Petice PARK KRAVÍ HORA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#15 ZAHRÁDKY NERUŠIT, NENÍ TO PŘEŽITEK, ALE UNIKÁT

2013-05-22 12:58

Nesouhlasím s tím, aby byly rušeny zahrádky. Není to přežitek, ale naopak, zahrádkaření zažívá comeback, o zahrádky mají zájem mladé rodiny, je to možnost tohoto vyžití pro obyvatele městských bytů, kteří nemají kolem svých domů zahrady. Navíc zeleň zahrádek a její údržba přispívá k lepšímu ovzduší ve městě. Zahrádkářské kolonie, jaké jsou na Kraví hoře, jsou unikátní, vzhledem ke své poloze ve středu města.
Město Brno má také výhody- má příjem z nájemného od zahrádkářů a nemusí se starat o tyto pozemky. Naopak v případě zrušení zahrádek a vybudování parku vzniknou městu velké výdaje, které jsou teď v době krize naprosto zbytečné a nevhodné. Bude muset udržovat park, zajišťovat v něm bezpečnost a vydávat peníze na boj s vandaly. Takže ZAHRÁDKY BY SE MĚLY ZACHOVAT!
I. Šebestová, Brno

Odpovědi

Hana B.

#23 Re: ZAHRÁDKY NERUŠIT, NENÍ TO PŘEŽITEK, ALE UNIKÁT

2013-05-25 21:12:27

#15: - ZAHRÁDKY NERUŠIT, NENÍ TO PŘEŽITEK, ALE UNIKÁT

Výstižně jste to napsala. Souhlasím s vámi. Myslím si, že lehnout si do parku nemusí být jedinou cestou k rekreaci a zahrádky naopak nabízí jiný druh odpočinku. Moc se mi tlačení k této konzumní uniformitě odpočinku nelíbí. Ty zahrádky jsou unikátem a není to pro "pár zahrádkařů" ale několi stovek lidí,, kteří mají zahrádky pronajaté. A vždy jsou tam i nějaké volné, takže je to příležitost pro každého, kdo by měl zájem se starat o svůj kousek zeleně.