Výzva zastupitelstvu Městské části Praha 13

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#53

2013-09-18 10:23

Je přece úplně jedno, co je v územním plánu, čeho se tady kdo dovolává, že podle nějaké definice se centrem myslí blízkost metra. Jde přece o to, co si o tom myslí lidé, kteřé to zákonitě nejvíce ovlivní. Co si o tom myslí většina - není to náhodou demokratická idea??? A pokud na to řeknete, že na tom nezáleží, tak asi nežijeme v demokratické republice, ale v totalitním státu!!! Jde přece o to, co si přeje většina, a ne co řekne nějaká skupina lidí, která si chce jen nahrabat peníze. Je mi tady z toho systému blbě!!!

Odpovědi

Valach

#54 Re:

2013-09-18 10:28:59

#53: -

pokud pro vás územní plán není závazný, apk si přečtěte zákony této země. Kdykoliv jste mohli změnit územní plán a nidko to neuděla za 25 let jeho existence !!!  Pokud to někdo koupil v dobré víře v územní plán, pak pokud splní normy, má právo stavby. O majetku ostatních se nehlasuje.

 

Jandourek

#55 Re:

2013-09-18 10:31:14

#53: -

V demokratickém státě především platí zákony. Tu diskusi, kterou chcete, jste mohli mít při změně UP, ale tu nikdo nenavrhnul.  Teď už jste v rámci EIA a tam je prostor daleko užší a je jasné, že město nemůže říkatm že UP pro něj neplatí. Pokud tedy splní veškeré předpisy o odstupech (jakože asi ani), postaví tam garáže (jakože ano), tak je hotovo a je to jen otázka času, zda si pro povolení přijde rovnou nebo přes soud.

je mi blbě také

#76 Re:

2013-09-18 19:47:10

#53: -

Nedivím se, že je Vám blbě, jen si dovolím poznamenat, že to je hlavně z lidí. Systém tvoří hlavně lidi. Jde tedy o selhání zdravého selského rozumu všech námi volených zástupců ať jsou zleva či zprava. Na tom nesejde, protože okamžitě po získání mandátů zapoměli "čí jsou", kdo jim dal důvěru. Běžný občan netráví čas tím, že studuje územní plány, vyhlášky a jiné dokumenty. I na to má svého  voleného zástupce, který, pokud mu rozum zůstal, bude s podobným zjištěním svého voliče informovat a hledat u něj odezvu a podporu.

Vlnu odporu proti výstavbě nových obytných domů ze strany obyvatel sousedících domů musím chápat. 26 let je kus života, za tu dobu se asi ve většině z nich vytvoří i pocit sounáležitosti s tímto místem a pro mnohé nutně i pocit domova. Najednou se objeví projekt, který znamená zásadní změnu, pocit zásahu do soukromí, narušení klidu atd. Je to změna, nikdo dopředu neumí říct jestli k lepšímu, nebo naopak. Logické je, že každý z místních nejdříve vidí ta negativa. Od hluku, špíny a prachu při výstavbě, přes zvýšený dopravní ruch až po zakrytý výhled na vycházející, nebo zapadající slunce.

Blbé je, že je asi skutečností, že se stáváme součástí předem připravené hry. Od vyvolání nesouhlasu, petici, podněty do zjišťovacího řízení, zmaření investice = pokuta obci = nejsnadněji vydělané peníze. Nic nemusím stavět, shánět kupce, čekat na návrat investice. Jen to spustím a počkám na pokutu za zmaření záměru a je vyděláno. A asi zbyde i na "pomocníky".

Tak a z toho nám je blbě, z lidí.