MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#32810 Bída konzervatismu v Čechách

2015-01-16 09:30

abcdef

Pojem konzervatismus má co do činění se slovem konzervovat. Pro zastánce konzervativního postoje ke společnosti je potom zcela zásadní, co vlastně chtějí ve společnosti konzervovat, jaké pořádky, hodnoty a tradice chtějí udržet v platnosti.

Existují politické síly, pro něž konzervatismus znamená udržet nastolené liberální principy neomezené svobody lidského individua a volného trhu. Tyto liberálně-konzervativní spolky, jejichž lídři zjevně nedokážou rozlišit černé od bílého a slova jsou pro ně pouhým expresivním zvukem ohlašujícím jejich dojmy a pocity, ponechme stranou. Nelze je jednoduše brát vážně.

Jinou sortu představují konzervativci, kteří za počátek lidské civilizovanosti a zdroj veškeré smysluplné kulturní tradice národů Evropy považují helénskou kulturu a zrod křesťanské religiozity v lůně Římského impéria. Ponechme opět stranou, že křesťanství má své kořeny v semitském judaismu a k helénství má původně stejně daleko jako k duchovnosti amerických indiánů. Nesporným faktem ale zůstává, že kolébkou katolické církve a evangelizace Evropy se stal Řím, coby centrum helénské civilizace.

Pro myslícího a vzdělaného člověka by nemělo být těžké pochopit, co tito konzervativci chápou pod konzervativním viděním světa, pokud se odvolávají k helénsko-křesťanské tradici. Jde přibližně o totéž, jako když věřící marxisti vidí svět prismatem vědeckého materialismu. Stejně omezený, stejně dobově ohraničený, stejně zavádějící světový názor, který nemá nic společného s přirozeností, původem ani založením normálního člověka. Toto má být spása a návrat člověka ke kořenům? Obroda národní svébytnosti a tradiční kultury? To opravdu těžko.

Vše nabývá doslova absurdních konotací, pokud helénsko-křesťanskou tradici chtějí tito „dobří“ mužové národa roubovat na ducha Slovanů. Chtělo by se říci, že nejde o ducha, ale spíše o duchy. Možná, že právě tito konzervativní bojovníci za záchranu a obrodu národa jsou sami něco jako duchové ze záhrobí, kteří nenašli klid ve své věřící duši. Jen proto jsem je nazval dobrými, protože nevědomými ve svém zbožném odhodlání.

Možná, že oni sami věří na duchy katolických mnichů, kteří je pronásledují ve snách a sugerují jim své pravdy o správném pohledu ne svět. Jak si jinak vysvětlit, že dosud nezjistili, nakolik Slované, a tudíž ani český národ, nikdy nebyli součástí helénského světa ani Římského impéria? Pravý opak je pravdou. Slované byli vždy úhlavními nepřáteli Římanů, a to tak mocnými, že se Římu nikdy nepodařilo ani na krátko udržet na jejich území, natož je ovládnout. Nakonec Slované (Gótové) to byli, kdo porazil římskou moc. V dávnějších dobách samotní Řekové viděli ve svých severských sousedech tak děsivou sílu, že je považovali za zplozence podsvětí. Nazývali je totiž Tartary podle jména podsvětí, jež se v řečtině nazývá Tartaros. Tak jakápak že to helénská tradice se týká nás Čechů? Jaké to duchy minulosti chtějí naši konzervativci vyvolávat? To není tak docela zřejmé.

O moc lépe to v případě Čechů a Slovanů nevychází ani v souvislosti s křesťanstvím. Křesťanství bylo Slovanům vnuceno až v polovině druhého tisíciletí našeho letopočtu, a to ohněm a mečem po té, co křesťanští věrozvěsti neuspěli lží a klamem, což byly jejich osvědčené metody uvádění jiných národů na víru pravou. Pouze křižácké výpravy, genocida Slovanů a vnitřní rozkol založily onu křesťanskou tradici, jíž se naši konzervativci dovolávají. Přitom český národ se jí účinně vzpíral ještě v 17. století po té, co vyvolal v Evropě vlny církevní reformace. Ano, mám na mysli husitství. Teprve zahubením českých stavů po Bílé hoře se v Čechách rozmohlo křesťanství a bylo to jen na historicky krátkou dobu čítající sotva dvě století. Tak jakápak tradice? Jakápak kultura? S příchodem liberalismu a jeho odnože socialismu se Češi s lehkým srdcem stali ateisty.

Dosud jsem podporoval zdravé odhodlání zakladatelů strany NE Bruselu – Národní demokracie, nyní již jen Národní demokracie (ND), vrátit českému národu nezávislost a suverenitu. To se ale ještě nedovolávali helénsko-křesťanských kořenů a tomu odpovídajícího „konzervativního“ vidění světa. Bohužel, jejich poslední ideové dokumenty mi nedávají možnost, abych se za ně stavěl i nadále. Poslední kapkou pro mě bylo prohlášení předsedy strany ND Adama B. Bartoše, cituji:

Naše vidění světa, jeho smyslu, cíle a postavení člověka v něm, je zcela odlišné od konceptu levicových stran a hnutí, protože se hlásíme k předrevolučním tradicím evropské civilizace.

 Výsledkem revoluce, která má svůj počátek již v 18. století, je totiž současný stav, kdy je klasický politický zápas mezi těmito paradigmaty v demokratickém politickém prostředí nahrazen bezobsažnou globalistickou vizí nadvlády úzké skupiny nejbohatších lidí planety. K plné realizaci své vize tito lidé potřebují redukovat lidstvo, vyvolat chaos kdekoliv a jakkoliv a vstoupit na podium dějin jako „noví spasitelé lidstva“.

Tuto vizi v našem prostředí známe pod označením havlismus. Na konci tohoto revolučního procesu má zůstat redukovaná společnost, ve které „vyvolení“ vládnou a otroci na ně pracují, bez možnosti jim do čehokoliv zasahovat. Toto je staré pohanské paradigma fungování společnosti a státu, které z principu odmítáme. Konec citátu

Nemám v principu nic proti způsobu, jak pan Bartoš hodní současnou mocenskou situaci v západním světě. Nakonec sám jsem jeho názor podpořil svými články. Kdo mu ale namluvil, že je to „staré pohanské paradigma“, to se mi ani nechce uhadovat. Že by byl pravidelným ideologickým frekventantem katolického semináře? Mně tvrdil, že je nevěřící. No, v každém případě zřejmě pan Bartoš ví o pohanech jen to, že jedli pohanku, když tady plenili křesťanské svatostánky na podporu západních Slovanů v dobách tatarských nájezdů. Jinak nic. Stejně tak málo ví o smyslu a důsledcích christianizace našich slovanských rodů, o zničení naší kultury, ducha i tradice, s jejichž ztrátou jsme pozbyli i sami sebe.

Doufejme, že jen dočasně, a návrat ke kořenům, který by měl naši slovanskou sílu a hrdost nenávratně zadupat do země, rozhodně podporovat nehodlám, byť by hovořil o záchraně tradice a konzervativních hodnot těmi nejvzletnějšími slovy.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#32811 Re: Bída konzervatismu v Čechách

2015-01-16 09:59:57

#32810: - Bída konzervatismu v Čechách 

 Demokracie je úžasná v tom, že je to život sám, neni to hraní si na život, je to život a jako taková tedy demokracie není dokonalá, stejně jako život není dokonalý. Skvělé je, že demokracie sleduje proměny života lidí v demokracii a ti sledují, jak se vyvíjí demokracie a více či méně do tohoto zasahují, podle toho, jak moc se jim zdá, že se demokracie vytrácí tím či oním směrem, tedy k totalitě či "bezbřehému" chaosu. Je to povinnost občanů se o demokracii starat, je to jejich veřejný prostor, demokracie jim jej přisuzuje a občané si jej také svým přístupem k němu vzali pod svou ochranu a do své správy. 

 

Je smutné, že ono odmítání EU je z velké části způsobeno podivnou propagandou Klause. Kdykoliv jsem se setkal s kýmkoliv, kdo "nadával na nedemokracii v EU" nikdy nedokázal říci ani to, kdo sedi v Evropské radě a radách ministrů, natož aby byl schopen pospat proces vzniku a schválení EK. Klaus tu nadělal obrovský zmatek a bohužel je zřejmé, že záměrně. Vždy kritizoval EU velm nekonkrétně, vždy prohlásil nějaký obecný blábol, např. že Lisabosnská smlouva je velká  a to měl být argument, pro její odmítnutí. EU prochází stejně jako demokracie vývojem, státy západní Evropy měli spolu uzavřeny spoustu smluv a tedy je logické, že se tento historický fakt promítne do smlouvy komplexní, abych jen naznačil možné vysvětlení složitosti a rozsahu LS. Samozřejmě by se dala napsal Ústava na 10 stran, byla by to ovšem ústava federace, proto Kllaus LS "kritizoval" z tohoto úhlu pohledu, neboť právě federaci přímo odmítal tedy vedl diskusi do slepé uličky, je to bohužel s největší pravděpodobností KGBák. 

 

Bláboly tohoto typu:

"Tuto vizi v našem prostředí známe pod označením havlismus. Na konci tohoto revolučního procesu má zůstat redukovaná společnost, ve které „vyvolení“ vládnou a otroci na ně pracují, bez možnosti jim do čehokoliv zasahovat. Toto je staré pohanské paradigma fungování společnosti a státu, které z principu odmítáme. Konec citátu"

Nemá smysl brát vůbec vážně. Snadno lze doložit životem Václava Havla, že o nic takového neusiloval. 

 


Nepřihlášený uživatel

#32815 Re: Bída konzervatismu v Čechách

2015-01-16 10:59:06

#32810: - Bída konzervatismu v Čechách 

 Vidíte a pak že jsou mezi nami jenom samí blbcí a tupá hovada, ovladana z nějaký hospody na Malé straně.

To ste moc hezky SESUMÍROVAL.

ODKUD JSTE TO OPSAL?

 


Nepřihlášený uživatel

#32830 Re: Bída konzervatismu v Čechách

2015-01-16 11:31:06

#32810: - Bída konzervatismu v Čechách 

 Koukám že s novýma notama změnili soudruzi z FSB i styl.