MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#32811 Re: Bída konzervatismu v Čechách

2015-01-16 09:59

#32810: - Bída konzervatismu v Čechách 

 Demokracie je úžasná v tom, že je to život sám, neni to hraní si na život, je to život a jako taková tedy demokracie není dokonalá, stejně jako život není dokonalý. Skvělé je, že demokracie sleduje proměny života lidí v demokracii a ti sledují, jak se vyvíjí demokracie a více či méně do tohoto zasahují, podle toho, jak moc se jim zdá, že se demokracie vytrácí tím či oním směrem, tedy k totalitě či "bezbřehému" chaosu. Je to povinnost občanů se o demokracii starat, je to jejich veřejný prostor, demokracie jim jej přisuzuje a občané si jej také svým přístupem k němu vzali pod svou ochranu a do své správy. 

 

Je smutné, že ono odmítání EU je z velké části způsobeno podivnou propagandou Klause. Kdykoliv jsem se setkal s kýmkoliv, kdo "nadával na nedemokracii v EU" nikdy nedokázal říci ani to, kdo sedi v Evropské radě a radách ministrů, natož aby byl schopen pospat proces vzniku a schválení EK. Klaus tu nadělal obrovský zmatek a bohužel je zřejmé, že záměrně. Vždy kritizoval EU velm nekonkrétně, vždy prohlásil nějaký obecný blábol, např. že Lisabosnská smlouva je velká  a to měl být argument, pro její odmítnutí. EU prochází stejně jako demokracie vývojem, státy západní Evropy měli spolu uzavřeny spoustu smluv a tedy je logické, že se tento historický fakt promítne do smlouvy komplexní, abych jen naznačil možné vysvětlení složitosti a rozsahu LS. Samozřejmě by se dala napsal Ústava na 10 stran, byla by to ovšem ústava federace, proto Kllaus LS "kritizoval" z tohoto úhlu pohledu, neboť právě federaci přímo odmítal tedy vedl diskusi do slepé uličky, je to bohužel s největší pravděpodobností KGBák. 

 

Bláboly tohoto typu:

"Tuto vizi v našem prostředí známe pod označením havlismus. Na konci tohoto revolučního procesu má zůstat redukovaná společnost, ve které „vyvolení“ vládnou a otroci na ně pracují, bez možnosti jim do čehokoliv zasahovat. Toto je staré pohanské paradigma fungování společnosti a státu, které z principu odmítáme. Konec citátu"

Nemá smysl brát vůbec vážně. Snadno lze doložit životem Václava Havla, že o nic takového neusiloval. 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#32818 Re: Re: Bída konzervatismu v Čechách

2015-01-16 11:10:30

#32811: - Re: Bída konzervatismu v Čechách 

 Havlizmus je nový filozofický směr. ten bude pan putna vyučovat pro vybrané studenty, dítksa našich celebrit, kterým anoi komedianství nejde do hlavy.

Belali by poslance. kteráé by jmenovali organizátoři petice proti zemanovi.

senát je třeba rozehnat a jmenovat tam pouze ty celebrity, na které už nezbyly role v nemocnici v zahradě.