zřízen na pomoc paterčat a tyto pracovnice, si troufám tvrdit, že do toho patří. Ano, pomocnice Saša chce, ale Vy všichni plaťte, ale ne z TÚ. Saša si usmyslela že to bude až půjdou děti do školy. Půjdou vůbec děti do školy ? Jak půjdou do první třídy budou se na nás smát z různých časopisů a článků s rozhovorem, my na to nemáme, všichni nám dejte. Jestliže pomoc děti potřebují ve formě pomocnic nyní, peníze mají být použity z TÚ - je to pomoc pro děti a hodně potřebná. Než půjdou děti za cca 5 let do školy(předpokládám že budou mít odklad, neboť pořád posloucháme že to jsou předčasně narozené děti), tak já zase předpokládám, že už bude pracovat otec, matka a měli by i prarodiče, strejdové a prostě musí všichni šetřit na pomůcky a na vše okolo našetřit tak jak všichni ostatní. Jestliže nechce pracovnice platit z TÚ, na což byl tento účet zřízen, bohužel nemůže a nebude mít žádné a musí se postarat sami - otec, matka, babička, dědeček, strejdové - všichni nepracující, pouze pobírající dávky.

Nejsem rasista, tady se totiž za vyjádření vlastního názoru lidé uráží a nadává se do rasistů, aniž by Ti kteří nadávají byli znalí významu. 


Nepřihlášený uživatel

#1331 Re: Re: PETICI NE

2015-02-25 21:58:18

 

V současné době paní Kiňová nemá ani s Asociací ani s jejími zaměstnankyněmi uzavřenou jakoukoliv smlouvu, a to přes to, že tyto osoby mají volný přístup do její domácnosti a k jejím dětem

Není přeci nic jednoduššího, než je do domácnosti nepřijmout. Chodí pečovatelky od obce ?Víte co je  momentálně dost zajímavá, jenom to , že nyní  paní matka plánuje na několik let  a před porodem pomalu ani nevěděla kam s dětmi půjde a jak vůbec dál vyžije. Alespoň nějaký posun v  myšlení.Jinak  jak slyším tak i důchodce si musí služby nad rámec toho na co má nárok zaplatit a to kolikrát nemá možnost si svůj další příjem zajistit třeba i prací, protože už nemůže za zdravotních důvodů pracovat, nebo se holt o něj  musí postarat rodina.