Za nový konkurz na ředitele Moravské galerie v Brně

Quoted post


Anonymous

#2 Re:

2013-03-28 00:26

#1: -

...jde to dál, i když kroky pomalými, jak je patrno, chybějí dosud osobnosti z oboru, i když některé již jsou přítomny, avšak zůstaly skryty. Platí to pochopitelně i o většině subskribentů - zaměstnanců Moravské galerie.

Na tomto místě se patří uvést, že nyní zveřejněný text s peticí navazuje na podpisovou akci provedenou rovněž z iniciativy zaměstnanců MG z počátku měsíce března tohoto roku. Jednalo se o dopis ministryni Hanákové s vyjádřenými obavami z dosavadního průběhu konkurzu na místo ředitele MG. V podpisovém archu bylo podepsáno přes 40 zaměstnanců. Při celkovém stavu zaměstnanců MG cca 150 osob (včetně hlídačů, vrátných, uklízeček, garderobiérů, prodavačů..) je laskavému čtenáři na první pohled patrno a bezpochyby i ministryni bravurně se pohybující ve sféře kultury bylo patrno, že se jednalo o drtivou většinu odborných pracovníků. Na dopis nebylo reflektováno. Proto jsme nyní zvolili tuto formu sdělení. Pravda, mohli jsme napsat druhý dopis ministryni, na který nebude nijak reflektováno a po počátečních úvahách o skutečném koncipování takového dopisu, byť otevřeného, jsme nakonec zvolili tuto formu veřejného stanoviska.

Forma, kterou nyní předkládáme, má jistou výhodu v seznámení širší veřejnosti s nastalým problémem, avšak i nevýhodu ve vystavení pracovníků možné represi. Proto vznikla anonymní iniciativa a spolu s ní nyní možná až příliš velké množství anonymních záznamů. Čímž se dostávám k úvodu svého exposé, tedy i, jak to prozatím vypadá, k pozvolnému oslovování dalších zainteresovaných osob, obzvláště z oboru, kteří zde nemají na první pohled viditelného partnera.

 

Odpovědi

Veronika Jičínská

#6 Re: Re:

2013-03-29 00:24:33

#2: - Re:

Možná mám zjednodušený pohled "zvenku", ale nemůžu se ubránit pocitu, že pokud se podepisuji pod petici, která je především požadavkem na průhledné a korektní jednání, je vlastně nutností zveřejnit své jméno.