MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Roman Skácel
Hodonín

#16503 Re:

2014-11-23 08:51

#16493: -  

Kéž byste se mýlil, právě takový člověk, jak ho ve svém příspěvku definujete, může být v pohodě Prezidentem České republiky, nejvyšším ústavním činitelem, a to vše právě proto, že to chtěla nadpoloviční většina oprávněných voličů v této zemi, kteří se zúčastnili druhého kola přímé volby prezidenta.

Z toho dále vyplývá několik závěrů:

1. Máme, co jsme chtěli, a to všichni do posledního, včetně těch, kteří dobře věděli, co se vrací se Zemanem na pražský Hrad a do české politiky.

2. Zeman dokladuje zřetelně o politickou úroveň, moudrost a míru zdravého rozumu voličů v této zemi, dále skutečnost o zřetelném návratu k socialistickým hodnotám, a k "třídní nenávisti" k jakýmkoli nezávislým a zřetelně pravdivým názorům, tedy právě opačným, než jsou ty oficiální, naší aktuální politikou definované.

3. Politika v této zemi není v pořádku v oblasti interní kulturnosti, což by ještě bylo omluvitelné. Co ale omluvit nejde, politika u nás neučí lidi samostatně uvažovat, nýbrž pouze slepě věřit ideovým závěrům, které naše politika, od prezidenta po posledního člena městského zastupitelstva, generuje.

4. Pracovat raději s politickými závěry a politickou ideologií je tak mnohem snazší a přehlednější, než mít svůj vlastní, nezávislý názor, který je ovšem naopak nezbytné očistit od všech vlivů zvenčí. Není to snadné a je nás v této zemi drtivá menšina. Rozumím tomu, proč chtěl být Zeman prezidentem pro "dolních" 10 milionů lidí. On věděl, že tohle splní v pohodě a taky to zřetelně v důsledku plní. Definovat slovo "dolních" je pak opravdu vcelku snadné pro mě a Vy se nad jeho definicí sami zamyslete.

5. Takže 10 milionů lidí rozdělíme už pak snadno na 5 a 5 milionů, těch pár set tisíc, co poněkud nemůže politika v naší zemi NIJAK ovlivnit, přičemž jejichž názorům NEMUSÍ ANI NASLOUCHAT, pak může v klidu ignorovat, i kdyby od nich dostávala časem i statisíce červených karet najednou. Proč naslouchat nějaké "Kavárně", když máme na své straně lupenproletariát, že?

6. Více, než řádově statisíce lidí se schopností vytvořit si vlastní nezávislý názor na cokoli, v této zemi s jistotou není, a ti zbylí zde tvoří a budou tvořit OBSAH politiky této země, dokonale politicky rozdělené na nesmiřitelné tábory v nekonečné a krvavé zákopové válce, v níž ti samí špinavci mohou mnohem snadněji vládnout těm, co v zákopech trpí i umírají.

7. Kudy ven?

Intelektem, pouze nezávislým politickým intelektem občanů v naší občanské společnosti, ale bude to chtít čas, protože právě intelekt vždy byl a bude nedostatkovým zbožím všeobecně.

8. Až jednou začne být víc a více z nás schopných si vlastní názor udělat na cokoli, nebude už politika, jak ji dnes známe moci ŠKODIT, politik si nebude moci dovolit všechno, dokonce stále méně a méně, budeme daleko více schopni ukázat červenou kartu ÚČINNĚ a když ji ukážeme, nebude to jen vyloučení v daném zápase, nýbrž do konce kariéry, protože v politice by měly platit daleko více zásady slušnosti, než v občanském životě, když Hlavních rozhodčích v "politické kulturnosti" je přesně tolik, jako je občanů v naší zemi, kdeždo fotbal má jen tři sudí, z toho jediného Hlavního.

9. Až jednou dostane zcela oprávněně červenou kartu prezident v této zemi a neustojí ji ani v řádech dnů, uznám, že už NEJSME národem ideologicky zpolitizovaných debilů, neschopných mít vlastní názor na to, co vidíme a slyšíme na vlastní oči a uši.

10.  Teprve potom uvěřím i ve skutečnou a plnohodnotnou demokracii v naší zemi, tedy skutečnost, kdy občan má možnost účinně ovlivnit dění kolem sebe. Zatím to neplatí a dokonce ani v případech, kdy je situace stále kritičtější, její řešení tak stále nezbytnější, přičemž stále viditelněji NEMOŽNÉ...

P.S. A v rukou to máme jen my, občané této země.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#16527 Re: Re:

2014-11-23 09:32:12

#16503: Roman Skácel - Re:  

  "už NEJSME národem ideologicky zpolitizovaných debilů, neschopných mít vlastní názor na to, co vidíme a slyšíme na vlastní oči a uši" ... Ale s tým záporom ste to prehnali. Človek má sklon idealizovať si sám seba a skupinu do ktorej patrí:-D.

Píšem túto reakciu len preto, lebo asi nikto nemal chuť čítať Váš ukecaný pátosný príspevok. Tak aby Vám to nebolo ľúto;-).