Petice proti snahám zastavit rozvoj města Olomouce

Quoted post

Lena

#26 Re:

2013-02-27 11:36

#25: -

jakože v Šantovce budou dělat prodavače absolventi UP, dík moc kluci :D

Odpovědi

Aleš Nováček

#27 Re: Re:

2013-02-28 21:14:30

#26: Lena - Re:

No, přiznejme si, že spousta absolventů vyplyvnutých z UP a zvláště pak filozofických, pedagogických a těl.kult. oborů ani většinou jinak neskončí... Tím se nechci dotknout těchto absolventů a stávajících studentů, ale musíme si přiznat, že nejjednodušší cestou k získání VŠ diplomu jsou právě tyto fakulty a mnoho z těchto absolventů / studentů se pak diví, že je stejně nepřijmou na "lepší" místa, než která jsou jim nabízena a to se mohou ohánět diplomem, jak chtějí....

PS: taky mám za sebou FFUP :-)

VasekPasek

#31 Re: Re:

2013-04-13 20:38:15

#26: Lena - Re:

Přesně jste vystihla nesmyslnost textu petice a její základní úvahy o rozšíření pracovních míst.

Jaké hodnotné pracovní místa v Šantovce vzniknou? Pokladní, uklízeči, skladníci, hlídači, atd... samozřejmě minimální mzdy jak to v takových podnicích bývá. Takový odpad by neměl vůbec vznikat. Tahle petice je naivita nebo podvod.

Domnívám se, že pracovní místa pro hodnotný rozvoj obyvatel určitě nenabídne budova plná obchodů s hypermarketem. Např. Brno má různé technologicky vyspělá výzkumná centra apod., to bude cesta lepším směrem.

Ještě podstatný detail kteří plánovači nedomysleli je, že Šantovka pouze přetáhne nakupující lidi z jiných obchodů které budou muset propouštět. Takže žádná nová pracovní místa nevzniknou, jen dojde k přesunu prodavačů a skladníků do Šantovky.