Za zachování pobočky Městské knihovny Hradčany na Pohořelci

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#2

2013-02-22 23:41

Městská část Praha 1 je nejbohatší pražskou městskou částí zejména díky nadstandardním příjmům z pronájmu obchodních prostor v nejlukrativnějších turistických lokalitách Prahy, mimo jiné i v domě, kde sídlí pobočka městské knihovny, která by se měla rušit.

Uvítala bych, kdyby nám mohl starosta Lomecký sdělit, jké příjmy má MČ Praha 1 z pronájmu v domě, kde se má knihovna rušit - z pronájmu lékárny a prodejny potravin případně dalších prostor v domě a zda částka z pronájmů není náhodou podstatně vyšší, než to, čím se přispívá na provoz knihovny.

Děkuji, D.Saidlová

Odpovědi

Petr Kučera
Autor této petice

#3 Re:

2013-02-23 13:56:14

#2: -

Dobrý den,

známe částku na provoz, kterou Městská část odmítá uvolnit ze svého rozpočtu. Vznesl jsem dotaz na Městskou knihovnu a ti mi odpověděli:

"Městská část Praha 1 přispívala v roce 2012 na provoz knihovny čáskou 600 000Kč. Což je také částka nutná k zajištění ročního provozu knihovny."

 

Tedy k Vašemu dotazu, tato částka by byla pokryta nájmem 50 000 Kč / měsíc, což není v této lokalitě nic neobvyklého. Já odhaduji, že této částce se bude blížit nájem za prodejnu potravin. (Lékárna je momentálně prázdná)

 

PK