Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#6

2015-01-30 18:45

Petici jsem podepsal z několik důvodů a k těm patří:
1. Nevyzpytatelné chování současné vlády a ministra vnitra pana Chovance (neustálá změna stanovisek ohledně uprchlíků - nejdříve nikdo, pak 15 rodin z nichž se vyklubalo 75 lidí a to může ještě pokračovat...).
2. Musíme počítat i s možností náporu uprchlíků z války postižené Ukrajiny (nevíme, jak se bude válka vyvíjet). Pokud budou azylové tábory v ČR zaplněné Syřany a budou se sem tlačit další uprchlíci z Ukrajiny, tak bude o to větší bezpečnostní a ekonomické riziko pro občany ČR. Mimo to jsou nám Ukrajinci jazykově a nábožensky blíž a jejich integrace či návrat na Ukrajinu by byl jednodušší.
3. Občané Sýrie pochází z naprosto odlišného jazykového a civilizačního právního okruhu. Jejich začlenění do české společnosti či jejich návrat do Sýrie (větší vzdálenost) bude obtížnější (naučit se jazyk, dodržování jiného práva...). Můžou zde vzniknout národnostní a náboženská napětí, jako je tomu ve Francii, Velké Británii, Dánsku, Německu, Švédsku... (šária hlídky, napadání občanů, růst výstavby mešit a z toho rostoucí islamizace společnosti, pronásledování občanů za kritiku islámu státem a muslimy, vytváření no go zones, antisemitismus). Je lepší, aby se o ně postaraly sousední státy jako je Turecko, Izrael, Jordánsko, Saudská Arábie a zejména státy Perského zálivu mají dostatek finančních prostředků pro zlepšení jejich situace.
4. Islamizace je nebezpečná. Jenom v druhé občanské válce bylo kvůli radikálnímu muslimskému prezidentovi Umaru Al Bašírovi vyvražděno přibližně 2 miliony lidí v 90. letech 20. století, další přibližné 2 miliony lidí v občanské válce v Nigérii (křesťané a muslimové), etnické vyčištění Srbů z Kosova (nepočítaje genocidy za druhé světové války a jugoslávské války na Balkáně...)... Pokud země EU budou pokračovat s politikou multikulturní imigrace (podobnou provádělo SSSR a dodnes jsou s tím problémy v Pobaltí), tak dojde buď k pomalé islamizaci a převratu v jednotlivých státech (revoluce v Íránu) nebo ke krvavým občanským válkám (viz: Jugoslávie).
5. Říct, že se nás daný problém netýká a, že nás mine je šílenost. Problémy s radikálními muslimy mají už v Německu a Rakousku. U nás se tyto problémy už začínají vyskytovat také. Podobně jako byla nedávno pobodána a upálena těhotná žena v Německu svým tureckým přítelem kvůli urážce na cti, tak v roce 2007 řešil brněnský soud v ČR ubodání ženy 12 ranami k smrti jejím přítelem Mohamedem Fahedem, který je občanem Sýrie (viz:http://zpravy.idnes.cz/krimi.aspx?c=A071016_143943_krimi_cen). Zabil ji kvůli tomu, že ho urazila na cti, přičemž mlácení žen mužem je dle něho podle zpráv v Sýrii běžné (nemám nic proti syrským občanům, ale takové zvyky do naší kultury nepatří). Co si myslíte, že nastane potom až tady bude víc uprchlíků? Dopadneme jako řada států v Evropě.
6. Jak budou humanitární organizace rozlišovat v uprchlických táborech, kdo je křesťan, jezíd, šíit či sunnit a jak rozliší, kdo je uprchlík nebo nasazený terorista směrem do Evropy? Po druhé světové válce se mezi uprchlíky schovávala i řada nacistů.


Řešení:
Státy OSN by měly tlačit na to, aby se Turecko, Jordánsko, Saudská Arábie (Írán a Libanon už na území krize vojensky působí) ve spolupráci a souhlasem sýrské a irácké vlády přímo vojensky angažovaly proti Islámskému státu.
Čím dřív skončí válka, tím rychleji se budou moct vrátit uprchlíci domů a tím dřív pomine jejich trápení z humanitární krize.




Odpovědi

Jana

#20 Re:

2015-05-29 22:10:33

#6: -  

 souhlas


Nepřihlášený uživatel

#77 Re:

2015-06-11 14:37:25

#6: -  

 100% souhlas .. ;o)


Nepřihlášený uživatel

#123 Re:

2015-06-19 20:10:55

#6: -  

 


Nepřihlášený uživatel

#336 Re: souhlasi me jako bezverce by tam podrizli jak prase ... tohle je moje zeme a nechci tu muslimy .

2015-09-09 07:42:14

#6: -  

 


Nepřihlášený uživatel

#380 Re:

2015-09-21 11:33:52

#6: -   Perfektně a výstižně podané vysvětlení.Podepsal jsem před několika dny také,protože si myslím totéž.Děkuji za projevené vlastenectví,odvahu a hrdost.