Výzva zastupitelstvu Městské části Praha 13

Jana Hanáková

/ #34 Re: Re: reakce Jix

2013-09-18 05:03

#33: - Re: reakce Jix

Na Velké ohradně jsou okna od sousedních domů i v 10 metrováých odstupen (nemusí totiž jít jen o domy naproti ale na sebe kolmé). Obyvatelé okolních domů asi chápu, ale pokud to splnuje normu odstupu a je to skoro 30 let v územním plánu, pak jste měli kdysi navrhnout jeho změnu.  Otázka prodejnosti bytu je problém developera, ne obce,, natož anonymních občanů :-))))

Ten návrj je memichodem založen na původní verzi projektu sídliště, kdy centrum tvoří výškové budovy, které se vzdáleností od centra snižují až ustupují přírodě, jen za komoušů nebyly peníze a lidi na dostavbu obchodního centra (kolaudovalo se snad až v r.1992 ani na zbylé stavby kanceláří a služeb).

Předpokládám, že PRaha 13 nemá ani žádnou novou urbanistickou studiuu, takže v podstatě developer jen využil původního záměru a maximálně čeká na nějaký odpor s jistou mírou nezákonosti , aby se mohl s městem soudit třeba 20 let. Osobně si myslím, že je domluven s exekutorem Kučerou, aby reakcie byla negativní a pak si počká na soud, kde bude město konfrotnováno s vlastním územním plánem, urabistickou studií, původním projektem a bude se to porovnávat s následným vyjádřením (něco podobného se stalo v Plzni a ta musela zapúlatit 400 mil Kč developerovi) . Vás jen využívají jako beranidlo, aby to mohli na "voliče" a "odpovědné občany" svést. Reknou dělali jsme, co chtěli lidéí v peticích.

 

Pravda nebývá vždy ta nejjednodušíí...