Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#314 Ako mám cestovať so psíkom do zahraničia

2013-07-02 14:44

Prosím poraďte mi. Som zásadne proti čipovaniu. Mám psíka a rada by som s ním išla na dovolenku do bulharska. Čo mám robiť? Čipovať nechcem a doma ho nechať tiež nechcem. Bojím sa riskovať kontrolu na hraniciach. Máte niekto nejakú dobrú radu, alebo skúsenosť?

Odpovědi

R

#315 Re: Ako mám cestovať so psíkom do zahraničia

2013-07-02 18:26:16

#314: - Ako mám cestovať so psíkom do zahraničia

Nezbyde než mít diplomatický pas a pak Vám dají úředníci i policisté a celníci pokoj a cestovat pouze autem nebo vlakem atd. nikoliv letadlem. Jinak budete vždy pod stresem a hrozbou pokuty. Evropa již bohužel není svobodná a svoboda je jen pro vyvolené s patřičným průkazem. Hodně štěstí.

Standa

#316 Re: Ako mám cestovať so psíkom do zahraničia

2013-07-03 05:16:16

#314: - Ako mám cestovať so psíkom do zahraničia

Ještě existuje další nestandardní řešení, které ovšem vyžaduje spolupráci spřízněného veterináře. V době druhé světové války nebo jiných totalitních režimů - poud šlo o život - a v případě mikročipů existují vědecké poznatky, které na to upozorňují - bylo možné v rámci vyššího principu mravního odporovat necitlivé moci menším zlem. K Vašemu případu: V zahraniční literatuře jsou popsány případy, kdy zoufalí chovatelé ve snaze zabránit povinnému čipování koček nebo psů zašli za svým veterinářem a dohodli se s ním na vystavení potvrzení, že dané zvíře má vážnou chorobu, která mu neumožňuje čipovat (počítají s tím některé české obecně závazné vyhlášky). Na některých int. fórech se také některým chovatelům podařilo vyjednat od veterináře potvrzení, že dané zvíře není pes a nebo kočka a tedy se na něj čipování a celá ta šílená agenda s cestovním do zahraničí nevztahuje. Lidské tvořivosti se v tomto meze nekladou a Češi dokázali svou švejkovinou (kočkopsem) rozložit už nejeden totalitní režim. Nicméně je to opravdu pouze krajní řešení a zcela čisté je raději nechat Vaše zvíře někde doma a nikam s ním necestovat. Takže hodně štěstí a nashledanou v opět svobodné Evropě.