Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Quoted post

Petr Hadaščok
Autor této petice

#222 ZE ZÁPISU ZASEDÁNÍ MMO DNE 20.3.2013

2013-04-04 08:38

Materiál č.ZM-M 27

Obecně závazná vyhláška, kterou se mění obecně závazná č 9/2012, kterou se upravuje trvalé označování psů a evidence jejich chovatelů

Diskuze:
J.Becher se omluvil a sdělil, že hluboce nesouhlasí se se svým kolegou Mgr. Kaustou. Uvedl, že příměr k registrační značce nebo rodnému číslu tady značně pokulhává. Jedná věc je identifikační číslo neboli evidence psa, která je povinnáa druhá je čipování. Rodné číslo dobře, i když do dneška nepochopil smysl rodného čísla. Sdělil, že zná vyspělé národy, kde nemají ani občanský průkaz a funguje to. S rodným číslemproblém nená, ale ve chvíli, kdy přijde zákon a bude ho chtít očipovat, a určitě to bude zdůvodněno mnoha výhodami včetně toho , že lékař čtečkouokamžitě zjistí napříkladtelefonní číslo na rodinu nebo krevní skupinu, tak bude stejně proti, jako v tomto případě, kdy se to týkáčipu pro psy. Myslísi,že je to věc, která není na pořadu dne, není důležitá a bude drahá, Její efekt bude minimálnía sdělil, že bude proti.

Ing.Kajnar poznamenal, že už se na svůj občanský čip těší, protože když se zaběhne, tak ho najdou.

Hlasováno o předloženém návrhu usnesení, hlasovalo 42 pro, 3 proti, 3 se zdrželi hlasování.
Bylo přijato usnesení č.1604/ZM1014/23

Odpovědi

R

#224 Re: ZE ZÁPISU ZASEDÁNÍ MMO DNE 20.3.2013

2013-04-04 19:24:28

#222: Petr Hadaščok - ZE ZÁPISU ZASEDÁNÍ MMO DNE 20.3.2013

Trochu z veselejší noty :) : Navrhuji vyhlásit národní sbírku na čip pro pana primátora :). Lékaři, kteří by mu jej slavnostně a zdarma-dobrovolně implantovali se již nyní hlásí. Vědecké pracoviště VŠB nevyjímaje. Super počítač za miliardy by pomáhal s online-monitoringem. Městští strážníci už prý také projevili zájem o načtení dat z čipu pana primátora. Jedna soukromá televize už dokonce zvažuje reality-show :) A možná přijede i Vladko :)