Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#635 měsíčník Ostravská radnice

2014-05-06 08:42

Už dlouho nebyla v ostravských radničních novinách zmínka o "zlých pejskařích"

https://www.ostrava.cz/cs/o-meste/prezentace/tiskoviny/kveten-2014

UMÍTE VENČIT? Za špatné venčení psa dostal 52letý muž v Ostravě-Hrabůvce i pouta na rukou. Dva psy venčil na nepovolaném prostranství, neuklidil po nich, psi nebyli na vodítku. Když spatřil strážníky, muž rychle odvedl psy do nedaleké večerky, kde později strážníkům tvrdil, že ani nejsou jeho. Nechtěl prokázat totožnost a začal být velmi agresivní, takže bylo nutné ho zpacifikovat a nasadit mu pouta. Muže předvedli na policii a celou věc postoupili k projednání správnímu orgánu. Muži hrozí vysoká pokuta.


By mě zajímalo, jestli se to skutečně děje, nebo si to ostravská radnice vymýšlí. Takový tendenční přístup "úředníků", kde ani neuvedou fakta a překrucují informace, se mi prostě nelíbí - nedostal pouta za špatné venčení, ale za to, že byl agresivní na MP. A to "nepovolané" prostranství ani nekomentuji. Psi samozřejmě nemuseli být jeho, mohl je pouze venčit známým, rodinným příslušníkům atd...

Odpovědi

Hafík

#636 Re: měsíčník Ostravská radnice

2014-05-06 15:39:58

#635: - měsíčník Ostravská radnice

Pokud jde o MP s. Ivo K., je vše jasné, konflikty jsou v jeho případě velmi časté a je to již veřejné tajemství !!! Naštěstí ne všichni MP jsou stejní. Jinak není zákon, který nařizuje mít u sebe občanský průkaz, je však povinnost prokázat totožnost , což lze např. i svědectvím kolegy nebo jiným věrohodným způsobem. Platný jiný průkaz nejlépe s fotkou by měl stačit !