Zrušení omezení denní doby lovu

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zrušení omezení denní doby lovu


Nepřihlášený uživatel

#76 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-02 17:47

#73: eSko - Re: Re: Re: Re:

Koukám, že vaše pochopení psaného, je slabé jako čaj... Žádné "naše" vody "opečovávat" stylem, že nebudu moct chytat, opravdu nechci. To můžete můžete dělat vy, i když netuším, co tím "zlepšíte". Čtyři hodiny pauzy jsou podle vás jakýsi všelék? A na co prosím? Nebuďte směšný... Pokud vy, ryby lovit nechcete, tak se na to vybodněte, dřepněte si k rybníku a pomáhejte "důchodcům" počítat ty tisíce mini kapříků, které potom doma konzumují - ovšem, moc tomu nevěřím (té konzumaci, abyste pochopil).... Právě kvůli takovýmto super názorům, dnes slavný svaz zarybňuje prakticky pouze "důchocovskými kapříky", aby měl na podzim, na schůzích klid. Netuším, jak já drancuji a kurvím "naše" vody (fakt trapné definování svazových vod), pokud chci chytat přes noc a toho čtyřiceticentimetrového kapříka pustím. On ho stejně brzy nějakej strejda zasakuje a né jednoho, ale nejlépe dvakrát denně po dvou...

PS: Nenapsal jste jedinný důvod k omezení doby rybolovu, pouze prskáte zapšklé nesmysly. Nejsem ortodoxní rybář "chyť a pusť", ze kterých máte řejmě kopřivku, občas čéče i nějakou tu rybu "sežeru". Naposledy tři líny 42,40 a 38cm, z vody která ani není svazová, ani soukromá a kupodivu, i bez vašich pravidel i slušně zarybněná...

carpz

#77

2013-09-03 05:55

Pro kapráře a sumcaře, by to bylo dobré snad to pány shora osloví nebo by nám mohli prodávat zvláštní povolenku na sportovní rybolov kde bychom měli povoleno 24 chyť a pusť zavážet zakrmovat od určité rozlohy vody a pravidly kterými se slušní sportovní rybáři řídi klidně bych si připlatil
masák

#78 Re:

2013-09-03 12:08

#18: -

jestli chceš tak si připlat sám a neotravuj lidi.už takhle to stojí dost peněz a k vode se dostanu za rok tak desetkrát proto souhlasím a petice je na správném místě.

Stanley

#79 Re: Jaký to má mít přínos?

2013-09-03 14:38

#6: Jiří - Jaký to má mít přínos?

Pokud v tom nevidíš přínos, tak stačí nahlédnout k našim sousedům na slovensko. Tam jako hlavní přínos zaregistrovali snížení počtu pytláků, kteří se už tolik k vodě neodváží, když je tam plno rybářů. Dále pak snížení tzv.ukradených ryb a v neposlední řadě menší nepořádek u vod, kde se rybáři navzájem hlídají a nezůstávají u vody přes noc jen ti gauneři, kteří se neserou s nějakými předpisy.

Jiří

#80 Re: Re: Jaký to má mít přínos?

2013-09-03 22:46

#79: Stanley - Re: Jaký to má mít přínos?

Má to jeden zásadní nedostatek, největší paseku na revírech dělají "pytláci" s povolenkou, ne těch pár jedinců co pytlačí bez papírů. To ostátní je blábol co si cucáš z prstu, naopak by došlo k nárůstu odvážení nadlimitního množství úlovků, velkých ryb na jiné revíry a to s tím bordelem je už jen opravdu k pousmání. Podívej se kolem vody, kolik rybářů se nějak ohradí proti nepravostem za dne, pak se nad tím ještě jenou zamysli a uvědom si v jaké zemi žiješ a jak se tento národ chová. Až budou nastavena jasná a přísná pravida, bude fungovat kontrola a bude vymahatelnost práva, budu první kdo bude petici za povolení nonstop propagovat. Za současné situace je to cesta do pekel.

PS: zjisti si přesná čísla těch pytláků na slovensku, nebo i u nás, když už to používáš jako argument.


Nepřihlášený uživatel

#81

2013-09-04 00:04

platime celej rok a chytame 5 měsicu tak jake pak hájení

Nepřihlášený uživatel

#82 Re: Re: Re: Jaký to má mít přínos?

2013-09-04 03:26

#80: Jiří - Re: Re: Jaký to má mít přínos?

PS: Můžeš je tu napsat... Když už někoho poučuješ. S tím tykáním by byl opatrnější, soudružská doba je již dávno pryč. I když si to na svazu asi ještě neuvědomili.

Jinak cesta do pekel je s tímto zkostnatělým svazem. A čtyřhodinová pauza to nezachrání. Takže kecama o cucání z prstu by bylo dobré velice šetřit.

Jiří

#83 Re: Re: Re: Re: Jaký to má mít přínos?

2013-09-04 09:28

#82: - Re: Re: Re: Jaký to má mít přínos?

1. Jsem sice hospodář, člen rybáské stráže a mám vzdělání v oboru, ale nejsem soudruh (jsem na to příliš mladý) a nezastávám se svazu, naopak se proti věcem, které dělá často vyhrazuji, ale narozdíl od velké častí lidí ne kecy, ale činy (vytvořením lokální rybáské organizace starající se o vlastní revíry). A proč bych netykal někomu s kým si tykám už nějaký rok?

2.Na to mám stejný názor, ale pokud svaz nějakým způsobem protlačí zrušení omezení denní doby lovu (úpravou zákona a vyhlášky), tak jen aby zavřel hubu křiklounům a mohl si dále jet v tom zkostnatělém systému.

 

Pro informaci, protože je evidentní, že většina ze zde diskutujících vůbec nemá tušení jak to s tou denní dobou je. Svaz je pouze uživatel revírů, pravidla na těch revírech jsou dána zákonem a vyhláškou, které musí svaz i jiní uživatele revírů dodržovat. Pro zrušení omezení denní doby lovu v  letních měsících by se musel upravit §12 odst. 2 písm. d) výhlášky 197 z roku 2004, což nemůže udělat přímo svaz, ale jen zákonodárci. Ty nonstop lovy na některých revírech dnes jsou provozovány na základě výjimek udělených MZe, ale to nelze udělat plošně.

A pytláci? Jedná se o desítky případů ročně a navíc se pytláci zaměřují hlavně na chovné rybníky a podobná zařízení, kde je ryb mnoho. Z revírů rabují ryby pytláci s povolenkou, protože je u revírů téměř nulová kontrola a to jim chtějí ti ostatní dát ještě více prostoru pod rouškou tmy.


Nepřihlášený uživatel

#84

2013-09-04 18:31

Netahejte sem nějaké vyčpělé vyhlášky atd... Svaz, pokud by nebyl plný archetypních blbečků, by musel už dávno tlačit na změnu zcela přiblblého zákona. Nakonec, všichni "soukromníci" si výjimku ošetří a mají ji, kdežto ČRS se zuby nehty drží něčeho, co je již dávno k ničemu a vždy bylo... Opět jenom vytahujete zástupné problémy, místo nějakého konstruktivního návrhu, či argumentu. A to bych od mladého "bafuňáře", notabene v oboru "vzdělaného" (to vás tam učili, že čtyřhodinová pauza v létě a dvanáctihodinová v zimě, je k něčemu???)nečekal.
PS: Ať maj ryby "klid"... Hlavně pokud je zamrznuto. A to všude...
Jiří

#85 Re:

2013-09-05 06:46

#84: -

Jak říkám, evidentně vůbec nevíte, která bije. Doporučuji ten vyčpělý zákon a vyhlášky nastudovat, když už ho chcete měnit. Většina soukromých vod nejsou oficiálné rybářské revíry, ale rybochovná zařízení, kde se provádí hospodářský odlov ryb udicí a tam si pravidla lovu určuje provozovatel. A těch pár, co má revíry si výjimky zařídí, nebo to jede na černo.

Když to nejsou argumenty, řekněte mi argumenty proč to omezení zrušit. Já vidím pozitivum jen vlastní pohodlí rybářů. A konstruktivní návrh je podle vás tato petice? Vždyť krom uvolnění pravidel nic nepřináší, proč se nezabývá třeba dopady, které to může mít a neřeší je?

Já říkám non-stop ano a klidně celoročně, ale až tu bude fungovat kontrola rybářů, budou padat citelné tresy a po opakovaných průserech se prostě zamezí chytání úplně, tak jako u řízení vozidel. Dokud nebude fungovat toto, nelze něco uvolňovat! Je to stejné jako za současného nedodržování rychlostí povolit v obci jezdit osumdesát. taky to bude pohodlnější pro mnoho řidičů, ale zase se najdou hovada, který budou jezdit v obci 120 a dělat ještě nebezpečnější věci než teď.

A bafuňáře si nechte pro někoho jiného, já ve svazu nemám žádnou funkci, tyto funkce vykonávám na našich vlastních revírech, které nemají se svazem nic společného.

Jinak věřte, že dříve, či později svaz zatlačí, změnu zákona a vyhlášky prosadí, aby zavřel hubu křiklounům a ještě chvilku mohl fungovat ten zkostnaťelý systém. No a stejně jako je tomu s politikou a volbama, velká část jim na to skočí, bez ohledu na to, že jsou tu mnohem závažnější věci k řešení.


Nepřihlášený uživatel

#86

2013-09-05 10:59

Rád bych chytal přes noc a nebo aspon do půl noci,ale třeba aji už od května a třeba až do prosince:-)
Petr Pelc
Nepřihlášený uživatel

#87

2013-09-05 14:50

#85: Jiří - Re:

Já s tou kontrolou souhlasím ... chápu že lov nonstop by  pro nás rybáře znamenal větší pohodlí zatímco pro rybářskou stráž nepohodlí, taky bych byl klidně ochotnej za povolenku dát víc peněz, mě i napadlo že by svaz mohl udělat ty povolenky 2 ... jednu normální jako je teď a druhou pro lov nonstop. Kdo chce tak si za to připlatí a kdo s tím nesouhlasí nemusí.... ale na druhou stranu nevim jak ostatní, ale já jsem v době od 22 hod do 24 hod a od 04 hod do 08 hod ještě nikdy nepotkal RS tak jakej by v tom byl rozdíl kdyby ty 4 hodiny povolili.


Nepřihlášený uživatel

#88 Re: Re:

2013-09-05 17:47

#85: Jiří - Re:

No tak vidíte, konečně z vás něco vypadlo, když se tváříte jako profík. Pokud se dá velmi lehce "ojebat" zákon, jak jste sám pravil, "hospodářský rybolov udicí", tak by se měl především svaz měl snažit o změnu! Kurva, kdo jiný? Já, jako jedinec??? Nebo instituce kterou živí xtisíc členů a platí si jí... O pohodlí rybářů mi nemluvte, stejně tam ty čtyři hodiny jsem. Akorát buďto "čumím kamsi", anebo spím... Nebo vy, tam u vás nutíte rybáře po půlnoci od vody odejít? Pak bych pochopil váš argument o pohodlí... Ano, tato petice se snaží o změkčení nesmyslného pravidla. Negativní dopady vidíte pouze vy, já a mraky dalších rybářů žádné neregistrují. Kontrola je zcela v pravomoci svazu, a pokud se nemýlím, tak si svaz prosadil RS, jako veřejného činitele. Tak jaká pak řeč o nemožné kontrole? Nevím jak u vás, ale u nás se občas ve čtvrt najednu objeví člun, čtyři porybní, čtyři policajti, reflektor a je poptákách... Takže bych to viděl spíš jako pohodlnost bafuňářů, samozřejmě včetně vás. Anebo, si myslíte, že jako člen RS, a hospodář jste řadový člen? Pokud ano, tak to potěš...

PS: A byl bych rád, pokud by to bylo dříve, než později, jelikož nejsem nesmrtelný. Dalších čtyřicet let bych už asi nedal... A prosím, nemotejte do rybaření politiku, vaši a ještě blbou...


Nepřihlášený uživatel

#89 Re:

2013-09-05 19:08

#87: Petr Pelc -

Ježíš, vždyť ať kontrolujou!!! Tady přece není petice pro zrušení kontroly. Tady je petice pro zrušení nesmyslu v podobě jakési přestávky...

Jiří

#90 Re: Re: Re:

2013-09-05 19:58

#88: - Re: Re:

Vídím, že nejen neznáte pravidla, která chcete měnit, ale nechápete ani psaný text, takže to vidím jako ztrátu času něco dále vysvětlovat. Až dozrajete a začnete chápat jak co funguje, můžeme v debatě pokraovat.

Jiří

#91 Re: Re: Re:

2013-09-05 20:14

#88: - Re: Re:

Jinak svazu neplatíte, že něco dělá, svaz jste vy sám a každý rýbář, který je jeho členem. Každý člen je jeho součást. Pokud to vidíte tak, že svazu za něco platíte, aby pro vás něco dělal, začněte třeba houbařit, protože podobní rybáři jsou základem celkového rozkladu rybaření u nás!!!

A negativní dopady nonstop lovu? To nevidím jen já, ale všichni, kteří o tom oboru něco vědí a zažili to v praxi. Jak jinak si vysvětlit, že skuteční rybáři se staví proti zrušení tohoto omezení.

Jsem řadový člen svazu, funkci RS a hospodáře vykonávám na vlastních revírech. O to více mě zaráží, kolik lajků a neználků se snaží o dané problematice rozumovat bez základních znalostí.


Nepřihlášený uživatel

#92 Re: Re: Re: Re:

2013-09-05 20:44

#90: Jiří - Re: Re: Re:

No, tak snad pravidla která chci změnit, nejenom že znám, ale kupodivu se jimi i řídím. Zatím... Argumentačně jste celkem impotentní, zatím jsem si od vás, krom blábolů o drancování, nic duchaplného nepřečetl. Jak to funguje vidím dost často, jelikož na ryby chodím.


Nepřihlášený uživatel

#93 Re: Re: Re: Re:

2013-09-05 21:03

#91: Jiří - Re: Re: Re:

Svazu platím, a to především proto, to aby mne zastupoval v mých rybářských potřebách... Proto ho kdysi někdo založil. Jestli nechápete tuto základní potřebu sdružení a združování, pak je opravdu napováženou, se vůbec někde združovat...

PS: Pokud máte nějaké vlastní revíry, i když netuším co si pod slovem "vlastní" představujete, pak vůbec nechápu proč se realizujete zrovna zde, kde jde o revíry které spravuje ČRS (pro blby - český rybářský svaz). Na vašich si dělejte co chcete, třebárs si udělejte pauzu na sváču ryb, třebárs někdy kolem poledne. Stejně to tou dobou, nakonec ani statisticky moc nebere.

Tady se určitě najdete... Netuším, proč se dodnes svaz, prostřednictvím níže uvedených blbů neustále snaží leda tak maximálně někoho buzerovat...  http://www.rybsvaz.cz/?page=vase_dotazy&lang=cz&fromIDS=

Petr Pelc

#94 Re: Re:

2013-09-06 07:50

#89: - Re:

já vim o čem ta petice je ....  já jí založil, jen jsem souhlasil s komentářem č.85, že by povolení nonstop lovu muselo znamenat nějaké úpravy i na straně rybářské stráže.

Petr Pelc

#95

2013-09-06 08:07

Ze stránek ČRS

Perspektivy

Český rybářský svaz se při respektování svých historických základů a národních tradic spolkového rybářství v budoucnu soustředí na:

úpravu pravidel lovu ryb v zájmu zatraktivnění a rozšíření jeho možností,
zdeme

#96

2013-09-06 13:25

no ale 1300 podpisu z 240 000rybářů je celkem málo...
Petr Pelc

#97 Re:

2013-09-06 16:31

#96: zdeme -

to je pravda .... polovina z těch 240000 jsou ty páprdové co skoro ani nevědí co internet je ... bohužel :-(

mal

#98

2013-09-07 08:44

Rušit omezení denní doby lovu a zavádět K-70 (K-65, K-60) může prosazovat jen idiot a vostrej a moderní kaprař. I sami tvůrci tzv. K-70 se dnes diví, do jakých absurdit narostla jejich původně ne špatná myšlenka. A pokud vím, několik let byly snad ve všech krajích zavedeny výjimky v lovu non stop v letních měsících, neosvědčily se a již se od nich upouští. Je zarážející, že málokomu vadí nutnost ukončení lovu v zimních měsících prakticky v odpoledních hodinách, ale asi to bude tím, že v tomto ročním období by se vostří a moderní kapraři u vody těžko váleli celý den na carppeleších a polemtávali. To by asi málokterý z nich přežil ve zdraví. Takže za mě a další slušné rybáře NE nonstopce a více nočních kontrol v kaprařských lágrech.

mal
Nepřihlášený uživatel

#99 Re: Re:

2013-09-07 12:57

#97: Petr Pelc - Re: jakým právem nazýváš páprdou toho, kdo má jiný názor než ty, a několik stejných pitomů? Do očí bys to mě a mnoha dalším neřekl ty přizdisráči, tak nemachruj na netu, chcípáku. A hlavně, jak už ti to zde vysvětlili, je ti petice hovno platná, ale je lepší, když smolíš podobné bezvýznamné pamflety, než abys vysíral u vody, podobných kreténů tam potkávám dost i bez tebe.

 


Nepřihlášený uživatel

#100

2013-09-07 16:15

#99: mal - Re: Re:

:-D ... koukám že nemá vůbec cenu vysvětlovat ti koho jsem myslel pod tim pojmem "páprda" protože takovej zasranej idiot by to stejně nepochopil. Nevim co si o sobě myslíš ty blbečku a jakým právem mi nadáváš?všichni co tu psali na tý diskusi i když maj jinej názor tak psali slušně a já jim nevnucuju můj názor. Já jsem tak nějak počítal s tím, že se tu objeví nějakej sráč jako jsi ty, ale abych řek pravdu tak jsi mě překvapil, protože mi to přijde trochu přehnaný to co si tu předved.Největší kreténi u vody, jsou tobě podobní, namistrovaný, sebestředný, agresivní prasata jako ty. Pááá

 

PS: jinak fakt si mi to nandal ... přetrhalo mi to všechny žíly v těle :-D