Zrušení omezení denní doby lovu

Quoted post

eSko

#73 Re: Re: Re: Re:

2013-09-01 19:48

#71: - Re: Re: Re:

Zřejmě chcete naznačit, že jste rybář, který dodržuje metodu "chyť a pust". To je snad horší, než masař.  Je vidět, že si ryb nevážíte a chcete je za každou cenu lovit.  Místo, aby jsme naše vody opečovávaly, tak je chcem ještě víc kurvit.

Fakt nechápu, takové jedince jako jste Vy. Pokud máte problém, tak si běžte na soukromý revír. Za svazovou povolenku platíte pakatel a ještě máte připomínky.

Odpovědi

luky

#75 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-01 23:05:55

#73: eSko - Re: Re: Re: Re:  

 je škoda že se zde lidé hádají stejně jak na servru novinky.cz vždy je někdo pro a proti...

můj názor na chyť a pusť je poněkud v rozporu s tím co hlásají do světa fanatičtí rybáři, myšlenkou chyť a pusť je spíše právě ta úcta k rybám, to že se k ní chovám šetrně a pokud dodržím nějaké zásady při zdolávání, vylovení a následném rozdýchávání ryby před vypuštěním tak skutečně ubude těch situací kdy po příchodu k vodě uvidím rybu břichem vzhůru která nese náznaky nešetrného vypuštění, z vlastní zkušenosti, letos jsem takhle vypustil candátka u kterého jsem tušil že pojde protože měl wobler až v jícnu který měl natržený ze zdolávání.... neměl míru tak jsem jej podle zákona musel pustit, druhý den jsme ho našli na břehu, chci jen říct že to se prostě stát může, letos jsem si odnesl kvůly přetrženým skřelím o třpitku domu štiku, jinak bych jí pustil.... pokud jako rybář zdolám rybu u které vydím že návrat do vody nepřežije tak je na místě jí zbavit trápení, což je pro mě nemilá záležitost né jen pro to že mi je ryby líto ale i proto že mě nebaví to následné opracovávání masa.... tahle výsada kterou považujete za horší svoloč než jsou masaři není na místě.... jde jen o ten správný přístup a vědomí že rybu chci pustit a né sežrat, v tom je rozdíl: když je v pořádku tak jí pustím a sním že jí chytím za čas větší, pokud je ryba poškozená a vím že se bude trápit nebo že pojde tak nad ničím nepřemejšlím a ukončím to trápení ale né kvůli masu ale ze soucitu..... jinak masař není ten kdo má ryby rád a loví je pro svojí potřebu ale ten kdo si naplní mrazák za účelem prodeje nebo přepočtu ryb na zaplacení povolenky, v tom prvním případě se jedná o desítku kusů ryb ročně, v těch dalších se jedná o stovky ryb a všeho co se dá zpeněžit.... mám kolem sebe hodně kamarádů co ryby jedí a za masaře bych je nebral jen proto že jim ryba chutná.... jinak pakatel za povolenku také platím a věřte, pokud by ořezaly možnost odnášení ryb domů na minimum a třeba i zdražily povolenky na dvojnásobek, našetřil bych si na ní stejně, je to o přístupu k rybařině, povolenka je oprávnění k lovu, né oprávnění k zdrancování vody, nýnější rybářský řád je bohužel doslova ušitý na míru masařům :)


Nepřihlášený uživatel

#76 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-02 17:47:44

#73: eSko - Re: Re: Re: Re:

Koukám, že vaše pochopení psaného, je slabé jako čaj... Žádné "naše" vody "opečovávat" stylem, že nebudu moct chytat, opravdu nechci. To můžete můžete dělat vy, i když netuším, co tím "zlepšíte". Čtyři hodiny pauzy jsou podle vás jakýsi všelék? A na co prosím? Nebuďte směšný... Pokud vy, ryby lovit nechcete, tak se na to vybodněte, dřepněte si k rybníku a pomáhejte "důchodcům" počítat ty tisíce mini kapříků, které potom doma konzumují - ovšem, moc tomu nevěřím (té konzumaci, abyste pochopil).... Právě kvůli takovýmto super názorům, dnes slavný svaz zarybňuje prakticky pouze "důchocovskými kapříky", aby měl na podzim, na schůzích klid. Netuším, jak já drancuji a kurvím "naše" vody (fakt trapné definování svazových vod), pokud chci chytat přes noc a toho čtyřiceticentimetrového kapříka pustím. On ho stejně brzy nějakej strejda zasakuje a né jednoho, ale nejlépe dvakrát denně po dvou...

PS: Nenapsal jste jedinný důvod k omezení doby rybolovu, pouze prskáte zapšklé nesmysly. Nejsem ortodoxní rybář "chyť a pusť", ze kterých máte řejmě kopřivku, občas čéče i nějakou tu rybu "sežeru". Naposledy tři líny 42,40 a 38cm, z vody která ani není svazová, ani soukromá a kupodivu, i bez vašich pravidel i slušně zarybněná...