Petice proti rasovému násilí v České republice

Svit

#26 Poznámka

2011-08-24 13:47

A nie iba pred zákonom,ale vždy !!!

 

Marcel

#27 Poznámka

2011-08-24 17:34

 

Znám pár rómů, jsou slušní, nebo tak se přede mnou vždy chovají, ale znám několikanásobně více rómů, kteří se nechovají jako lidé 21. století, opravdu ne. Jde z nich strach, sami si nedovolí, ale když je jich víc, tak už se nebojí. Proto máme, my Češi, z rómů strach, začněte s tím něco dělat, ale hned to určitě nepujde, to chce aspoň 10 let, pakliže se budete snažit, tak vás začneme většinově brát.

LONDA

#28 Re: UDĚLEJTE SI VLASTNÍ STÁT

2011-08-24 23:56

#16: NErom - UDĚLEJTE SI VLASTNÍ STÁT 

 TADY NEJDE O TO KDO JE DOMA A KDO NE ALE UVEDOM SI ZE VY NEJSTE DOKONALI NEKTRI VASI BILI JSOU HORSI NEZ ROMY PROC TO NIKDY NEPRIZNATE U NAS SE NAVRAZDEJ DETI NEBO ZENI NEZNASILNUJE JAKO U VAS A TAKY VAS NIKDO NEVIHANI NEJSME VSICHNI ROMY STEJNY NEKTERI JSOU HODNY A DRUHY ZASE ZLI JAKO U VAS TADY JDE JENOM O BARVU PLETI

václav havel

#29 vystěhovat

2011-08-25 11:54

Vystěhovat, vystěhovat, vystěhovat. V miliardové indii se ztratí jak kapka v moři a budou mezi svými a hlavně daleko od těch zlých rasistů. A o to jim snad jde. Nebo ne? Potřebují parazitovat a užívat evropský sociální standart na který nepřispějí nic.

Nepřihlášený uživatel

#30

2011-08-25 11:56

Výborná iniciativa, přesně tímto směrem by se snahy o řešení romské i gadžovské otázky měly ubírat.

Nepřihlášený uživatel

#31

2011-08-25 12:47

Pro celou společnost považuji tuto petici za nezbytnou. Budou-li společností otřásat zjitřené emoce odvádějící pozornost od vyostřujících se sociálních a ekonomických problémů země, poslouží to leda těm, kdo chtěji tuto pozornost veřejnosti přesměrovat právě k rasismu a xenofobii. Z tohoto pohoubí vyrostl nacistický antisemitismus za druhé světové války, to by mělo být mementem...

Nepřihlášený uživatel

#32

2011-08-25 13:13

Ten nadáva na toho, a druhý na onoho!
Mezi všemi lidmi jsou grázlové, jakéhokoliv náboženského
vyznání či politického! Každý den se to zrcadlí a to bychom se asi museli doslova vyvraždit!
Ten je černý, ten bílý, ten žlutý, ten ma křívý nos, ten placatou hlavu! Kam jsme to pro Boha dospěli!

Jsem za člověka, co dokáže pomoci druhému člověku
(ale i příteli člověka - psovi: né tak, jak se to děje
u našich přátel SLOVÁKŮ)! BEZ ROZDÍLU RASY!
TO SAMÉ PATŘÍ V POTRESTÁNÍ KRIMINÁLNÍCH PACHATELŮ!
Ale jsem proti špatnému rozhodnutí - odhadu, kdo co,
jak to zavinil!
Do nekonečna nejde některou skupinu tolerovat, úokud sama nechce!
Se zněním petice souhlasím!

Nepřihlášený uživatel

#33 Re:

2011-08-25 13:15

#31: -

Souhlasím s tímto názorem: Vláda této republiky směr nenávisti však sama podporuje!


Nepřihlášený uživatel

#34 Re:

2011-08-25 13:17

#30: -

Pravdaže !!

cokolada

#35 Re: vystěhovat

2011-08-25 13:49

#29: václav havel - vystěhovat

na cigany nadavas vystehovat byz je chtel tak kdo je pak rasista vsichni nejsou stejni nekdo ma maturitu a nekdo zas ne ale to je i uvas bilich tak nevim oco vam furt de tak at ty cigani pozaviraj zato co udelaly ale ostatni necte napokoji

 

Jan san

#36 Re: vystěhovat

2011-08-25 14:06

#29: václav havel - vystěhovat

Tak se stěhuj, nikdo ti nebrání ne? V Indii a co tam budeš dělat? S tou bílou kůží,máš, ale perfektní budoucnost, bohužel musíš na to mít. Máš na to?


Nepřihlášený uživatel

#37

2011-08-25 14:10

Děkuji za možnost podepsat petici.
P.S.: Doporučuji opravit pravopisné a slohové chyby.
Ivan

#38 Re: Poznámka

2011-08-25 14:27

#27: Marcel - Poznámka

Pamatuji jak po válce cikáni se začali usazovat v mnoha městech. Ty někteří tam doposud bydlí a chovají se velmi slušně. Vzpmínam i na cikány Holomkových, kteří jezdívali se žlutou maringotkou okolo Brna. Mám sousedy cikány a název róm považují za urážku. Většina se dokázala postarat o sebe. Mají dluhy, ale z vlasní blbosti kupují si věci které ani nepotřebují, ale musí je mít. Satelity, bazény, několik aut apodobně. Nevidím důvod proč by měli vznikat podpůrné organizace pro integraci, Výzvy k ministerstvům aby byli ohleduplní k etniku, zvyšovali podpory atd.Sousedka, cikánka v ulici, ma invalidní důchod na astma, ale cigaretu z pusy nevyndá.Přesto že jinak všichni chodí do práce, mimo těch co jsou na mateřské, nebudu podepisovat žádnou petici. Není mi jasné to proč se stát, potažmo my všichni, máme starat o někoho kdo o to nestojí, a jemu zcela jedno od koho dostáva najíst. Jinak strach z cikánů nemám, kdyby mne napadli - Breivik.

Míra

#39 Re: UDĚLEJTE SI VLASTNÍ STÁT

2011-08-25 14:59

#16: NErom - UDĚLEJTE SI VLASTNÍ STÁT

Romové už mají vlastní stát. Je to ten, ve kterém žijí, kde mají občanství.


Nepřihlášený uživatel

#40

2011-08-25 15:08

Po sérii hysterických článků a po tom, jak pan Čulík na Britských listech překrucuje a z kontextu vytrhává reakce čtenářů, zde uveřejňuji mail, který jsem mu zaslal:


Ještě jednou se po další sérii Vašich zavádějících článků musím ohradit proti vaším lživým a manipulativním nařčením.

Toto je formulace z Petice romských aktivistů:

"My občané České republiky, občané romské menšiny žijící na území České republiky"

Sám z ní můžete vidět, že ačkoli se považují oprávněně za občany České republiky, nepovažují se za "Čechy", ale za příslušníky romské menšiny. Stejně jako se "Čechem" nestává Rus, Němec nebo kdokoliv jiný, i pokud získá české občanství. Je to konečně jasné?? Nebo snad vy víte lépe, než naši romští spoluobčané, za koho se považují?

Má formulace, za kterou jste mě nazval nacistou, pak byla:

Někteří Romové, a zejména ti, jejichž samozvaným mluvčím jste se pasoval v případu novoborského vražedného napadení s rasistickým podtextem, se zřejmě za "integrální součást" a "stejné Čechy jako jiní" sami nepovažují, to by jinak po svém vražedném útoku neřekli „To jsme to těm bílejm nandali."


Zcela v souladu s rozumným a oprávněným požadavkem samotných Romů hovořit otevřeně o případech romské kriminality v zájmu nastolení pocitu spravedlnosti pro všechny zúčastněné, a tím i zmírnění napětí, jsem v reakci na Vaše nepravdivé články poukázal na to, že se NĚKTEŘÍ Romové sami distancují od "bílé" většiny a nepovažují se za "stejné Čechy jako ostatní". Ostatně, pokud je útok veden jednou skupinou lidí na druhou skupinu z RASOVÝCH důvodů, opravdu není možné při informaci o něm nespecifikovat rozdíl v národní či rasové příslušnosti účastníků konfliktu, nemyslíte?

Vy ale ve svých odpovědích i článcích soustavně překrucujete a falšujete formulace a názory svých oponentů, a proto jste to právě vy, kdo přispívá k rozdmychávání nenávisti a zášti na obou stranách. Přečtěte si ve vlastním zájmu pozorně článek pana Valacha a zejména petici romských aktivistů, a přestaňte zavádějícím a neprofesionálním způsobem informovat o reakcích svých dopisovatelů.

S pozdravem


Petici jsem podepsal a držím nám všem - Romům i neromům - palce. Přeji si, abychom se nenechali vyprovokovat rozesírači ani ze strany nacistů, ani ze strany fanatických "politických korektníků", kteří se jen přiživují na současných problémech a často i záměrně zvyšují napětí ve společnosti. Kdyby se jim podařilo některou ze stran vyprovokovat, nedopadlo by to pro nikoho dobře.
Míra

#41 Re:

2011-08-25 15:11

#40: -

Evidentně jste nic nepochopil.


Nepřihlášený uživatel

#42

2011-08-25 15:24

To co se teď děje je strašné a moc mě mrzí že nás všechny hází do jednoho pytle.Já jsem ze slušné rodiny,všichni pracující a čestní lidé a proč bych měla já a moje rodina pykat za pár zfetovaných frajírků co nemají v hlavě rozum a myslí si o sobě že můžou všechno?moje děti ni nikomu neudělali a proč musejí snášet urážky ze strany "čechů".

Nepřihlášený uživatel

#43 Re: Poznámka

2011-08-25 15:32

#27: Marcel - Poznámka

My slušný  romové se stydíme za ty nevychovaný hovada,ale bohužel s tím nic neuděláme.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2011-08-25 15:37



Nepřihlášený uživatel

#45 Pár slov proti maloměšťáckému rasismu a fašismu

2011-08-25 16:09

Nejsem Rom ani Cikán. Cikány jsem neviděl jen z rychlíku, ale žil jsem s nimi už na vojně a poté jsem bydlel v pražské Libni v domě, ve kterém žilo několik cikánských rodin. To píšu pro ty, kteří budou tvrdit, že nevím, jaké to je, žít vedle cikánů. Vím to. Někdy to bylo bez problémů, někdy u toho byla i strkanice a hodně zvýšené hlasy. To bylo v době, kdy se stát ještě snažil problémy řešit. Bohužel se stát této role zřekl a vytvořil tak cikánská gheta, ve kterých lidé živoří bez možnosti tato gheta opustit. Sestěhování bílých i černých nemajetných chudáků na jedno místo do chudého regionu je zrůdnost, která plodí jen další problémy.
A proč jsem podepsal?
Protože v Česku se šíří maloměšťácký fašismus, který je podporován z ministerstva školství (Bátora), z Hradu (Klaus, Hájek, Jakl) a ze sněmovny (ODS). Podporují ho i média (iDnes, HN, Lidové noviny, NOVA i ČT). První zpráva vždy začíná titulkem "Skupina Romů napadla…". Proč tato média nepíší např. "Skupina Gádžů tuneluje přes OpenCard pražský magistrát"? Tyto titulky štvou proti všem cikánům a to je něco, s čím se nemůžu smířit. Protože teď jsou nepřítelem cikáni a kdo bude další? Zloba, frustrace a nenávist obyvatel české kotliny je směřována proti skupině občanů, která není ani populární ani oblíbená a to našim politikům vyhovuje, proto se nedá očekávat, že by byla vůle problém řešit. Občané mají svého nepřítele a škůdce a jaksi zapomínají, že příčinou jejich problémů a frustrace není Cikán od vedle, ale zkorumpovaná politika. Proto od státu ani od politiků pomoc nečekejme.
Problém je, že jsme se dostali do situace, kdy se nejedná o problém cikánský nebo romský, jak je nám podsouváno, ale o problém sociální. Když sestěhujete chudé lidi do chudého regionu a seberete jim všechny dávky a necháte je zcela bez prostředků, tak těmto lidem zbývá jediné. Krást. To je sice neomlouvá, ale je třeba si uvědomit, že to není jen jejich vina.
Pokud by stát chtěl opravdu situaci řešit a cikánům pomoci, tak musí změnit svoji sociální politiku a pomoci hlavně cikánským dětem. Jiná cesta, než vzdělání a zajištění důstojného života dětí, neexistuje.
Ať se nám to líbí nebo ne, tak i cikáni jsou Češi a budeme muset spolu žít, ale situace už dospěla tak daleko, že většina lidí, která se ocitla v existenční nouzi, si už není schopna pomoci sama. Od toho je tady stát. A ten, nejspíše úmyslně a cíleně, problém neřeší.
Ač nejsem ani Rom ani Cikán, tak v zemi, která z nejvyšších míst programově štve proti jinému etniku, nemůžu a nebudu mlčet.
Princip kolektivní viny všech Romů a Cikánů za skutky, které se staly kdekoli je nepřijatelný.
Ladislav Sudík

Nepřihlášený uživatel

#46

2011-08-25 17:02

Je mi smutno,že se nechávají lidé ohlupovat vládnoucí vrstvou přes media apod.Nechápou, že je to uměle vytvářený kanál k odvádění pozornosti k nepodstatnému a nebezpečnému. Zkušenosti nás nepoučily.Přála bych si víc informací o těch z Romů, kteří se snaží hledat cesty k životu, kterého by si oni samotní vážili.


Nepřihlášený uživatel

#47

2011-08-25 19:14

Zločnec si musí být vědom následků svého činu!
§28 a §29 trestního zákona!

Nepřihlášený uživatel

#48

2011-08-25 22:43

Je tam několik drobných gramatických chybiček (chybějící čárky apod.), nicméně obsah je velmi rozumný.
pier pantelič

#49 Re: jane ráci

2011-08-26 01:18

#3: -

ano máte historii už v 17náctém století jste byli psanci dle zákona a to se u vášeho etnika nezměnilo do nynějška jen zneužíváte státní systém a ještě k tomu lidem mačetamy sekate hlavy ,ale nakonec s toho vyjdete jako hrdinové

Lev Čech

#50

2011-08-26 09:38

Je potřeba vysvětlit Romům - Cikánům, že dokud budou sami sebe dělit na Cikány a Romy a nebudou spolu mluvit a spolupracovat, tudíž se ovlivňovat, podpora státu toho moc nevyřeší. Sami o sobě řikají ,,Já nejsem Rom, já jsem Cikán. Já pracuji." Ovšem Romové si z tohoto příkladu příklad neberou a pracovat nebudou..