Petice proti oplocení Stěnovického lesa a kamenných lomů

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#141 Re: Re: Plot

2011-07-21 14:37

#137: - Re: Plot 

 

to, že se v obci postaví celá čtvrť, či 2 o tom se rozhodlo bohužel už hned po roce 89. Těžko říci co si od toho obec slibovala. Je otázkou, jestli na tom vydělala víc, než prodělala.

Ti přistěhovalci tady jen bydlí a je málo těch, kteří tru chtějí žít. Ona v podstatě jim to ani nedovolí ta neznalost místních poměrů. Kdo je s kým příbuzný, kdo jakej kdy byl a podobně. Místní se znají, neb se doma běžně o vsi a lidech tady baví. Ale asi těžko se noví mohou bavit o tom, kdo tady byl předsedou hasičů nebo sokola. A ani je to nezajímá. a zajímat nebude.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#143 Re: Re: Re: Plot

2011-07-21 19:45:07

#141: - Re: Re: Plot

Hlavně nepaušalizovat! Spousta nově přistěhovalých se do dění v obci chce zapojovat, zajímají se o její historii, vztahy mezi starousedlíky atak... Ne každej má krosku nebo čtyřkolku, ne každej háže po obci a v lese odpadky, dělá nepřiměřený hluk nebo je arogantní na sousedy. Ostatně, kdo je starousedlíkem? Je to potomek sedláka z 18. století, kterej bydlel na návsi, nebo je to i 50 let stará "náplava", která si za komunistů postavila domek na čižické za hřbitovem? Myslím, že za spoustu nově příchozích, kteří si koupili pozemek v nových lokalitách může být původní obytelstvo Štenovic rádo a stejně tak si dovedu představit vyvrhele, kteří se v obci narodili, každý je zná, ale radši by je neznal. Ti, co si tady postavili jen dům, trvalé bydliště mají pořád v Plzni a sem se jezdí jenom 2x týdně vyspat, aby tu o víkendu udělali bordel, mi taky štvou. Kdo tady má trvalé bydliště a chce tu bydlet, tak ten to jistě myslí vážně a rád se zapojí třeba do diskuze kolem štěnovických lomů.