Zrušení omezení denní doby lovu

Quoted post

Jiří

#85 Re:

2013-09-05 06:46

#84: -

Jak říkám, evidentně vůbec nevíte, která bije. Doporučuji ten vyčpělý zákon a vyhlášky nastudovat, když už ho chcete měnit. Většina soukromých vod nejsou oficiálné rybářské revíry, ale rybochovná zařízení, kde se provádí hospodářský odlov ryb udicí a tam si pravidla lovu určuje provozovatel. A těch pár, co má revíry si výjimky zařídí, nebo to jede na černo.

Když to nejsou argumenty, řekněte mi argumenty proč to omezení zrušit. Já vidím pozitivum jen vlastní pohodlí rybářů. A konstruktivní návrh je podle vás tato petice? Vždyť krom uvolnění pravidel nic nepřináší, proč se nezabývá třeba dopady, které to může mít a neřeší je?

Já říkám non-stop ano a klidně celoročně, ale až tu bude fungovat kontrola rybářů, budou padat citelné tresy a po opakovaných průserech se prostě zamezí chytání úplně, tak jako u řízení vozidel. Dokud nebude fungovat toto, nelze něco uvolňovat! Je to stejné jako za současného nedodržování rychlostí povolit v obci jezdit osumdesát. taky to bude pohodlnější pro mnoho řidičů, ale zase se najdou hovada, který budou jezdit v obci 120 a dělat ještě nebezpečnější věci než teď.

A bafuňáře si nechte pro někoho jiného, já ve svazu nemám žádnou funkci, tyto funkce vykonávám na našich vlastních revírech, které nemají se svazem nic společného.

Jinak věřte, že dříve, či později svaz zatlačí, změnu zákona a vyhlášky prosadí, aby zavřel hubu křiklounům a ještě chvilku mohl fungovat ten zkostnaťelý systém. No a stejně jako je tomu s politikou a volbama, velká část jim na to skočí, bez ohledu na to, že jsou tu mnohem závažnější věci k řešení.

Odpovědi

Petr Pelc
Nepřihlášený uživatel

#87

2013-09-05 14:50:08

#85: Jiří - Re:

Já s tou kontrolou souhlasím ... chápu že lov nonstop by  pro nás rybáře znamenal větší pohodlí zatímco pro rybářskou stráž nepohodlí, taky bych byl klidně ochotnej za povolenku dát víc peněz, mě i napadlo že by svaz mohl udělat ty povolenky 2 ... jednu normální jako je teď a druhou pro lov nonstop. Kdo chce tak si za to připlatí a kdo s tím nesouhlasí nemusí.... ale na druhou stranu nevim jak ostatní, ale já jsem v době od 22 hod do 24 hod a od 04 hod do 08 hod ještě nikdy nepotkal RS tak jakej by v tom byl rozdíl kdyby ty 4 hodiny povolili.


Nepřihlášený uživatel

#88 Re: Re:

2013-09-05 17:47:14

#85: Jiří - Re:

No tak vidíte, konečně z vás něco vypadlo, když se tváříte jako profík. Pokud se dá velmi lehce "ojebat" zákon, jak jste sám pravil, "hospodářský rybolov udicí", tak by se měl především svaz měl snažit o změnu! Kurva, kdo jiný? Já, jako jedinec??? Nebo instituce kterou živí xtisíc členů a platí si jí... O pohodlí rybářů mi nemluvte, stejně tam ty čtyři hodiny jsem. Akorát buďto "čumím kamsi", anebo spím... Nebo vy, tam u vás nutíte rybáře po půlnoci od vody odejít? Pak bych pochopil váš argument o pohodlí... Ano, tato petice se snaží o změkčení nesmyslného pravidla. Negativní dopady vidíte pouze vy, já a mraky dalších rybářů žádné neregistrují. Kontrola je zcela v pravomoci svazu, a pokud se nemýlím, tak si svaz prosadil RS, jako veřejného činitele. Tak jaká pak řeč o nemožné kontrole? Nevím jak u vás, ale u nás se občas ve čtvrt najednu objeví člun, čtyři porybní, čtyři policajti, reflektor a je poptákách... Takže bych to viděl spíš jako pohodlnost bafuňářů, samozřejmě včetně vás. Anebo, si myslíte, že jako člen RS, a hospodář jste řadový člen? Pokud ano, tak to potěš...

PS: A byl bych rád, pokud by to bylo dříve, než později, jelikož nejsem nesmrtelný. Dalších čtyřicet let bych už asi nedal... A prosím, nemotejte do rybaření politiku, vaši a ještě blbou...