MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#35803

2015-01-29 00:13

Sestřih večerních událostí v ‪#‎Novorusku‬ 28.1.2015.

V lednu Doněcká lidová republika předala Ukrajině jednostranně už 29 zajatců.

Probíhá útok ve směru Jasinovata. Věrchnětoreckoje je postupně osvobozováno od okupantů. Probíhají pouliční boje.

Byl zveřejněn příkaz junty střílet na vojáky ukrajinské armády utíkající z bitevního pole.

OBSE potvrzuje, že Ukrajinci nejsou ochotni bojovat.

Kyjev odebral Pravoslavné církvi Moskevského patriarchátu daňové úlevy.

Diverzanti ukrajinské armády zaútočili na opěrný bod vzbouřenců u Mariupolu. Zatím se daří útoky odvracet.

Svědectví osmnáctiletého Kyjevana: Skrývám se v Rusku, abych se nestal krmivem pro kanóny.

Americký expert: Ukrajinská armáda ostřeluje civilní obyvatelstvo a Kyjev prohrává válku.

V boji na Mariupolské frontě zahynul hrdinnou smrtí velitel průzkumné roty z novosibirského akademického městečka Jurij Levašov.

Nový předseda vlády Řecka si myslí, že ve vládě Ukrajiny jsou pravicoví radikálové a neonacisté. Německo v šoku.

Obtížná cesta k vítězství: Ustupující ukrajinská armáda používá civilní obyvatelstvo jako živé štíty, když rozestavuje děla a tanky přímo u obytných domů.

Patriotismu je málo. Ukrajinské vojáky budou motivovat penězi. Za zničený tank nepřítele 48 tisíc hřiven, za sestřelení bojového letounu 121 tisíc.

Puškov: Rusko opouští Parlamentní shromáždění při Radě Evropy do konce roku 2015.

Kreml obdržel Porošenkovu odpověď na Putinův dopis. Zatím nebyly zveřejněny podrobnosti.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#35804 Re:

2015-01-29 00:45:01

#35803: -  

 Klasické lži FSB. Děkujeme.


Nepřihlášený uživatel

#35808 Re:

2015-01-29 07:30:18

#35803: -  

 Novororusko? Co to jako je? Nějaká teroristická organizace jako Islámský stát? 

O Ukrajině:

Volby v roce 2010 měly klíčové téma asociační dohodu s EU. Janukovič byl zvolen proto, že se naprosto jasně a transparentně zavázal asociační dohodu nejen dojednat ale také uzavřít. Byl tedy tolerován a byly tolerovány jeho excesy, dokud tuto část dohody s voliči plnil. Byla mu dokonce tolerována změna Ústavy, což obvykle dělají bolševici a náckové, že se jednou demokratickou ústavou dostanou k moci a totalitní s větší mocí pro sebe či absoltní si zavedou.  I to Janukovičovi prošlo. Občané v přímé přenosu sledovali dojednávání asociační dohody, neboť nejen vládní server Ukrajiny ale předvším EU servery všechny dílčí smlouvy, dohody a průběh jednání zveřejňovaly. 

"Náhle" ale věci vzaly opravdu podivný spád, jeden den Janukovič zrušil dojednávání asocičaní dohody a prakticky následující den podepsal cosi s Ruskem, o čem nevěděli občané a dokonce ani poslanci, že se dojednává.  

Důsledkem byla občanská neposlušnost a další změna klíčových demokratických zákonů. Vznikly účelové a drakonické zákony, proti občanům vyjadřující svůj nesouhlas v ulicích. Co více policie a soudy podle těchto zákonů zavřely a dosoudily několik lidi k mnohaletým trestům.  V ulicích se objevily titušky a omon soukromé armády Jnukoviče a začaly také vraždy aktivistů. 

Janukov následně dojednal opět změnu ústavy, tedy návrat k ústavě dmeokratické, zrušení drakonických zákonů, pak ale ještě před ralizací uprchl k oupantovi Krymu psát zvací dopis.  Následně došlo k totální okupaci Krymu, výměně kompletně politického vedení a ukradení Krymu za současného rozpoutávání války na východě Ukrajiny. Vykrádání skladů zbraní a terorizováí obyvatel profesionální ruskou armádou. 

Dnes se evidentně Ukrajinci na Krymu s jakoukoliv národnstí velmi diví, jak se mohlo stát, že mají najednou pasy zločinného státu a místo reálných peně ruské bony a padesátiprocentní hodnotou, oproti době, kdy jim je ruská pakáž vyměnila. 


Nepřihlášený uživatel

#35809 Re:

2015-01-29 07:31:20

#35803: -  

 Novorusko? To je něco jako diktatura proletariátu? 

O Krymu a Kosovu

Kosovo a Krym je rozdíl obrovský např. v tom, že válku v Jugoslávii z venčí nikdo nevyprovokoval a pokud ano tak jedině Rusko, které má tak vřelé vztahy s prvním velkým válečníkem tam, tedy se Srbskem.  Další vývoj již byl nevyzpytatelný a v případě Kosova bohužel hrozila a byla realizována genocida etnika v takovém rozsahu, že by to už Evropa nemusela přežít, zásah tedy musel přijít. Je také velmi zajímavé, že Rusko bylo Pristyně zcela mimo mezinárodní právo daleko dříve než síly UN a dokonce vyvolávalo konflikt s UN. 

Druhý fatální rozdíl byl v tom, k neměnnosti hranic Srbska nikdo nezavázal, neboť ani nemohl, stát neexistoval. To, jestli součásti nově se tvořící Srbska bude či nebude Kosovo mohlo být právě důvodem k oné genocidě, která započala a kterou Evropa skutečně již dále nemohla jen tak sledovat s tím, že si to mezi sebou nějak vyřídí. 

Kosovo tedy nejen, že nebylo ukradeno ale ani nebylo komu jej ukrást, státy bývalé Jugoslávie v době kosovské krize neexistovaly. Tedy vzniklo Kosovo na základě mezinárodních dohod, aby se zabránilo velké genocidě v Evropě. 

Vidíte to jinak? Tak neváhejte a napište jak? 

Pokud toto Václav Havel ve velmi složitém a mnohaetnickém konfliktu v Jugoslávii dokázal přečíst a jasně vyjádřit názor, že se žádná genocida jednoho etnika v Evropě již nesmí opakovat, pak je potřeba mu vyjádřit obrovský obdiv, neboť drtivá většina občanů ČR ani netušila, kolik stran vlastně v bývalé Jugoslávii mezi sebou válčí. 


Nepřihlášený uživatel

#35812 Re:

2015-01-29 07:42:26

#35803: -  

Novorusko, to zní jako novonacisti či novobolševici.

O vzniku Ukrajiny.

 Měnila by jakákoliv historie cokoliv na referendu z roku 1991 o vzniku Ukrajiny, kde se 90 % obyvatel Ukrajiny včetně Krymu vyjádřilo pro samostantost a naprostou! nezávislost na Rusku (ruské federaci).  Naprosto jasně se tak tehdy také vyjádřili obyvatelé Krymu evidentně bez ohledu na národnost. 

Ruská federace toto uznala, podepsala dokonce závazek, že se nepokusí hranice Ukrajiny měnit, pronajala si část území nově vzniklé Ukrajiny pro své vojenské základny a požadadovala jaderné odzbrojení, což se stalo. Ruská federeace se nezávazala k neměnnosti hranic sama, zavázalo se hned několik dalších států a součástí závazku je dokonce jederné vzájemné neútočení. 

Ústava Ukrajiny, ani žádná jiná ústava demokratického státu natož nedemokratického Ruska nedovoluje, změnu hranic země na základě nějakého "místního rederenda" i kdyby stokrát bylo reálné, demokratické, pod mezinárodním dohledem a skutečně svobodné. Rusko do dokonce nedovoluje ani celým státům Ruské federace natož nějaký "samostatným částem" či nesamostným částem. 

Krym je problematická oblast, není tam nic, obyvatelé jsou přímo závislý na dodávkách všeho z pevninské části Ukrajiny. Krym by byl dávno vylidněn, pokud by Ukrajina zastavily dodávky zboží, elektřiny, plynu a vody, tedy mluvit o takovém území, že je přece "jasně ruské" je vskutku poněkud zhovadilost, obzvláště když Ruská federace uznala hranice Krym jako součást samostatné a nezávislé Ukrajiny. 


Nepřihlášený uživatel

#35813 Re:

2015-01-29 07:44:18

#35803: -  

 Novorusko? Nějací novoterosté? Novototalita? 

O totalitách aneb kdo války provokuje

Války začínají vždy totality, nikdy ne demokracie. Je to z principu věci, demokracie nepotřebuje válčit. II. světovou válku začaly dvě odporné totality nacistická a komunsitická, platí to i o všech dalších válkách Korea, Vietnam, dokonce i občanská válka v Jugoslávii byla započata velmi podivnými totalitními zločinci ze Srbska, právě proto, že měli přístup ke zbraním. 

Tedy važte slova, jste to především vy komunisté a obecně příznivci libovolných totalit, kdo rozpoutáváte války, platí dnes i o Ukrajině a okupaci Krymu. 


Nepřihlášený uživatel

#35816 Re:

2015-01-29 07:52:44

#35803: -  

 Novorusko? Je nějaký důvod ke vzniku nových státních útvarů tedy "novotvarů"? 

K čemu by to bylo dobré? Jaký by to mělo smysl? Proč se teroristé za pomoci profesionálů z Ruska vlámali do skladů zbraní, proč se vlámali do kasáren armády, která byla na svém území? Proč se do toho vůbec míchalo Rusko, to je nějaký nový způsob dodržování smluv a dokonce vlastních zákonů? Ruská federace se přece prohlásila za nástupce CCCP a tedy má dokonce ve svém právním řádu jaké jsou hranice Ukrjainy a to včetně Krymu a ty se přece po rozpadu CCCP rozhodli dobrovolně respektovat jako hranice nezávislého státu. 

Byl snad bolševický režim v CCCP vraždící vlastní obyvatele standardním politickým uspořádáním? Je snad něco standardního na vraždění vlastních obyvatel za pomocí politky? Je snad něco standardního na Rudých Khmérech? Je snad něco standardního na komunistech v Sevrení Koreii, bylo snad normální, že tady Gottwald podepisoval politické rozsudky smrti? 

Víta kam běžte s tímto Novovražděním? 


Nepřihlášený uživatel

#35826 Re:

2015-01-29 08:28:45

#35803: -  

 Novorusko? Co to jako má být? 

V Moskvě 14. ledna 1994 proběhla ratifikace Třístranné smlouvy mezi USA, Ruskou

Federací a Ukrajinou.

• Strategické jaderné zbraně mají být odstraněny z území Ukrajiny nejpozději

během roku 1997.

• Rusko se zavázalo zásobovat atomové elektrárny palivem, což byla kompenzace

za jaderné hlavice.

• Souhlas Ruska kompenzovat finanční hodnotu taktických jaderných zbraní

vyvezených z Ukrajiny do 22. května 1992.

V souladu s Třístrannou dohodou se USA a Ruská Federace zavázaly:

• Nepoužívat sílu nebo nevyhrožovat silou Ukrajině

• Nepoužívat ekonomický tlak proti Ukrajině;

• Požádat o okamžitý zásah Rady Bezpečnosti OSN v případě, že Ukrajina bude

napadena nebo jí bude vyhrožováno útokem s použitím jaderných zbraní;

• Nepoužívat jaderné zbraně proti nejaderným státům, které podepsaly NPT a

nejsou v unii s jaderným státem;21

Velká Britanie se následně připojila k těmto garancím.