Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů


Nepřihlášený uživatel

#201 čipování

2013-03-12 22:15

Dobrý večer,přečetla jsem si vyjádření městského obvodu z Poruby.Já tomu moc asi nerozumím.Někdo mi odcizí psa a protože bude mít čip,tak mi ho ten kdo ho ukradl vrátí? No to je ale ptákovina.Vrátí se jen pes který bude zaregistrován v celostátním registru a pokud ho nálezce, ne ten kdo ho odcizil , bude chtít vrátit.Taky nerozumím tomu,že povinně budou čipování psi narozeni po 1.1.2013.Proč tedy na nás pejskaře dělali bububu, hrozili pokutami.Kdyby raději dali majitelům psů pokoj a nevšímali si jich.Tak ,jak si nevšímají špatně zaparkovaných aut,cyklistů na chodnících, naši nevychované mládeže a mnoho jiných přestupků.Kdyby tak policajti byli aktivní co se týká cikánů a bezdomovců kteří mají psy neočkované,neodčervené. A co ta ženština co měla ve Vítkovicích 40 psů ? Jakpak asi platila poplatky? Neplatila a potom to odnesou slušní lidé.Jedině s čím souhlasím je,že tetování je hodně drastické,čip je opravdu méně bolestivý.To ale neznamená že s čipováním jako takovým souhlasím.Mělo by to být na rozhodnutí majitele psa a ne nějakým nařízením.

Nepřihlášený uživatel

#202 čipování

2013-03-13 13:28

Včera jsem to špatně napsala.Chtěla jsem napsat: Čipování je povinné jen pro psy narozené po 1. lednu 2013.Vypadlo mi slovíčko jen.
Dedahad

#203 Kdo má asi pravdu - pan Otipka nebo pan náměstek ?

2013-03-13 13:49

Prohlédněte si záznam z vysílání ČT 1 - tam pan náměstek říká , kromě opakovaného zastrašování občanů  nehoráznou pokutou   50 000 Kč , že čipování musí být psi narození 1.1.2013 , asi jich moc nebude , řekl bych , že ani jeden . Pokud to vezmeme doslovně , tak není co řešit , ale je možné věřit ?  stejně jako panu Otipkovi ? - ale ten je jen přenašeč moudra jiných , kteří se skrývají před svými voliči a volby se blíží !
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10320835092-udalosti-v-regionech-plus-ostrava/413231100020220-udalosti-v-regionech-plus/


Nepřihlášený uživatel

#204 čipování

2013-03-13 19:21

Nesympatický chlap ten ing.Dalibor Madej.Já mám minimální mzdu, co by mi tak chtěli udělat?Že by mě zavřeli a psa dali do útulku? Bravo,to jsme to dopracovali.
www.necipujtenas.cz

#205 Re: čipování

2013-03-14 00:17

#204: - čipování

Podívejte se například na to, co se dělo po schválení "čipovací vyhlášky" v české Roudnici nad Labem, kde byla zformována proti několikati stovkám chovatelů psů tzv. "čipovací komanda" vedená obecní policií a místními zastupiteli a částí úřednictva. Dokážete si představit podobnou akci v Ostravě, kde jsou desetitisíce chovatelů psů? To jako přijede armáda a vyhlásí vyjímečný stav? Takhle vypadá svoboda a demokracie? Doporučuji zajímavý článek o situaci v Roudnici 2010-2011, který nutí k zamyšlení, jak to bude vypadat v praxi právě v Ostravě: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/vstric-totalitnimu-policejnimu-rezimu-cr.aspx


Nepřihlášený uživatel

#206

2013-03-14 08:50

Tato kampan pro povinne ockovani domacich zvirat je hloupa a nesmyslna,vse nutne co se tyce evidence,jiz bylo davno zavedeno. A pro tech par pripadu kdy dochazi k cernemu obchodu se zviraty,atd je to absolutne bezvyznamne delat neco takoveho plosne. Hlavnimi duvody neni zajem zvirat,ale pouze obycejny lobing a korupce. Sice nemam veskere informace,ale jsem si temer jisty,ze vyrobcem techto chipu,je jen jedina spolecnost,ktere ubylo udeleno pravo je prodavat. Takze to je v podstate busines za 20mil. Eur
A za druhe korupce neni jediny duvod,proc prosadili takovou hloupost,jako je polsne chipovani domacich zvirat. Druhym hlavnim duvodem jsou lide. Skrze tyto domaci mazlicky se odzkousi,jak moc toto chipovani bude funkcni v praxi. V tomto pripade se jedna o nadnarodni lobing mocnych korporaci,ktere si k tomu vybiraji mene vyznamne zeme jako je prave SK nebo CR. A budte si jisti,ze hlavnim duvodem a zajmem jsou sami lide. Protoze v druhem kole uz nebudou chipovat domaci mazlicky,ale VAS!!!!!
Rdm

#207 Re:

2013-03-14 23:43

#206: -

Jsem rád za každého sympatizanta, ale prosím nebojume šířením spekulací a ničím nepodložených informací. Jen na našem trhu jsou dostupné mikročipy minimálně dvou výrobců a to DataMars a Virbac, to ale nejsou jediní výrobci, mezi další patří Indexel a Texas Instruments a to zmiňuji jen ty, kteří splňují ISO normy. Pokud tedy necheme, aby ti, proti kterým bojumeme, naše argumenty lehce vyvrátili a tak nás defacto znedůvěryhodnili, tak se prosím držme faktů a toho co můžeme něčím prokázat


Nepřihlášený uživatel

#208

2013-03-15 01:42

Som šťastná, že ľudia reagujú na ďalší z nezmyslov Bruselu. Ja sa samozrejme pridávam, odmietam dať svojmu psíkovi čip s podrobnými údajmi aj o mne ako majiteľke - je to v rozpore s ochranou osobných údajov, je to v rozpore s proklamovanou slobodou, je to v rozpore s demokraciou. Je potláčaná moja slobodná vôľa, moje slobodné rozhodnutie, preto rozhodne nesúhlasím s čipovaním môjho milovaného psíka. Kiež by sa takto zachovalo aj Slovensko.
Dedahad

#209 Svobodní podporují iniciativy proti povinnému čipování psů

2013-03-15 16:07

Strana svobodných občanů odmítá povinné čipování psů, které na základě vyhlášek mnoha měst nahrazuje tradiční psí známky. Svobodní jsou pro svobodu volby majitelů psů a odmítají iniciativy obcí, které nutí jednotlivé majitele psů nechat svému psu implantovat čip. Lidé, kteří implantaci čipu do těla psa považují za ohrožující zdraví psa, nebo ji považují za drahou, za eticky špatnou či z jakéhokoliv důvodu čip odmítají, mají mít právo registrovat psa prostřednictvím běžné a osvědčené známky.
Povinné čipování je v rozporu se základní filosofií Strany svobodných občanů a vyvolává obavy, kde se takováto politika čipování zastaví.

Z tohoto důvodu:

1) Svobodní v Moravskoslezském kraji organizují petici dle petičního zákona proti povinnému čipování psů hlášených ve městě Ostravě: http://www.necipovani.cz/

2) Svobodní podporují i online iniciativy proti povinnému čipování psů na celostátní úrovni jako je tato:
http://www.petice24.com/petice_proti_trvalemu_oznacovani_-_cipovani_psu__ted_ostrava
R

#210 Re: Svobodní podporují iniciativy proti povinnému čipování psů

2013-03-15 16:26

#209: Dedahad - Svobodní podporují iniciativy proti povinnému čipování psů

Významná a velmi vítaná podpora. Kdyby se tak připojly také další strany k volání obyvatel Ostravy a České republiky o pomoc v této věci, tak by to bylo naprosto skvělé a "čipovací agenda" by musela již navždy zůstat pouze dobrovolnou záležitostí.

Takže - kolegové z ostatních politických stran: haló, haló, přijměte nabízenou ruku ke spolupráci. V České republice žijí milióny Vašich potenciálních voličů-pejskařů i s jejich rodinami. Zvednete tedy prapor tak, jako to udělali zatím neparlamentní Svobodní? :) Dnes a zítra probíhá jedno významné setkání třeba přímo v Ostravě Vítkovicích. Zatím jeho účastníci k těmto otázkám, které zde řešíme: mlčí. Proč? Pejskaři a jejich rodiny nejsou vhodnými voliči? Inu uvidíme. :)

 


Nepřihlášený uživatel

#211

2013-03-18 09:43

co mi toto čipování přinese? Nic. Zaběhnutého psa najdou pouze na území daného města, ale v jiném městě už ne. A co se týče zahraničí? No to už vůbec nic. Je to jen další trest pro ty, kteří řádně za svého pejska platí a starají se o něj.Další poplatek na vytáhnutí peněz z kapes daňových poplatníků, aby bylo co rozhazovat jinde.Za to, že řádně platíme nemáme ani dostatek odpadkových košů k vyhození použitých sáčků.Hlavně že už je určená výše pokuty.A čipování jako takové nepřinese nic ani našim psům- jen bolest a stres. Navrhuji načipovat všechny tuneláře, všechny kteří zpronevěřili, ukradli a rozházeli jim svěřené peníze, všechny, kteří tyto peníze s ůsměvem použili a ani nemusí vracet - a beztrestně!! A také jim tento čip dobře zpoplatnit. A myslím, že by se vybralo mnohem více peněz, než za naše psy.

Nepřihlášený uživatel

#212 čipování

2013-03-18 11:02

Včera jsem se bavila se sousedkou a ta mi říkala neuvěřitelnou věc.Má psíka z útulku 7 let a čipovaného.Minulý týden s pejskem byla na veterině a dali řeč s doktorem o povinném čipování.Doktor vzal čtečku a chtěl si zapsat číslo do karty a čip není.Projel ho celého, čip nenašel.To je opravdu kvalitně očipovaný pes a hlavně dobrým čipem. Jak mu ten čip píchli když se nedá najít.A teď bych chtěla vědět, k čemu to čipování vůbec je. Zastupitelé by opravdu měli dělat něco pro psy a lidi, ne jen vymýšlet ptákoviny.Platíme je z našich daní, tak ať je někde vidět výsledek.
www.necipujtenas.cz

#213 Re: čipování

2013-03-18 11:37

#212: - čipování

Dobrý den,

prosím o Vaši spolupráci při podrobnějším zdokumentování tohoto případu. Velice byste tím pomohla všem pejskařům, kteří povinné čipování odmítají a také zastupitelům, kteří je podporují v rámci hledání těch správných argumentů. Děkuji Vám předem za spolupráci. Kontakt pro bližší informace zde: http://www.necipujtenas.cz/kontakty/hlaseni-obcanu/ .

Děkuji Vám.


Nepřihlášený uživatel

#214 čipování

2013-03-20 08:54

Dobrý den,protože jsem sousedy nepotkala tři dny, až dnes a mluvila jsem s nima.Pejska mají 8 let z útulku,doktor jak hledal čip ho přejel od krku až k ocasu.Čip nenašel.Je fakt,že psík prodělal kastraci a od té doby dost přibral a porostly mu chlupy.To si ale myslím že by na čip nemělo mít vliv když se píchá pod kůži.Nevím,jestli vám to trochu pomůže v tomto proti čipování.Držím palce.
www.necipujtenas.cz

#215 Re: čipování

2013-03-20 20:44

#214: - čipování

Dobrý den,

je to jistě podnětné info. Díky za každá nový střípek, který v konečném součtu pomůže sestavit výslednou mozaiku. Děkujeme! :)

www.necipujtenas.cz

#216 Tiskové prohlášení k dnešnímu hlasování zastupitelů Ostravy 20.3.2013 o povinném "čipování"

2013-03-20 20:46

20.3.2013: Drtivá většina zastupitelů Ostravy (až na čestné výjimky) dnes bohužel odmítla po argumentačně velmi bohaté diskusi s veřejností v budově Magistrátu města Ostravy na Prokešově náměstí 8 vyslyšet hlasy volající po zrušení vyhlášky o povinném (nikoliv dobrovolném) trvalém označování tzv. „čipování“ psů. Primátor Ostravy dal dokonce hlasovat o ukončení svobodné diskuse a o odejmutí slova slušně-korektně vystupujícím občanům (i to bohužel umožňuje jednací řád). Společenství webu Necipujtenas.cz je takovým jednáním velmi zarmouceno!

Můžeme však již dnes s radostí konstatovat, že se nám podařilo přesvědčit našimi argumenty část zastupitelů Ostravy, kteří si jistě uvědomili: „čipování“ představuje vážné společenské a budoucí volební téma roku 2014. Budeme tuto otázku dále sledovat, přinášet široké veřejnosti tolik důležité informace, rady, pomoc: jak dále v této situaci postupovat.

Chtěli bychom zároveň poděkovat těm představitelům politických stran, kteří se nebáli vyslyšet volání občanů Ostravy s prosbou o pomoc, měli tolik slušnosti, aby nám odpověděli a odhodlaně vystupovali v diskusi, hájili zájmy občanů Ostravy. Obzvláště bychom rádi vyjádřili díky Ing. Jiřímu Zapletalovi, předsedovi krajského sdružení Moravskoslezského kraje Strany svobodných občanů (Svobodní) a předně také panu Janu Becherovi z Hnutí Ostravak. Děkujeme Vám! :) Společenství tvůrců webu www.necipujtenas.cz .

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/20-3-2013-ostrava.jpg

Dedahad

#217 PETICE NENÍ UKONČENA

2013-03-21 09:32

PETICE NENÍ UKONČENA !
Děkujeme tímto NEJEN našim rodinám , ale také všem pejskařům a jiným příznivcům , kolegům a kamarádům - sousedům, prostě všem , kteří nám byť jen drželi palce a hlavně neškodili . Argument , že čipovní psů je povinné zatím jen ve 27 obcích či městech ČR a naopak bez čipování - či jen dobrovolně - je to více než 150 měst a obcí ASI NIKDO NESLYŠEL - či slyšet nechtěl ! INU REGION RAZOVITY ! Není všem dnům konec , volby budou asi příští rok , je třeba jen neztratit paměť ! Přejeme všem krásné jaro !

SNAD SPOKOJENI JIŽ MOHOU BÝT TI CHOVATELÉ PSŮ , KTERÝM ŠLO JEN O FINANČNÍ STRÁNKU ČIPOVÁNÍ - MĚSTO SLÍBILO 100 Kč / na rozdíl od původního , že veškeré náklady čipování hradí chovatel psa / a další peníze mají přispět jednotlivé  obce , asi v rozmezí 0 - 500 Kč - což není dosud obcemi upřesněno !

www.necipujtenas.cz

#218 LEGÁLNÍ CESTA JAK OCHRÁNIT ZDRAVÍ VAŠEHO ZVÍŘETE A VAŠI SVOBODU PŘED NEBEZPEČNÝM "ČIPOVÁNÍM"

2013-03-24 11:33


Nepřihlášený uživatel

#219 čipování

2013-03-25 11:08

Dobrý den,já nechápu proč se mají čipovat psi kteří bydlí v rodinných domcích.Chtěla bych vidět,kolik lidí si dá psa třeba v Třebovicích načipovat. Já sice bydlím v Porubě,ale opravdu mě už to nebaví, mám psy 40 roků, vždycky jsem chodila na procházky ráda, byl to pro mě relax, dneska chodím skoro s odporem, abych měla oči jak chameleon kde se objeví policajti.Opravdu jsem z této doby znechucena.Už mi říkaly dvě známé že platily pokutu.Tak strašně jsem otrávena tím co se tady děje že vážně přemýšlím o odstěhování někam, kde lišky dávají dobrou noc.
Dedahad

#220 Třebovice ? Hmmm ?

2013-03-25 14:07

Třeba by jste mohla nejen své pocity, zkušenosti sdělit osobně panu předkladateli , nebo jeho paní manželce , ženy většinou mají daleko více citu a pochopení , než jejich partneři / jsou ovšem i vyjímky, které potvrzuji pravidlo / ! Z Poruby není do Třebovic daleko ! Pokud je známo, tak sám propagátor čipování psů neměl toho svého pejska načipovaného ještě 20.3.2013 a nemohl nalézt očkovací průkaz :-). Ale hlavně že věděl , jak to je dobrá věc , kterou je třeba mít v celém městě pro všechny , zatím jen psy ! Že dalších min. 170 měst a obcí v ČR / včetně Brna, Olomouce, Zlína , Jihlavy, Pardubic, Hradce Králové, Liberce, Českých Budějovic , ale i Teplic a některých známých lázeňských měst nenutí své občany k čipování psů ostravským zastupitelům  nevadí , stejně jako to , že 14.3.2013 schválilo město České Budějovice jednomyslně novou vyhlášku , kde čipování psů je dobrovolné . A v neposlední řadě je nutno vidět , že v bezprostřední blízkosti Ostravy je min. 20 samostatných obcí , kde se čipovat psi NEMUSÍ - stačí se domluvit s rodinou , kamarády , spolupracovníky ! Ostatní viz web http://www.necipujtenas.cz - spousta novinek , odpovědí na dotazy atd.atd.

Mám obavy , že čipovací mor se pokusí dále rozšiřovat !


Nepřihlášený uživatel

#221 Re: Božena

2013-03-27 18:17

#206: -  

 Plne súhlasím,s touto blbosťou čipovania prišli aj na Slovensko a samozrejme sa vyhrážajú pokutami! Najprv odskúšajú na psoch a potom sú na rade ľudia.Kšeft je kšeft.

 

 

Petr Hadaščok
Autor této petice

#222 ZE ZÁPISU ZASEDÁNÍ MMO DNE 20.3.2013

2013-04-04 08:38

Materiál č.ZM-M 27

Obecně závazná vyhláška, kterou se mění obecně závazná č 9/2012, kterou se upravuje trvalé označování psů a evidence jejich chovatelů

Diskuze:
J.Becher se omluvil a sdělil, že hluboce nesouhlasí se se svým kolegou Mgr. Kaustou. Uvedl, že příměr k registrační značce nebo rodnému číslu tady značně pokulhává. Jedná věc je identifikační číslo neboli evidence psa, která je povinnáa druhá je čipování. Rodné číslo dobře, i když do dneška nepochopil smysl rodného čísla. Sdělil, že zná vyspělé národy, kde nemají ani občanský průkaz a funguje to. S rodným číslemproblém nená, ale ve chvíli, kdy přijde zákon a bude ho chtít očipovat, a určitě to bude zdůvodněno mnoha výhodami včetně toho , že lékař čtečkouokamžitě zjistí napříkladtelefonní číslo na rodinu nebo krevní skupinu, tak bude stejně proti, jako v tomto případě, kdy se to týkáčipu pro psy. Myslísi,že je to věc, která není na pořadu dne, není důležitá a bude drahá, Její efekt bude minimálnía sdělil, že bude proti.

Ing.Kajnar poznamenal, že už se na svůj občanský čip těší, protože když se zaběhne, tak ho najdou.

Hlasováno o předloženém návrhu usnesení, hlasovalo 42 pro, 3 proti, 3 se zdrželi hlasování.
Bylo přijato usnesení č.1604/ZM1014/23
rony

#223 Nic to nevyřeší

2013-04-04 09:43

Čipování má jedno plus a to,že ,když se vám zaběhne pes tak podle čipu budou vědět komu patří.Myslím si,že přibude štěňat v popelnicích apod..Pokud lidi štěňata neprodají a nebudou si je chtít nechat -ta kde skončí ? Zas to není domyšlené a v útulcích bude pořád plno.
R

#224 Re: ZE ZÁPISU ZASEDÁNÍ MMO DNE 20.3.2013

2013-04-04 19:24

#222: Petr Hadaščok - ZE ZÁPISU ZASEDÁNÍ MMO DNE 20.3.2013

Trochu z veselejší noty :) : Navrhuji vyhlásit národní sbírku na čip pro pana primátora :). Lékaři, kteří by mu jej slavnostně a zdarma-dobrovolně implantovali se již nyní hlásí. Vědecké pracoviště VŠB nevyjímaje. Super počítač za miliardy by pomáhal s online-monitoringem. Městští strážníci už prý také projevili zájem o načtení dat z čipu pana primátora. Jedna soukromá televize už dokonce zvažuje reality-show :) A možná přijede i Vladko :)

Dedahad

#225 Re: Re: ZE ZÁPISU ZASEDÁNÍ MMO DNE 20.3.2013

2013-04-05 05:07

#224: R - Re: ZE ZÁPISU ZASEDÁNÍ MMO DNE 20.3.2013

Ano !

Tak na to jsem opravdu čekal a včera pracovně popsal v e-mailu jako přidrzlý návrh :). Třeba by mohl přispět i ......, kde 4.4.2013 potvrdili příjem jednoho podání z 3.4.2013 ! Asi si sedím na vedení , ale Vladko ??? Ale návrh se přijímá , jen dopracovat zřízení "transparentního účtu" a na který útulek budou zaslány prostředky převyšující cenu čipu ! Za zvážení stojí útulek v Č.B., kde 14.3.2013 schválili OZV o dobrovolném čipování psů a do O.Třebovic až po schválení stejné dobrovolnosti ! Účet s názvem : "Čip pro primátora"!