Petice za transparentnost a zlepšení služeb KaM UK

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#25 vztahuje se ke koleji 17. listopadu

2013-05-02 22:33

já bych byl rád, kdyby koleje před nákupem vybavení určeného k zlepšení blahobytu studentů svůj záměr nejprve konzultovaly se studenty. Je absurdní, aby studenti platili za něco, co vůbec nechtějí....a na to, co chtějí, dostávali odpovědi, že "na to nejsou peníze". Byl bych pro celkové zveřejnění hospodaření kolejí.

Za druhé bych byl pro změnu některých předpisů - studenti by měli mít větší svobodu a mělo by se k nim přistupovat, jak k nájemníkům. Považuji za nepřijatelné, aby mi někdo např. nařizoval, kdy mám co uklízet, že můžu chovat jen ta a ta zvířata atd. Nesouhlasím dále s tím, aby platily zjevně nesmyslné předpotopní předpisy, které stejně nikdo nedodržuje (např. internet pouze k studijním účelům atd.).

Nakonec bych uvítal, aby studenti měli větší možnost si vybírat svého spolubydlícího, což v praxi znamená, aby existoval web přístupný odkudkoliv a celoročně (přístupný studentům po zadání jejich přihlašovacích údajů), kde budou mít studenti možnost anonymně zveřejnit pokoj, na kterém bydlí a uvést pár informací o sobě - na základě těchto informací si pak nově ubytovaný může vybrat kompatibilního spolubydlícího. Možná by pak kolejní rada nemusela řešit stížnosti typu, že si někdo stěžuje, že jeho spolubydlící pracuje na PC po 24. hodině a tak ho ruší od spánku.

Odpovědi

paladin

#32 Re: vztahuje se ke koleji 17. listopadu

2013-05-04 12:44:29

#25: - vztahuje se ke koleji 17. listopadu

"můžu chovat jen ta a ta zvířata"

no vidis, a podle mne by zase zvirata na kolej vubec nepatrila, rozhodne bych nechtel aby vedle mne nekdo choval tchore nebo medveda.. takze tady mi omezeni prijde normalni..

"internet pouze k studijním účelům"

tady ses mimo, internet na konkretne 17. listopadu patri MFF, nikoli KAMu, takze to si ztezujes pod spatnou petici. A u internetu provozovaneho fakultou mi pozadavek "pouze na studijni uceli" neprijde uplne mimo.

 

jinak souhlas no..