Proti stávce odborářů

Quoted post

josh

#10 Stávka

2011-06-13 17:37

Když tady čtu ty negativní komentáře, mám dojem, že se jedná o lidi středního věku, kterým můžou být tyto reformy vcelku jedno, protože tyto se týkají převážně lidí narozených po roce 2000 (důchodová reforma) a jiné se týká mnohem více lidí, než jen těchto "vyvolených" kteří o sobě dávají vědět. Osobně nevidím ke stávce důvod. Je to pouze nátlaková akce, kterou odboráři dělají jen proto, aby nepřišli o svoje výhody, které v práci mají, ale to, že je spousta jiných nemá je nezajímá. A dále pak se stačí podívat, jak tomu bylo v posledních letech, kdy normální člověk musí vyžít s tím co má, zatímco odboráři chtějí pořád něco navíc a když to nemají, tak přeci nebudou pracovat. Trochu mě připomínají p. Paroubka, který když prohrál volby řekl, že země se kvůli volbě občanů vrací do roku 1948, kdy se k moci dostali komunisté jen proto, že právě sociální demokracie rozpustila vládu v době, kdy většina poslanců byla mimo republiku.

Co se týká stávek, má se náš stát ještě co učit. Stačí se podívat do Velké Británie, kde to odboráři zkoušeli za doby, kdy byla premiérkou Margaret Thatcherová. Když začali stávkovat v uhelných dolech, nakoupili levné uhlí z Polska, aby ukázali, že je nepotřebují. Ušlé zisky zaplatili odboráři ze svého a nakonec si to rozmysleli, protože viděli, že nic nedostanou. Další nátlaková akce byla od dispečerů letového provozu. Tito oznámili generální stávku, která měla zastavit veškerý letecký provoz v Británii. Vláda povolala armádu a těm, kteří se rozhodli nepracovat vzkázala, že další den už do práce nemusí. Obě akce dopadli pro odboráře tak, že si nic nevyřvali a nakonec byli rádi za to co mají, neboť i tak mají více, než většina "normálních" obyvatel.

Nakonec jedna otázka: Je spravedlivé, aby zaměstnanec DP či ČD měl cestování zadarmo, včetně jeho rodinných příslušníků, když každý jiný za to platí nemalé peníze???

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#12 Re: Stávka

2011-06-13 18:39:02

#10: josh - Stávka

Vůbec nemá cenu se těch lidí na něco ptát, teď jsem dostala na jednom chatu odpověď na otázku co se zlepší tím, že si vzájemně rozmlátí huby a budou "věšet" všechny co nejdou s NIMI. A proč z toho mám mít pocit, že to vše dělají pro naše potomky. Asi bych jí dostala taky a hlavně jsem amorální. Prostě jen černá nebo bílá.

Vůbec nemá cenu se ptát tam kde odpovídá anonymní agresivita a jednoduchost. Je mi zle z toho, co se v lidech(?) probouzí.

Ra

#18 Re: Stávka

2011-06-14 14:45:06

#10: josh - Stávka

všechny  benefity mohou zůstat, když si na to zaměstnavatel vydělá a zaplatí je zaměstnancům ze svých zisků. Když ne a kradou je ostatním zaměstnancům, pak je něco velmi špatně.

HeadShotSeven

#26 Re: Stávka

2011-07-25 16:21:36

#10: josh - Stávka 

Podle Vás by se měl nejspíš každý smířit s tím, že bude otročit za minimální plat dokud nezdechne. Díky bohu, že nám zůstaly aspoň ty odbory, kteří se snaží hájit zájmy lidu. Jen ovčan po nich dokáže akorát tak plivat.

 

Dan

#28 Re: Stávka

2011-08-23 14:31:45

#10: josh - Stávka

a je spravedlivé, aby prodavačky měli slevové poukázky, v řeznictví levnější maso, zaměstnanci Madety levnější sýry atd...........?? tak jdi dělat k ČD a budeš to mít také! Jo závist - typicky česká vlastnost.