Petice proti rasovému násilí v České republice

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#40

2011-08-25 15:08

Po sérii hysterických článků a po tom, jak pan Čulík na Britských listech překrucuje a z kontextu vytrhává reakce čtenářů, zde uveřejňuji mail, který jsem mu zaslal:


Ještě jednou se po další sérii Vašich zavádějících článků musím ohradit proti vaším lživým a manipulativním nařčením.

Toto je formulace z Petice romských aktivistů:

"My občané České republiky, občané romské menšiny žijící na území České republiky"

Sám z ní můžete vidět, že ačkoli se považují oprávněně za občany České republiky, nepovažují se za "Čechy", ale za příslušníky romské menšiny. Stejně jako se "Čechem" nestává Rus, Němec nebo kdokoliv jiný, i pokud získá české občanství. Je to konečně jasné?? Nebo snad vy víte lépe, než naši romští spoluobčané, za koho se považují?

Má formulace, za kterou jste mě nazval nacistou, pak byla:

Někteří Romové, a zejména ti, jejichž samozvaným mluvčím jste se pasoval v případu novoborského vražedného napadení s rasistickým podtextem, se zřejmě za "integrální součást" a "stejné Čechy jako jiní" sami nepovažují, to by jinak po svém vražedném útoku neřekli „To jsme to těm bílejm nandali."


Zcela v souladu s rozumným a oprávněným požadavkem samotných Romů hovořit otevřeně o případech romské kriminality v zájmu nastolení pocitu spravedlnosti pro všechny zúčastněné, a tím i zmírnění napětí, jsem v reakci na Vaše nepravdivé články poukázal na to, že se NĚKTEŘÍ Romové sami distancují od "bílé" většiny a nepovažují se za "stejné Čechy jako ostatní". Ostatně, pokud je útok veden jednou skupinou lidí na druhou skupinu z RASOVÝCH důvodů, opravdu není možné při informaci o něm nespecifikovat rozdíl v národní či rasové příslušnosti účastníků konfliktu, nemyslíte?

Vy ale ve svých odpovědích i článcích soustavně překrucujete a falšujete formulace a názory svých oponentů, a proto jste to právě vy, kdo přispívá k rozdmychávání nenávisti a zášti na obou stranách. Přečtěte si ve vlastním zájmu pozorně článek pana Valacha a zejména petici romských aktivistů, a přestaňte zavádějícím a neprofesionálním způsobem informovat o reakcích svých dopisovatelů.

S pozdravem


Petici jsem podepsal a držím nám všem - Romům i neromům - palce. Přeji si, abychom se nenechali vyprovokovat rozesírači ani ze strany nacistů, ani ze strany fanatických "politických korektníků", kteří se jen přiživují na současných problémech a často i záměrně zvyšují napětí ve společnosti. Kdyby se jim podařilo některou ze stran vyprovokovat, nedopadlo by to pro nikoho dobře.

Odpovědi

Míra

#41 Re:

2011-08-25 15:11:52

#40: -

Evidentně jste nic nepochopil.