Petice proti oplocení Stěnovického lesa a kamenných lomů

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#137 Re: Plot

2011-07-20 22:52

#133: Zorgon - Plot

Hodnota obce už se snížila dávno a ne teprve teď, když se jedná o lomy. Snížila se v okamžiku, kdy se začala budovat sídliště k Čižicům. Kdyby se postavilo pár domů, ale hned dvě sídliště? To už je Lochotín ve Štěnovicích. A ti, kteří tam bydlí, stejně nikdy nechtěli být obyvateli vsi. Chtěli zónu klidu, rekreační oblast. A jak k tomu přijdou starousedlíci nebo ne starousedlíci, ale ti, co bydlí v původní vsi? Ti se musí smířit s tím, že mají nepořádek kolem, auta a čtyřkolky se jim prohánějí kolem baráků, o nějaké zóně klidu si mohou nechat tak akorát zdát. A jestli se teď bouří sídliště, že nemají přístup do lesa a do lomů, tak ať se obrátí na Stavební společnost Štěnovice a na realitku, která jim všechny výhody naslibovala. A až jednou ovládnou"radnici", tak udělají plot kolem starých Štěnovic, pokud možno 2 metry výšky, aby se nemuseli ani dívat na to, co bývalo kdysi pěknou vesnicí.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#141 Re: Re: Plot

2011-07-21 14:37:46

#137: - Re: Plot 

 

to, že se v obci postaví celá čtvrť, či 2 o tom se rozhodlo bohužel už hned po roce 89. Těžko říci co si od toho obec slibovala. Je otázkou, jestli na tom vydělala víc, než prodělala.

Ti přistěhovalci tady jen bydlí a je málo těch, kteří tru chtějí žít. Ona v podstatě jim to ani nedovolí ta neznalost místních poměrů. Kdo je s kým příbuzný, kdo jakej kdy byl a podobně. Místní se znají, neb se doma běžně o vsi a lidech tady baví. Ale asi těžko se noví mohou bavit o tom, kdo tady byl předsedou hasičů nebo sokola. A ani je to nezajímá. a zajímat nebude.

Iva

#146 Re: Re: Plot

2011-07-23 02:35:51

#137: - Re: Plot 

Při hovoru s „novousedlíky“ by jste možná zjistil zajímavou věc. Řada by byla překvapena xenofobním dělením občanů obce na „ty staré“ rozuměj hodné, a „ty nové“ rozuměj sobecké bordeláře. Oni si totiž Vaši obec vybrali jako svůj nový domov. To v českých podmínkách neděláte mockrát za život… Dům si zde mohli postavit proto, že kdosi ( patrně starousedlík) prodal půdu svých otců. Zvolení zastupitelé obce (patrně starousedlíci) pak vymysleli a odsouhlasili výstavbu nových zón. Před zraky starousedlíků byl vykácen třešňový sad, rozbagrovány louky a pole.  A zvolení představitelé obce (starousedlíci) sem budoucí nové občany prostřednictvím realitních kanceláří pozvali, lákajíce je na dopravní dostupnost a romantické prostředí lomů. Zdá se mi trochu podivné někoho pozvat , prodat mu půdu a pak se na něj koukat s opovržením jen proto, že na  ni staví dům. Co je špatného na tom, že i nově příchozí chtějí  vyjádřt svůj názor, nebo dát  najevo, že mu není jedno, co se v obci děje. Naopak, nový pohled, nezatížený „provozní slepotou“ nebo starými sousedskými vztahy může obci prospět.

V každé skupině lidí se najdou „ lepší i horší“ jedinci. Mezi starousedlíky i novousedlíky se najdou lhostejní, které nic nezajímá, stejně tak lidé, které trápí jak vesnice vypadá, že rychlostí jakou ubývá stromů, luk a volné přírody přibývá plotů a železných bran.  Není to problém jedné nebo druhé skupiny. Je po problém VŠECH občanů Štěnovic.