Petice za záchranu provozu Trúby a hradu Štramberka v roce 2014

Quoted post

Tomáš Harabiš

#46 Re:

2014-04-10 19:16

#40: -

Dobrý den,

dnešní jednání zatím není skončeno. Všichni hledají schůdné řešení. Na základě dnešních nových informací, kdy by se do celé stavby měli zapojit ještě archeologové a 3 týdny až měsíc dělat archeologický průzkum, který by prakticky znemožnil dokončení stavby v letošním roce, navrhujeme toto řešení:

Rozdělit projekt na dvě části (tuto možnost řešení navrhlo i Ministerstvo kultury). První část rekonstrukce, kterou by bylo možné časově zvládnout od září do prosince by stavební firma udělala letos a vyčerpala poměrnou část dotace. Druhou část rekonstrukce (například podlahy apod., by udělala příští rok od ledna do března. Protože dotace není alokována přímo na Jaroňkovu útulnu, ale na revitalizaci celé památkové rezervace, může město letos nevyčerpané prostředky použít na jiný projekt a město by o ně nepřišlo. Druhou část rekonstrukce by město zaplatilo z dotace MK na rok 2015 (město dostává dotace každý rok). Stavební firma by s takovým řešením za určitých podmínek souhlasila. Výhody řešení:

- nebyla by téměř zasažena sezóna a pracovalo by se v době, kdy by to nikomu nevadilo;

- město by nepřišlo o svoji dotaci ke které by ještě mohlo připočíst příjem z nájmu VK ve výši cca 840 000 Kč s DPH;

- Všichni by byli spokojeni - školy by nepřišly o svoje výlety, návštěvníci o svoje akce, zaměstnanci o svoji práci, a podnikatelé o svoje peníze.

Nevýhody:

- město by muselo přepracovat projekt a najít technologicky schůdné řešení jak projekt rozdělit;

- muselo by udělat ještě jedno výběrové řízení;

- realizace by se rozdělením pravděpodobně mírně prodražila;

 

Doufáme, že s tímto řešením bude město souhlasit.

Odpovědi

Štramberačka

#48 Re: Re:

2014-04-10 20:00:26

#46: Tomáš Harabiš - Re:

Děkujeme za zprávu ohledně dnešního  jednání.-. Vypadá to lépe ,než dnes ráno, včera, předevčírem. Věřím,že se vše domluví a vyřeší.. Ono není někdy špatné opravdu informovat  veřejnost  o všech úzkalích,, ano bude tady pár rýpalků,,, lidé se dnes bojí dát najevo svůj názor.... ale je dobré  ukázat i zákulisní stránku věci... :) I když věřím ,že to je pro všechny těžké. Držíme palce,, ať město neháže další klacky pod nohy i když se to asi dá očekávat... ale štěstí přeje připraveným... a rytířům obzvláště :D Některé komentáře jsou tady docela vtipné..:) a většina je pozitivních a za to to stojí.. Přejeme pevné nervy a držíme palce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!