MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#16693 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nikoliv prezident, tím jsem jej snad doufám nikdy nenazval, Milo

2014-11-23 14:58

#16680: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nikoliv prezident, tím jsem jej snad doufám nikdy nenazval, Miloš Ze 

 :-) tak to je na vás. Argumentů, proč je Miloš Zeman proletářem v tom nejhorším slova smyslu je, řekl bych, více než. 

Diskuse dvou lidí o tom, kdo je svobodnější a tím pádem má větší předpoklad k tomu být blíže pravdě, tak těch je spousta a nikam nevedou.

To je vskutku lepší vést diskusi o znalosti fylozofických směrů a v jednání politiků takové proudy nacházet a odhadovat jejich míru konzistence s takovým proudem a tedy jejich budoucí kroky a tedy také vztah k demokracii. 

Komunista či nácek či nějaká kombinace obojího, což spatřuji nejen v Putinovi, ale i v Zemanovi či Klausovi jim logicky znemožňuje být demokraty, ctít ústavu, která nařizuje, ,aby každý v ústavní pozici byl demokratem. 

Charakteristiku proletář, komunista či nácek nepožívám ve smyslu dehonestace, ale zvýraznění určitých charakterových rysů, které u daných vidím. Logicky to příznivce toho či onoho dráždí, především sklalní Klausovci jsou velmi přecitlivělí na kombinace "komunista Klaus" a to je nejpíše tím, že mnozí z nich vyrůstali v bolševických - ODS vlastně na tomto podhoubí konfliktu komunistický rodič (standardní normalizační prospěchář) - syn pionýr, svazák, "antikomista" - představou je přímo postavena, to byl původně základ úspěchu ODS. Tato voličská základna se nabízela, možná toto ani KGBáci Klausovi radit nemuseli, na to si on jako komunista myšlením a proletář v tom nejhorším slova smyslu přišel sám :-)

To, jestli tento způsob charakteristicky politiků považujete za nesvobodný či svobodný, je mi vcelku jedno, neboť se logick právě na základě zkušenosti "že to dráždí" nad tím zamýšlím sám již velmi dlouho :-). 

Co se týče jak získat motivace ke svobodě či jaké jsou cesty ke svobodě, to je velmi složitá otázka, filozofických směrů je celá řada a svůj důdovd to logicky má. V podstatě všechny slibují svobodu. Je dokonce možné, že komunista najde svobodu v tom, kdy pozná, jak šílený je komunismus, byť mu to dojde možná až po první či sté politické vraždě, ke které ho tento "filozofický směr" dovede. Je to složité, každý máme svou cestu a bohužel se si nenajde nic na světě, co je apriori správné, ale rozhodně platí, že věci používané k účelu určenému mohou přinést velkou míru svobody a především věci, kterými jsme byli nadáni u těch bychom měli zjistit důvod tohoto nadání a správné používání.

To je život a takový život je možné vést vždy, byť v demokracii je to daleko zábavnější a život vnější může být v souladu s životem vnitřním a proto je také demokracie jak také říkám "život sám" neboť umožňuje soulad života vnitřního s tím vnějším a dokonce i s veřejným prostorem či min. jeho mravnou, kulturní a vzdělanou částí. 

Odpovědi

Roman Skácel
Hodonín

#16695 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nikoliv prezident, tím jsem jej snad doufám nikdy nenazval,

2014-11-23 15:13:42

#16693: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nikoliv prezident, tím jsem jej snad doufám nikdy nenazval, Milo 

Omyl, právě snaha najít skutečnou Pravdu je základem demokratické a odosobněné diskuze...

Pokud se neshodneme v tom, že je nezbytné Zermana vinit například z "komunistického internacionalismu" a nikoli ze lží, bezchrakternosti, nebo pilitické stupidnosti, kterou můžeme vcelku snadno prázat, pak si opravdu nerozumíme.

Přitom je ten rozdíl v pohledu na toho samého občana, prezidenta, nejvyššího ústavního činitele, vcelku patrný a zřetelný.

Opravdu asi vše.

P.S. Pravdu musíte prokázat, jinak jen stěží může být něčím víc, než Vaším tvrzením a z pohledu pana Zermana možná i žalovatelnou Pomluvou...

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-11-23 15:13:55