Výzva zastupitelstvu Městské části Praha 13

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#33 Re: reakce Jix

2013-09-17 22:36

#32: Jix - reakce Jix

Moje okno má být od okna zamýšlené budovy 26 metrů. Přijde vám tato vzdálenost normální??? Na Velké Ohradě, když už se tu tím oháníte, jsou ty vzdálenosti okolo 80 metrů. A co, lidi si vybrali, že tam chtějí bydlet. Já jsem si vybrala, že chci žít tady s výhledem a ne že se budu koukat někomu do obýváku, co má zrovna k večeři!!!

Odpovědi

Jana Hanáková

#34 Re: Re: reakce Jix

2013-09-18 05:03:36

#33: - Re: reakce Jix

Na Velké ohradně jsou okna od sousedních domů i v 10 metrováých odstupen (nemusí totiž jít jen o domy naproti ale na sebe kolmé). Obyvatelé okolních domů asi chápu, ale pokud to splnuje normu odstupu a je to skoro 30 let v územním plánu, pak jste měli kdysi navrhnout jeho změnu.  Otázka prodejnosti bytu je problém developera, ne obce,, natož anonymních občanů :-))))

Ten návrj je memichodem založen na původní verzi projektu sídliště, kdy centrum tvoří výškové budovy, které se vzdáleností od centra snižují až ustupují přírodě, jen za komoušů nebyly peníze a lidi na dostavbu obchodního centra (kolaudovalo se snad až v r.1992 ani na zbylé stavby kanceláří a služeb).

Předpokládám, že PRaha 13 nemá ani žádnou novou urbanistickou studiuu, takže v podstatě developer jen využil původního záměru a maximálně čeká na nějaký odpor s jistou mírou nezákonosti , aby se mohl s městem soudit třeba 20 let. Osobně si myslím, že je domluven s exekutorem Kučerou, aby reakcie byla negativní a pak si počká na soud, kde bude město konfrotnováno s vlastním územním plánem, urabistickou studií, původním projektem a bude se to porovnávat s následným vyjádřením (něco podobného se stalo v Plzni a ta musela zapúlatit 400 mil Kč developerovi) . Vás jen využívají jako beranidlo, aby to mohli na "voliče" a "odpovědné občany" svést. Reknou dělali jsme, co chtěli lidéí v peticích.

 

Pravda nebývá vždy ta nejjednodušíí...